Ronald Lenderink wint voorronde Dartstars Ranking in de Vrijbuiter Ranking nieuws
Ranking nieuws

Ronald Lenderink wint voorronde Dartstars Ranking in de Vrijbuiter

Ronald Lenderink wint voorronde Dartstars Ranking in de Vrijbuiter

Ondanks de Hemeco Open in Rosmalen waren toch de nodige darters weer naar de Vrijbuiter gekomen om een gezellig potje te gooien. Nadat de loting was verricht konden de poule wedstrijden beginnen. In deze poule wedstrijden werden al gelijk wedstrijden op een hoog niveau gespeeld en konden al de nodige 180'ers en hoge finishes worden genoteerd. Er moest tot aan de laatste poule wedstrijden gestreden worden voor een plek in de winnaars en verliezersronde.

Voor dat er begonnen werd met de knock-out konden alle aanwezigen eerst genieten van een overheerlijk buffet dat Tokan had verzorgd.

Net als in de poule wedstrijden was het in de knock out ook gelijk strijden vanaf de eerste pijl voor uiteindelijk een plek in de finale. Deze keer werden de finale plekken opgeëist door Ronald Lenderink en Tokan Ata. Ronald deed dit door overwinningen op Sander Zwarthof (die in de poule helaas net de 6e pijl miste om vervolgens aan te mogen leggen voor een 9 darter) en Michel van der Horst. Tokan wist op zijn beurt te winnen van Timo van de Brink en Michel Harskamp.

In die finale was het Ronald Lenderink die als een komeet uit de startblokken vloog en snel een voorsprong nam van 2-0. Vervolgens werden de legs om en om verdeeld totdat Ronald de 1e break te pakken had en een 4-2 voorsprong nam. Iedereen dacht dat het verzet van Tokan wel gebroken was maar niets was minder waar. Tokan brak gelijk terug en wist vervolgens zijn eigen leg te behouden. Het was 4-4 en de beslissende 9e leg moest de doorslag geven. Hier was het Ronald die vaker de tripple wist te vinden en daardoor als eerste mocht aanleggen voor een finish en deze kans niet onbenut liet.

In de verliezersronde waren het Raymond de Harder en Boy van Veluwe die de finale wisten te halen. Raymond won in de halve finale van Bonno Gerritsen en Boy van Michiel Albers. In die finale waarbij je verwacht dat Boy met "mazzel" zou winnen moet gezegd worden dat hij vandaag toch een maatje te groot was (4-1) voor Raymond. Zoals gezegd een zeer gezellig middag darts in de Vrijbuiter met hoogstaande partijen.

Hieronder uitslagen, 180'ers en hoge finishes.

Winnaarsronde

Kwartfinales:

Martin Nijmeyer - Michel van der Horst 2-4

Ronald Lenderink - Sander Zwarthof 4-2

Timo van de Brink - Tokan Ata 2-4

William van Luttikhuizen - Michel Harskamp 3-4

Halve finale:

Michel van der Horst - Ronald Lenderink 3-4

Tokan Ata - Michel Harskamp 4-1

Finale:

Ronald Lenderink - Tokan Ata 5-4

Verliezersronde:

Halve finale:

Michiel Albers - Boy van Veluwe 1-3

Raymond de Harder - Bonno Gerritsen 3-0

Finale:

Raymond de Harder - Boy van Veluwe 1-4

180-ers:

Ronald Lenderink 5x

William van Luttikhuizen 4x

Michel van der Horst 2x

Martin Nijmeyer 1x

Sander Zwarthof 1x

100+ finishes:

Martin Nijmeyer 148/117

Michel Harskamp 136

Tokan Ata 120
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws