Roy Moerenhout winnaar van de 5e HWDO ranking 2012-2013 Ranking nieuws
Ranking nieuws

Roy Moerenhout winnaar van de 5e HWDO ranking 2012-2013

Roy Moerenhout winnaar van de 5e HWDO ranking 2012-2013

Met 32 deelnemers werd afgelopen zaterdag begonnen in Buffelsplace in ’s-Gravendeel aan de 5 ranking van dit seizoen. Ondanks de afwezigheid van wat vaste gasten, maar met weer wat nieuwe gezichten aan de oche werd gestart in 8 poules, ditmaal voor het eerst in het seizoen met de aanwezigheid van de koploper in de stand, Mark van de Voorden. Zijn 8 naaste belagers in de stand waren ook aanwezig, dus waren er genoeg kapers op de kust die op zijn koppositie loerden.

In de poules weinig verassingen en belanden er ditmaal alle “grote” namen in de winnaarsronde. De 4 aanwezige dames lukte het deze keer niet zich bij de grote jongens te plaatsen, zij moesten het allen doen met een plaats in de verliezersronde. Marjolein Bunk, Tamira Groenewoud en Patricia Nuijten lukte het hierin niet de eerste ronde te overleven. Stacey Rijn lukte dit wel. Zij won van John Schipper en vervolgens ook van Wilbert Bijl. Jos Solleveld weerhield haar echter van een plek in de finale. Door dit resultaat mocht zij zich de beste dame van de avond noemen.

Jos plaatste zich dus voor de finale, voor hij Stacey had verslagen had hij eerst Maurice de Keijzer en daarna Patrick Lips. In de finale trof hij Nico de Wit, die op zijn weg naar de finale achtereenvolgens Marjolein Bunk, Marco de Baat en Len de Geus aan de zegekar had gebonden. In een best of 7 gaven beide heren elkaar geen duimbreed toe en moest de 7e leg de beslissing brengen. Nico pakte hierin het initiatief door goede scores te noteren, welke hij niet meer uit handen gaf en dan ook als eerste uitgooide.

In de winnaarsronde viel voor een aantal kanshebbers al snel het doek. Zo moest Marcel van Verk het veld ruimen ten koste van Maarten van Ettinger en werd Patrick van den Boogaard geen leg gegund Marcel Koolmees. In de kwartfinale stond de finale van het vorige toernooi op het programma: Ruben Schilperoord tegen Roy Moerenhout. Ditmaal was het de man van Flakkee die won. Roy trok die lijn door een won daarna met 4-2 van Marcel Koolmees. Mark van de Voorden zat op dat moment nog in het toernooi, maar leek er uit te gaan tegen Maarten van Ettinger, maar omdat Maarten verzuimde de juiste dubbel te gooien en door zeer goede score in de 6e leg won Mark uiteindelijk met dan ook met 4-2.

De finale werd in een best-of-9 gespeeld en het was Mark die mocht beginnen, hetgeen hij niet al te beste deed. Zijn 45 score werd beantwoord met een 180-er van Roy en was het startvoordeel direct verdwenen. Mark kon die achterstand dan ook niet meer rechttrekken en moest direct een break toestaan. In de 2e leg ging het gelijk op en was het Mark die als eerste voor een dubbel mocht gaan, maar hij liet 2 pijlen liggen om direct terug te breaken. Roy verzuimde vervolgens echter ook om uit te gooien en met 3 darts in de hand lukte het Mark nu wel en was de stand weer gelijk. Ook leg 3 ging gelijk op, al was het Roy die een lichte voorsprong opbouwde hetgeen hem als eerste de mogelijkheid gaf om te finishen, wat hij ook niet naliet en break 3 was een feit. In de 4e leg haperde de scores bij Roy en werd de tripple in niet meer gevonden en leek Mark geen strobreed in de weg gelegd te worden om de stand andermaal gelijk te trekken, echter haperde het bij Mark met uitgooien en met een goede score gevolgd door de juiste dubbel pakte Roy verrassend alsnog de leg en dus een 3-1 voorsprong. Hiermee leek het geloof in een goede afloop bij Mark een beetje verdwenen en hoewel er zeker niet met de pet naar gooide was het Roy die het goede gevoel weer had te pakken en uitliep naar 4-1 en om vervolgend in de 6e leg de overwinning binnen te halen.

Beste dame werd dus Stacey Rijn. Tamira Groenewoud zorgde voor de hoogte uitworp bij de dames door 73 te finishen. De hoogste finish kwam voor de 2e achtereenvolgende keer op naam van Maarten van Ettinger, zijn 116 finish stond al binnen het half uur op het formulier, maar werd ondanks verwoede pogingen nimmer overtroffen.

Van de 13 180-ers nam de verliezende finalist er met 3 de meeste voor zijn rekening.

Volgende ranking zal zijn op zaterdag 22 december aanstaande en zal het strijdtoneel weer verplaatsen naar Oud-Beijerland in café Effe Om. Aanvang 19.30 uur.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws