Schmitz wint tweede ronde Rijense Ranking, Van Strien stelt teleur Ranking nieuws
Ranking nieuws

Schmitz wint tweede ronde Rijense Ranking, Van Strien stelt teleur

In een gezellige sfeer werd afgelopen vrijdag de 2e ronde van de Rijense Dart Ranking gegooid in Cafe 't Rijens Vat. 33. Spelers maakten hun opwachting om te gaan strijden voor de finale plekken en de punten. Onder hen was de Gilzese Rijenaar uit Goirle, John van Strien. Van Strien is een beduchte rankingspeler in zijn woonplaats en de verwachtingen waren dan ook hoog.

Alle spelers begonnen hun avond in de poules, voor de ene pakte dit beter uit dan voor de andere. Sommige spelers wisten zichzelf goed te profileren en bereikten overtuigend de winnaarsronde. Voor degenen die dit niet haalden was er de verliezersronde. De man waar iedereen rekening mee hield wist echter niet te overtuigen en belande zodoende ook in de verliezersronde zonder ook maar 1 leg gewonnen te hebben.

In de winnaarsronde werd duidelijk dat het de spelers alles op alles zetten om de finale te bereiken. Het niveau nam toe en er zaten prachtige wedstrijden tussen. Uiteindelijk waren het Joey Schmitz en Bas de Ruijter die in de finale mochten uitmaken wie de avond op zijn naam zou schrijven. Bas speelde een zeer constante avond op hoog niveau terwijl Joey iedere ronde meer en meer in het toernooi groeide. Dit beeld was ook terug te zien in de finale, Joey groeide in de wedstrijd en wist Bas nipt te verslaan.

In de verliezersronde mochten de overige spelers proberen om hun avond nog enigszins recht te zetten. Zo ook Van Strien, ondanks zijn teleurstellende poulefase zette hij alles op alles. In zijn eerste wedstrijd wist hij Martijn van Nooij te verslaan. In de ronde daarop stootte hij op Monique Balster, die niet zomaar opzij ging voor Van Strien. Meer dan terecht won zij deze partij van deze erkende Goolse speler. Helaas voor Monique strandde zij ook een ronde later tegen de latere finalist Youri Heijmans.

Youri mocht het in de finale opnemen tegen Marcel van der Els, Youri trok hier overtuigend aan het langste eind. Winnaarsronde 1e Joey Schmitz 2e Bas de Ruijter 3e Gijs de Wilde 4e Nico Steenbergen Verliezersronde 1e Youri Heijmans 2e Marcel van der Els Ook deze avond waren er uiteraard hoge finishes en 180-scores. De eervolle vermelding voor meeste 180 scores gaat naar verliezend finalist Bas de Ruijter met 2x de hoogste score.

Voor de hoogste finish zijn er 2 spelers die 120 gooiden dit waren wederom een finalist, Joey Schmitz en Gijs Jacobs. Over 2 weken is er weer een ranking dan in het Sportcafe Rijen. We hopen daar weer vele darters te mogen verwelkomen! Voor meer informatie: www.rijensedartranking.nl of via Facebook www.facebook.com/rijensedartranking