Home Ranking nieuws Speeldag 11 OSR: Ook Arne Louwers niet opgewassen tegen Vos

Speeldag 11 OSR: Ook Arne Louwers niet opgewassen tegen Vos

GinoVos_DO2011

Op de voorlaatste speeldag van de Oranjebar Super Ranking VI waren opnieuw 16 deelnemers aanwezig die hun deelname aan de finaledag veilig wilden stellen. In alle voorgaande vijf Super Ranking toernooien was het niet eerder zo spannend wie zich bij de laatste 16 op de lijst zou voegen en hierin kwam ook deze avond geen verandering.

Slechts vijf spelers kunnen met zekerheid zeggen dat zij gekwalificeerd zijn, echter vier van deze vijf komen nog in aanmerking voor de tweede en derde plaats van de eindranking waarvoor geldprijzen beschikbaar zijn. Dit betekent dat er volgende week tijdens de laatste speeldag voor maar liefst 28 spelers wat te halen valt.

Vandaag waren het Ricardo Tiebosch, Theo Bekkers, Wouter Vaes, Davy van de Zande, Roy Leenders, Arne Louwers, Dennis Gijsberts en natuurlijk Gino Vos die zich plaatsten voor de kwartfinales nadat de groepsfase was gespeeld. Opvallend hierbij is dat de helft van deze spelers niet uitkomt voor één van de Oranjebar teams. De grootste verrassing bij dit rijtje is wel de Eindhovense Arne Louwers die deze avond wel in bijzonder goede doen was.

De kwartfinale werd het eindstation voor Ricardo Tiebosch, Wouter Vaes, Davy van de Zande, Roy Leenders en Dennis Gijsberts terwijl Theo Bekkers, Davy van de Zande, Arne Louwers en Gino Vos het im de halve finales tegen elkaar op mochten nemen. De eerste halve finale was een herhaling van de finale van afgelopen week, Gino Vos tegen Theo Bekkers, en opnieuw was Gino te sterk. Dit keer werd Theo met 4-0 verslagen.

De tweede halve finale werd gespeeld tussen de verrassing van de avond, Arne Louwers, en Davy van de Zande die met 4-2 ten onder ging maar wel flink punten pakt voor de ranking. De finale tussen Gino en Arne werd een gedenkwaardige want waar iedereen aanvankelijk dacht dat de speler uit Oss het Eindhovens varkentje wel even zou wassen bleek Arno instaat om Gino zijn moeilijkste finale van de afgelopen 4 weken te bezorgen. De wedstrijd ging over de volledige 9 legs maar uiteindelijk wist Gino, met bloed, zweet en tranen toch met 5-4 de winst naar zich toe te trekken en zo de dagwinst op te eisen.

Uitslag van speeldag 11:
1. Gino Vos
2. Arne Louwers
3. Davy van de Zande
4. Theo Bekkers.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.