Home Ranking nieuws Tonny Veenhof wint zesde Schutskamp dinsdagavondranking

Tonny Veenhof wint zesde Schutskamp dinsdagavondranking

Op 5 juli was de Schutskamp in Den Bosch toneel van de zesde Poules Ranking van de derde cyclus. Dit is een cyclus van 7 rankings en een finale avond. De speeldagen vinden elke dinsdag plaats. De volgende ranking zal plaatsvinden op 12 juli. De finaledag zal plaats gaan vinden op 19 juli.

Afgelopen dinsdag hadden we wederom een goede bezetting met 34 darters. Het was niet zo druk als afgelopen keer met 42 man, maar iedereen had goede zin.

De 34 spelers werden verdeeld in zeven poules van vier en twee poules van drie. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers drie en vier van de poule zich voor de verliezersronde. De nummers een en twee mochten in de winnaarsronde gaan bepalen wie de dag kampioen zou worden.

In de halve finale winnaarsronde stonden de gebroeders Veenhof tegenover elkaar; Tonny wist hierin met 4-2 te winnen van Djordy.

Ferry van de Heuvel wist voor de tweede week op rij de halve finale te halen. Echter, zijn opmars werd hier met een 4-2 nederlaag gestuit door Leo Hendriks.

In de finale kreeg Tonny Veenhof kans op een revanche van zijn nederlaag op de derde rankingavond. De finale ontpopte zich tot een ware thriller. Beide heren gooiden scorend hoog, maar mistten regelmatig de dubbel. Tonny profiteerde hier goed van en kwam 3-1 voor. Leo gooide vervolgens 120 en 112 uit om de stand gelijk te trekken. Vervolgens miste hij 156 en nog 3 pijlen om voor te komen. Tonny maakte 4-3 en mistte 3 pijlen om met 5-3 te winnen. Leo maakte 4-4 en kreeg twee pijlen om de partij te winnen, echter ook hij kreeg ze niet gegooid waarop Tonny het goed afmaakte en zo zijn eerste dinsdagranking op zijn naam schreef.

In de finale van de verliezersronde stonden Kevin Stolzenbach en Roy Chambon tegen elkaar in de finale. Twee heren die je normaal gesproken in de winnaarsronde verwacht.

Kevin wist de halve finale nipt met 3-2 te winnen van een sterk spelende Siebe Sluijter.

Roy wist voor een verrassing te zorgen door Lars Fransen met 3-1 te verschalken.

De finale ging mooi gelijk op, echter Kevin wist uiteindelijk te breken en zo de verliezersronde met 4-2 te winnen.

Er werden in totaal maar negen 180’ers gegooid. Tonny Veenhof had de meeste met twee stuks.

Er vielen in totaal tien 100+ finishes te noteren, waarbij Jan Chambon de hoogste had met 126 en Leo Hendriks de meeste gooide met 3 stuks.

De Mysterypot viel op 141, deze was niet gegooid hierdoor gaat de nieuwe pot van €219,75 mee naar de volgende rankingavond.

De 9-darter was ook nog niet gegooid, de pot stijgt hierdoor naar €153,00 en gaat door naar de volgende rankingavond.

Zoals al eerder gezegd zal de volgende ranking aanstaande dinsdag weer plaats vinden op 12 juli. De organisatie hoopt dan dezelfde en andere personen te kunnen verwelkomen op de ranking. De ranking heeft plaats voor 45 deelnemers per avond. Dus kom op tijd of schrijf je van te voren in bij de wedstrijdleiding (niet enkel aanwezig melden op Facebook).

Voor meer informatie kijk op www.dbidc.nl, Facebook: Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat of Leo Hendriks.