Home Ranking nieuws Veel dartende kinderen en de donderdagavondranking in Nijverdal

Veel dartende kinderen en de donderdagavondranking in Nijverdal

kids_darten

Donderdag-avond was het dan eindelijk zover voor een groot aantal kinderen uit de Gemeente Hellendoorn. 24 kinderen hadden zich opgegeven voor kennismaking met sport bij ENC DARTS Nijverdal. De kinderen uit de Gemeente Hellendoorn mogen uit diverse sporten kiezen uit een boekje dat uitgedeeld wordt aan alle basisschool kinderen. Van badminton en zwemmen tot karate en darten. In totaal 54 sporten staan er in het boekje. ENC DARTS doet hieraan al jaren mee, maar nog nooit hadden zich zoveel kinderen opgegeven. En 2 hadden zich afgemeld voor de eerste avond en zullen er volgende week wel bij zijn.

In 4 avonden zullen de kinderen de grondbeginselen van het darten bijgebracht worden. In totaal 10 ervaren darters zullen afwisselend de kinderen begeleiden. Er zullen diverse spelletjes met ze worden gedaan om uiteindelijk de 4e avond af te sluiten met een heus darttoernooitje waar de kinderen een mooie beker kunnen winnen. Naast de kennismaking met sport waren de jeugdleden van ENC DARTS ook in de kantine om te trainen voor de DVO-jeugdranking van aanstaande zondag waar we met 7 kinderen heen gaan. Vanaf 12.30 uur zullen bij Memory in Almelo de pijltjes naar het bord gaan in de hoop een beker of een tegoedbon te winnen. 

En omdat het nog niet druk genoeg was naast alle kinderen, ouders en begeleiders, kwamen de darters die aan de donderdag-avond ranking mee wilden doen, er ook nog eens bij. Een gezellige volle kantine en menig senioren-darter keek wel even verbaasd waar al die kinderen vandaan kwamen. We zullen de kinderen de komende weken blijven volgen. Maar nu naar de donderdag-avond ranking waar weer 25 darters op af kwamen. De dames verdeelden de darters over 6 poules en klokslag 20.00 uur werd begonnen met de wekelijkse ranking. De uitslagen:

Achtste-finale verliezersronde:
Marco Schalen-Jeremy Scholman 2-1
Damien Gerrits-Bert Drees 2-1
Alfred van Dorth-Rene Stamsnijder 1-2
Geert Spenkelink-Patricia Zandvoort 1-2
Danielle Scholman-Arinda Hendriks 2-0

Kwart-finale verliezersronde:
Marco Chrispijn-Marco Schalen 2-0 (Marco Chrispijn 1×180)
Arjan Lepelaar-Damien Gerrits 1-2
Mark Meijer-Rene Stamsnijder 2-1
Patricia Zandvoort-Danielle Scholman 1-2

Halve-finale verliezersronde:
Marco Chrispijn-Damien Gerrits 3-1
Mark Meijer-Danielle Scholman 3-1

Finale verliezersronde:
Marco Chrispijn-Mark Meijer 0-3

Mark nam tot vanavond de 2e plaats op de ranking in en hield door het winnen van de verliezersronde, de schade nog enigszins beperkt. Hij is zijn 2e plaats na vanavond wel kwijt. Ook voor Marco geldt dat de verliezersronde zijn slechte poule enigszins goedmaakte.

Achtste-finale winnaarsronde:
Patrick Hendriks-Jeroen Kiewiet 3-0
Joop Wallenburg-Marco ten Pas 3-2
Rob Koopman-Fabian Schrijver 2-3
Olaf ter Maat-Mark klein Nagelvoort 3-0

Kwart-finale winnaarsronde:
Antoine Hoop-Patrick Hendriks 0-3 (Patrick 1×180)
Rhandy Drees-Joop Wallenburg 1-3
Michael Stoeten-Fabian Schrijver 3-1 (Michael 1×180 + 107-check)
Marcel Beernink-Olaf ter Maat 3-1 (Marcel 120-check Olaf 1×180)

Halve-finale winnaarsronde:
Patrick Hendriks-Joop Wallenburg 3-0
Michael Stoeten-Marcel Beernink 1-3

Finale winnaarsronde:
Patrick Hendriks-Marcel Beernink 4-0 (Patrick 135-check)

Het was de laatste weken al een paar keer vermeld, maar de ‘tovenaar’ Patrick Hendriks is weer terug. Moest hij in de poule nog 2 legs aan zijn tegenstander laten, in de winnaarsronde gaf hij zijn tegenstanders geen kans meer. Lang leek het erop dat Michael Stoeten-Patrick Hendriks de finale zou worden, maar Marcel stak daar een stokje voor en stuurde Michael met 3-1 naar huis. Helaas kon hij in de finale geen tegenstand meer bieden. Patrick had voor zijn legs 26,18,15 en 19-darts nodig. Opvallend vanavond was dat 2 jeugdspelers van de DVO zich in de kwart-finale wisten te spelen. Voor Fabian en Rhandy was dit het eindstation. Maar ze laten zien in vorm te zijn voor de jeugdranking van aanstaande zondag. In de stand schuift Patrick Hendriks voorbij Mark Meijer naar de 2e plaats. De tussenstand is te vinden op www.encdarts.nl

Hoge Finishes:
135 Patrick Hendriks
120 Marcel Beernink
118 Patrick Hendriks
107 Michael Stoeten
100 Geert Spenkelink

Hoge Scores:
5×180 Michael Stoeten
3×180 Patrick Hendriks
3×180 Mark Meijer
1×180 Damien Gerrits
1×180 Olaf ter Maat
1×180 Rob Koopman
1×180 Marco Chrispijn
.