Home Ranking nieuws Wesley Smits wint vierde ZomerRanking café Quincy

Wesley Smits wint vierde ZomerRanking café Quincy

Het vierde toernooi van de ZomerRanking bracht 49 spelers naar Café Quincy, de laagste opkomst in twee jaar tijd. De toernooien worden dit jaar beduidend minder bezocht dan vorig jaar, maar evengoed lijkt de prijzenpot voor de finaledag toch weer tot ruim over de €3000,- te groeien. Alle reden dus om naar de Quincy te blijven komen!
 
In de winnaarsronde was er meteen een kraker in de tweede ronde. Kay Smeets had een bye en mocht hierna tegen Davyd Venken, die dan al een wedstrijd heeft gewonnen. Een herhaling van de finale van twee weken terug en een affiche tussen de nummer 1 en nummer 2 van de ranking. Kay is dit keer genadeloos en stuurt Davyd met 3-0 naar de verliezersronde. Hierna verslaat hij Paul Out met 3-2 waarna Gino Franssen en Koen Hunnekens er beide met 3-0 aan moeten geloven. Door deze overwinningen staat Kay in de finale van de winnaarsronde. Zijn tegenstander hier is Wesley Smit. Hij weet met sterk spel overwinningen te boeken op Colin Philippi, Kjell Pols, Paul Wacanno en Jeffrey van de Ven. Met slechts 1 verloren leg weet hij de finale aan de winnaarskant te bereiken. In deze finale trekt Wesley zijn goede spel door en verslaat Kay met 4-2 om zich zo voor zijn eerste finale bij Café Quincy te plaatsen.
 
Aan de verliezerskant, waar vandaag alle wedstrijden in een best of 5 format worden gespeeld omdat er minder dan 50 deelnemers zijn, weten Jean-Pierre ‘JeePee’ Hendrix en Davyd Venken hoge ogen te gooien. JeePee verloor in zijn eerste ronde al van Paul Out, maar hierna weet hij zijn draai te vinden en de ene overwinning na de andere te pakken. Stef Bogers, Colin Philippi, Jeffrey Schoutens, Frank Poolen, Gert Wevers, Davy Cardinaal en Patrick Smullenberghs moeten er allemaal aan geloven. Ook Davyd heeft vandaag een flinke zegereeks nodig om zijn ongeslagen status van dit seizoen te behouden. Martien van Kuijk, Stephan Bernaerts, Michael Dokter, Jeremy Eikelenberg, Michael Schuman, Svilen Stefanov en Koen Hunnekens worden allemaal aan de zegekar gebonden.
 
Voor een plek bij de laatste drie staat er dus een Quincy onderonsje op het programma tussen Davyd en JeePee. In deze partij weet Davyd telkens een stapje voor te zijn op JeePee en hiermee een 3-0 overwinning te pakken om zich wederom bij de laatste drie te voegen. Voor opnieuw een plek in de finale zal hij eerst zijn revanche op Kay moeten pakken. Beide heren houden elkaar in evenwicht tot en met de laatste leg. Bij een 3-3 stand weet Kay de winnende break te forceren waardoor hij degene is die er persoonlijk voor zorgt dat Davyd niet zijn vierde toernooi overwinning op rij pakt.
 
In de finale zal Kay twee keer van Wesley moeten winnen om zijn eerste toernooizege bij Café Quincy te pakken. Het is door de jaren heen alweer zijn vijfde finale, maar tot op heden heeft hij die dus nog niet kunnen winnen. In de eerste leg weet Wesley direct een break te pakken in 17 pijlen. Een leg later wordt hij terug gebroken in 16 pijlen en staat de stand weer gelijk. Na wederom een break in de derde leg (18 pijlen) is Wesley in leg vier de eerste die zijn eigen leg wint, dat doet hij met een 15 darter. Inmiddels heeft Wesley dus een 3-1 voorsprong te pakken en lijkt hij zijn eerste zege bij Café Quincy te gaan pakken. Als hij vervolgens weer een leg in 15 pijlen uitgooit heeft hij nog maar een leg nodig. De laatste leg is van beide heren scorend zeer goed, zoals dat de hele wedstrijd al gaat, maar de dubbel blijkt een groot probleem in deze leg. Uiteindelijk is het Wesley die met zijn 31e pijl alsnog de leg wint en hiermee de toernooizege pakt. Wesley gooit in de finale een gemiddelde van 78,26 waar Kay 75,33 gooit. Even ter indicatie, voor de laatste leg waren deze gemiddelden nog 85,03 voor Kay en 89,39 voor Wesley.
 
Er zijn vandaag evenals vorige week 54 scores van 180 gegooid. Het zal jullie niet verbazen dat Davyd Venken hier weer het grootste aandeel in heeft. Met negen stuks blijft hij de concurrentie weer ver voor. Wesley volgt hem op met vijf stuks. De hoogste finish gaat deze week naar Jean-Pierre Hendrix. Hij weet met zijn 152 finish de 148 van Davyd en de 140 uitworp van zowel Kay Smeets als Koen Hunnekens voor te blijven.
 
De prijzenpot voor de finaledag is na vandaag gegroeid tot €1896,-. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: Café Quincy, My Dartstraining, Glenn’s Job, Darts- en Biljartcenter de Snoek, Van Horne Brandstoffen & Smeermiddelen, Kim Huybrechts en Dhanesh Misier.
 
Volgende week staat het vijfde toernooi op het programma. Inschrijven kan vanaf maandag 12.00 uur op http://schrijfme.in of op de avond zelf tot 20.00 uur bij Café Quincy. Tot dan!