Home algemeen nieuws Willy van de Wiel wint het 19e Bonaparte Rankingtoernooi in Rijen

Willy van de Wiel wint het 19e Bonaparte Rankingtoernooi in Rijen

WillyvdWiel_NDB_DenB

Afgelopen zaterdag werd alweer het negentiende rankingtoernooi van de Bonaparte-Ranking gespeeld in het vernieuwde Pool & Dartscafé Bonaparte te Rijen.

De laatste paar maanden is het vrij rustig qua deelnemers op deze voorheen altijd druk bezochte rankingcyclus. Er wordt dan ook al nagedacht over een nieuwe concept voor volgend jaar, om zo weer een hoger aantal deelnemers binnen te krijgen. Er is al een kleine voorzet gegeven door de kroegeigenaar. De kroeg heeft namelijk een kleine metamorfose ondergaan en zo zijn er nu vier nieuwe professionele dartbanen aangelegd aan het begin van de kroeg.

Natuurlijk werd er gisteravond ook nog gegooid en het bleek een avond van een hoog niveau. Zo wist Willy van de Wiel in zijn halvefinalepartij tegen Jaimy van Bavel een nette 160 finish te noteren en wist hij tevens de wedstrijd naar zich toe te trekken. Van Bavel wordt gezien als een van de Nederlandse jeugdige talenten en dat laat hij dan ook keer op keer zien hier in Rijen. Ook gisteravond liet hij dit weer zien, maar tegen de ervaren Van de Wiel kon hij deze avond niet op.

1

Dat Willy van de Wiel langzaam weer in zijn oude vorm verkeerd, was dan ook duidelijk te zien deze avond in zijn woonplaats. Hij noteerde maar liefst zeven keer een 180 score, waarvan hij er vier in de finale wist te gooien tegen Mark van Vliet. Eigenlijk was deze finale dan ook eenrichtingsverkeer, want Van de Wiel stond weer ouderwets te scoren en te finishen en wist uiteindelijk de finale te winnen met 5-0.

Uitslagen:

WR

  1. Willy van de Wiel
  2. Mark van Vliet
  3. Jaimy van Bavel
  4. Martin de Nijs

VR

  1. Rens van Bragt
  2. Arnod Timmermans

Er werd deze avond 15 keer een maximale score genoteerd: Willy van de Wiel 7x, Jaimy van Bavel 3x, Mark van Vliet 3x, Nico Steenbergen 1x en Rens van Bragt 1x.

Het volgende Bonaparte Rankingtoernooi wordt gehouden op zaterdag 3 oktober 2015 en zal net als elke avond starten om 20.15 uur. Inschrijven kan tussen 19.30 en 20.00 uur. De wedstrijdleiding is natuurlijk in handen van de charmante Germaine van Lissum. We hopen dat het deze avond weer een ouderwets drukke avond wordt, zodat men weer hoopvol vooruit kan kijken de komende tijd.

Voor meer informatie over de Bonaparte Ranking verwijzen wij u graag naar: www.bonaparteranking.webklik.nl