Winst op zesde kwalificatiedag OSR 14 gaat naar Davy van der Zande Ranking nieuws
Ranking nieuws

Winst op zesde kwalificatiedag OSR 14 gaat naar Davy van der Zande

Winst op zesde kwalificatiedag OSR 14 gaat naar Davy van der Zande

Winst op zesde kwalificatiedag Oranjebar Super Ranking 14 gaat naar Davy van der Zande met onder andere 8 x 180 en 135-130-126 finish. Jurgen Schats is opnieuw runner-up.

Misschien wel dankzij het HAL Open en de HAL Masters waarop spelers zich willen voorbereiden, waren deze week 20 heren en 2 dames aanwezig bij de Oranjebar om onder druk te presteren in de Oranjebar Super Ranking.

In de groepsfase vielen een aantal gerenommeerde namen, die normaal goed zijn voor een plek bij de eerste vier, al af waardoor het tussenklassement weer een keer wordt opgeschud. Mark Brouwers, Ruud Tuijtelaar, Kevin Verbakel, Roel Donkers en Anneke Kuijten misten allen de slag om de plaatsen in de kwartfinale.

Het waren deze keer Mark Slegers, Davy van der Zande, Daan Groen, Nico Thissen, Taco van den Boogaard, Bjorn Brans, Wessel Driessen en Jurggen Schats die zich naar de knock-out fase wisten te spelen.

Een aantal verrassende namen dus in de kwartfinales waardoor de gelouterde spelers gewaarschuwd waren. Het niveau in de wedstrijden was goed tot uitstekend maar geen van de debutanten was in staat om de gevestigde orde te foppen met als gevolg dat Nico, Davy, Jurgen en Bjorn zich plaatsten voor de halve finales.

De halve finales gingen beide met 4-0 naar de winnaars Davy van der Zande en Jurgen Schats die deze week gewoon de sterkste waren volgens de statistieken. Davy scoorde 8 maximale scores en drie hoge finishes, Jurgen was goed voor 7x180 en de hoogste finish van de dag (160).

In de finale die volgde werd het publiek getrakteerd op een uitstekende en bloedstollende wedstrijd waarbij beide spelers elkaar niets toegaven. De wedstrijd ging tot het gaatje waarbij Davy van der Zande uiteindelijk met 5-4 aan het langste eind trok.

Kwartfinales
Mark Slegers 2 - 4 Bjorn Brans
Davy van der Zande 4 - 1 Daan Groen
Jurgen Schats 4 - 2 Taco van de Boogaard
Wessel Driesen 3 - 4 Nico Thissen

Halve finales
Nico Thissen 4 - 0 Jurgen Schats
Davy van der Zande 4 - 0 Bjorn Brans

Finale
Jurgen Schats 4 - 5 Davy van der Zande

Uitslag kwalificatie dag 6:
1. Davy van der Zande
2. Jurgen Schats
3. Nico Thissen en Bjorn Brans.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier. De volgende kwalificatie dag van de Oranjebar Super Ranking 14 wordt gespeeld op dinsdag 24 maart 2015. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws