Benito van de Pas pakt hattrick op zesde dartranking in Kaatsheuvel Regiodarts
Regiodarts

Benito van de Pas pakt hattrick op zesde dartranking in Kaatsheuvel

Benito van de Pas pakt hattrick op zesde dartranking in Kaatsheuvel

Op 7 augustus werd de zesde dartranking gespeeld in 't Snooker Kaatsheuvel. Er waren 22 deelnemers en er werd maar liefst 51 keer 180 gegooid. Hieronder een kort verslag, bijzonderheden en uitslagen.

T??????????????
De 22 spelers werden verdeeld over zeven poules, hierdoor kwamen de acht beschikbare dartbanen goed van pas. De poulefases verliepen vlot en dit kwam mede door het hoge niveau. Zo gooide Benito van de Pas in zijn eerste wedstrijd al twee 12-darters (mede door een knappe 156-finish, wat uiteindelijk de hoogste van de avond bleef) en presteerde Target-talent Daan Bastiaansen het om 7 keer 180 te gooien in de poulefase. Dit werden er totaal 11. Een knappe prestatie.

Na de poulefase gingen we met 14 spelers door naar de winnaarsronde. William Leijten, Corné van Leent, Timo van den Elshout, Jamai van de Herik, Tarik en Peter de Waard verloren hun eerste wedstrijd. Een opmerkelijk moment was wel toen Daan Bastiaansen en Benito van de Pas nagenoeg gelijktijdig allebei hun leg met 2 keer 180 begonnen. Helaas, bij beide heren ging de 7e pijl niet in de triple 20. De eerste 9-darter in 't Snooker laat dus nog even op zich wachten....

In de kwartfinales won Wesley Plaisier van Brian Raman (4-2), Daan Bastiaansen van Ronald Meysen (4-1), Ad Goossens van Steven Raman (4-1) en Benito v/d Pas van Timo van Wanrooij (4-1).

Benito plaatste zich voor de finale door Ad Goossens met 5-1 te verslaan. Wesley Plaisier won van Daan Bastiaansen met 5-2. Zo kregen we een finale tussen een 6-voudig PDC WK deelnemer en een Nederlands kampioen, oftewel de grote man uit Tilburg tegen de (nog grotere) man uit Hendrik-Ido Ambacht.

Benito pakte een voorsprong van 4-2, maar Wesley knokte zich met goed spel terug naar een 4-5 voorsprong. Benito liet zien dat hij naar Kaatsheuvel gekomen was om zijn derde rankingtoernooi op rij te gaan winnen en trok de stand gelijk naar 5-5. De laatste leg was een hele spannende. Benito mistte tops voor een 94 finish en een 11 darter. Wesley bleef knokken voor de winst en mistte op zijn beurt dubbele bull voor een 130 finish. 'Big Ben' wist het daarna af te maken en ging ervandoor met de zege.

In de verliezersronde won Ahmet Tümer de finale met 5-1 van Dennis Eijsermans.

??? ?? ???? ????????
Er werden maar liefst 51 '180' scores gegooid. Daan Bastiaansen was koploper met 11 stuks. Timo van den Elshout en Benito v/d Pas (5), Sil Boons, William Leijten en Wesley Plaisier (4), Brian Raman (3), Corné van Leent, Ronald Meysen, Jamai v/d Herik, Ahmet Tümer, Dave Rombouts, Steven Raman (2) en Wesley Lambooij, Timo van Wanrooij en Ad Goossens (1).

De 99+ finishes die zijn doorgegeven aan de organisatie: Benito v/d Pas (156 en 142), Wesley Plaisier (152-148-116), Brian Raman (127), Timo van Wanrooij (120), Corné van Leent (107) en een 100-finish voor Timo van den Elshout en Ronald Meysen.

De volgende ranking is aanstaande maandag (14 september). Benito zal in ieder geval niet voor "4-op-een-rij" gaan... Hij zal van 12 tot en met 16 september in Hildesheim meespelen bij de PDC Autumn Series. Ook 'onze' Brian Raman zal daarbij aanwezig zijn. Wij wensen beide heren veel succes in Duitsland en de rest zien we graag in 't Snooker om een pijltje te gooien.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws