Home Regiodarts Blokhuis, Nijmeijer, Nijeboer en Meijering plaatsen zich voor Krembassy via tweede voorronde

Blokhuis, Nijmeijer, Nijeboer en Meijering plaatsen zich voor Krembassy via tweede voorronde

Op vrijdagavond 15 februari werd er in café Kremer de 2e voorronde gespeeld van het langstlopende darttoernooi van Nederland de Krembassy. Er zijn 9 voorrondetoernooien en iedere voorronde kunnen er 35 spelers meedoen. Deze avond hadden zich ook al weken van tevoren 35 personen opgegeven. De deelnemers kwamen weer overal vandaan, Ommen, Hardenberg, Staphorst, Emmer Compascum, de Krim, Geesteren, Weerselo, Coevorden, Klazienaveen, Almelo, Nijverdal. Er werd gestart om 19.30 in 7 poules van 5 met 501/5. De nummers 1 tot en met 4 gingen door van iedere poule. Het was afgelopen om 0.20 uur. Het werden weer hoogstaande wedstrijden en aan het einde waren er vier gelukkigen die zich wisten te plaatsen voor het eindtoernooi van de Krembassy.

De hoogste uitgooi kwam deze avond op naam van Bart Blokhuis met 170, hij gooide in dezelfde wedstrijd ook nog 160 uit.  Hier de uitslagen:

Laatste 32/voorronde:
J Pots- W Busscher 3-0
M Nijeboer- R Ebeltjes 3-2
H Wolters- B Meier 3-0
R Horsman- M Meijer 3-1
M Bos-M ten Pas 3-0
C Hofkamp- B Boezelman 3-2
G ter Halle- E Wolff 3-0
M Nijmeijer- J v Dijk 3-0
B Blokhuis- J Veltman 3-0
S Koninenbelt- R Drees 3-0
G Meijering- G Dokter 3-0
D Neef- E Snippe 3-2
Laatste 16:
M Nijmeijer- M Roesthuis 4-1
J Brink- C Hofkamp 4-1
G Meijering- J Pots 4-1
H Wolters- M Bos 4-1
M Nijeboer- R Horsman 4-2
B Gerrits- D Neef 4-1
B Blokhuis- S Koninenbelt 4-1
J de Jong- G ter Halle 4-1
Kwartfinales
Martin Nijmeijer (Staphorst)- Jacob Brink(Kloosterhaar) 5-3
Hierin had Jacob direkt kans op 1-0 voorsprong maar liet deze kans liggen, hij zag Martin een 2-0 voorsprong nemen en Jacob wist daarna tot 3-3 gelijk te komen en bij 4-3 krijgt Jacob pijlen voor 4-4, maar helaas lukte dit niet en Martin gooit daarna de wedstrijd uit. Voor Martin is dit de 1e x dat hij zich weet te plaatsen voor het hoofdtoernooi.  
 
Geoffrey Meijering(Coevorden)- Henk Wolters(Ommen) 5-2
In deze wedstijd was het Geoffrey die de kansen die hij kreeg benutte en Henk moest zijn meerdere erkennen. Henk won wel van een favoriet voor plaatsing Martin Bos bij de L16. Geoffrey wist zich voor de 3e x te plaatsen voor het hoofdtoernooi.
 
Menno Nijeboer(Hardenberg)- Bennie Gerrits(Vroomshoop) 5-4 Bennie die zijn competitie in cafe Kremer gooit wist het net niet te halen en dat was zekers een tegenvaller voor hem. Hij kwam met 3-0 achter en 4-3 maar wist zich iedere x terug te knokken. Bij 4-4 was het Menno die eerder de dubbel wist te gooien en zich dus ook plaatste voor het hoofdtoernooi.
 
Bart Blokhuis(Geesteren)- Joey de Jong (Westerhaar)  5-3    
Joey wist in de 1ste 2 legs niet de dubbel te gooien en zag Bart een 2-0 voorsprong nemen. Joey kwam met 4-1 achter daarna en knokte zich nog terug naar 4-3. In zijn eigen leg die hij mocht beginnen liet hij de kans liggen en Bart maakte hier gretig gebruik van en plaatste zich ook voor het hoofdtoernooi.
 
Halve finales:
M Nijmeijer- G Meijering 4-2
B Blokhuis- M Nijeboer 4-2
3e/4e plaats: M Nijeboer- G Meijering 3-2
Finale: B Blokhuis- M Nijmeijer 4-2
1 Bart Blokhuis
2 Martin Nijmeijer
3 Menno Nijeboer
4 Geoffrey Meijering
Voorronde 3 is op vrijdag 15 maart. Deze zit ook weer vol.