Home Regiodarts Brian Raman verslaat Benito van de Pas in ‘t Snooker in Kaatsheuvel

Brian Raman verslaat Benito van de Pas in ‘t Snooker in Kaatsheuvel

Op maandag 5 oktober werd het 10e dartranking van dit seizoen gespeeld in ‘t Snooker Kaatsheuvel. Daarmee zijn we halverwege dit rankingseizoen en worden de verschillen op de ranglijst iets groter. Er waren zestien deelnemers die werden onderverdeeld in vier poules. Logischerwijs gingen de nr’s 1 & 2 door naar de winnaarsronde, nr’s 3 & 4 gingen verder in de verliezersronde. Hieronder een kort verslag en wat statistieken:

Poulefase:

Wesley Plaisier, Brian Raman, Dennis Eijsermans en Benito v/d Pas wisten al hun poulewedstrijden te winnen. Het zal u niet verrassen dat zij zich daardoor als nummer 1 kwalificeerde voor de winnaarsronde. Zij werden gevolgd door de volgende spelers, die allemaal als tweede eindigde: Daan Bastiaansen, Ronald Meysen, Corné van Leent en Timo van Wanrooij. Het was Daan Bastiaansen in de poulefase al gelukt om een 136-finish te gooiden. Dit bleef uiteindelijk ook de hoogste van de avond.

In de kwartfinales eindigde het toernooi voor Timo, Corné, Daan en Dennis. Zij verloren allemaal met 4-1. In de halve finales kwamen zodoende Benito v/d Pas en Ronald Meysen tegenover elkaar te staan. Benito zette Ronald met 5-0 opzij en plaatste zich op deze manier voor zijn vijfde finale. De vorige vier wist hij overigens allemaal te winnen. De andere halve finale werd gespeeld door Wesley Plaisier en Brian Raman. Wesley kreeg niet genoeg triples gevonden in deze partij. Iets wat Brian wel lukte. Laatstgenoemde won met 5-2.

In de finale zagen we dus weer twee toppers aan het werk. Brian was gebrand om zijn eerste rankingwinst van dit seizoen binnen te halen. Iets wat Benito al vier keer eerder had gepresteerd. Het niveau was weer hoog en de meeste legs waren binnen 18 pijlen uit. Tot 4-4 ging het redelijk gelijk op, maar daarna schakelde Brian naar een hogere versnelling. Hij won twee goede legs op rij en mocht op de foto met de best gevulde envelop in zijn hand.

De verliezersronde werd nipt gewonnen door William Leijten. Hij versloeg Ahmet Tümer met 4-3.

180’ers:
Benito v/d Pas & William Leijten: 6 X
Brian Raman: 5 X
Daan Bastiaansen: 2 X
Dennis Eijsermans, Ahmet Tümer, Tarik, Ronald Meysen, Corné van Leent, Wesley Plaisier: 1 X

 

99+ finishes:
136 – Daan Bastiaansen
130 & 100 – Corné van Leent
122 – Benito v/d Pas
117 – Ronald Meysen
116 – William Leijten
108 – Brian Raman

Tussenstand ranking:

Er is tot op heden één speler die alle rankingtoernooien heeft bezocht. Dat is Wesley Plaisier en staat hierdoor, mede door zijn goede prestaties, ook op de eerste plaats. Benito staat na ‘pas’ vijf deelnames toch op een knappe 2e plaats. Brian Raman volgt knap op een derde plaats. De top 16 wordt afgesloten door Steven Raman, Ronald Meysen, Kevin Lens en Sil Boons. Onderin zal het nog spannend worden wie er in de top 16 eindigen. Zoals eerder gezegd zijn we pas halverwege en is er nog van alles mogelijk. Ook spelers die nog niet hebben deelgenomen zijn welkom in de toekomstige toernooien.

De loterij vanavond (met als prijs een setje darts van ‘John Boy Walton’) werd gewonnen door Ronald Meysen.

Het eerstvolgende toernooi staat gepland op 𝗺𝗮𝗮𝗻𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟮 𝗼𝗸𝘁𝗼𝗯𝗲𝗿. In verband met de huidige maatregelen willen graag weer rond 19.00 uur beginnen, zodat we weer op tijd klaar zijn. Tot dan!