Home Nederland Hoofdnieuws Davy van der Zande boekt dagzege op 28e Oranjebar Super Ranking

Davy van der Zande boekt dagzege op 28e Oranjebar Super Ranking

Davy van der Zanden

De vierde speelweek van de Oranjebar Super Ranking kende dit keer concurrentie van de UEFA Champions League voetbalwedstrijden die weliswaar werd getoond op de grote televisieschermen maar toch een aantal van de vaste bezoekers thuis hield. Toch waren er voldoende deelnemers aanwezig om er een mooie dartavond van te maken.

De groepsfase zorgde als altijd voor de eerste schifting. De acht overgebleven spelers die naar de kwartfinales gingen waren Mark Giepmans, Leander Meyers, Davy van der Zande, Kevin Verbakel, Bobby Biemans, Oswin Streden, Levi Frauenfelder en Ruud Tijssen. Van dit achttal bleven vervolgens Oswin, Davy, Kevin en Levi over om de halve finales te spelen.

In de eerste halve finale van het hoofdtoernooi was Davy met 4-2 te sterk voor Kevin en verloor Oswin de tweede halve finale nipt met 3-4 van Levi.

Ondanks zijn uitschakeling was Kevin Verbakel toch een gelukkig mens; hij wist namelijk 120 te finishen en dat was het winnende getal voor de inhoud van de Mysterie Box. De halve finales van de verliezersronde werden gewonnen door respectievelijk Rick de Bie (met 3-2 te sterk voor Tharsissia Werinussa) en Peter van den Broek (0-3 winst op Anthony Swinkels).

Vervolgens werden de finales gespeeld. De strijd om dagzege nummer 4 ging dus tussen Davy van der Zande en Levi Frauenfelder. Beide heren maakte er een geweldig spektakel van waarin de ervaring het tenslotte won van de jeugd. De tweede dagzege in de 28e editie van de OSR ging naar Davy die met 3-5 te sterk bleek voor de jonge held uit Oss.

De troostfinale tussen Peter van den Broek en Rick de Bie werd beslist in het voordeel van de laatste. Een gelijk opgaande strijd eindigde in een 3-4 overwinning voor Rick.

Uitslag kwalificatie dag 04; 1. Davy van der Zande 2. Levi Frauenfelder 3. Oswin Streden en Kevin Verbakel.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Kwalificatie dag 5 van de Oranjebar Super Ranking 28 wordt gespeeld op dinsdag 31 oktober 2018. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.