Davy van der Zande wint laatste kwalificatiedag Oranjebar Superranking 28 Regiodarts
Regiodarts

Davy van der Zande wint laatste kwalificatiedag Oranjebar Superranking 28

Davy van der Zande wint laatste kwalificatiedag Oranjebar Superranking 28

De laatste punten van de 28e editie van de Oranjebar Super Ranking zijn afgelopen dinsdag verdeeld en aan het eind van de avond konden de deelnemers voor de finaledag aanstaande dinsdag worden vastgesteld.

De twaalfde kwalificatieavond kende weinig bijzonderheden behalve het feit dat er deze avond werd gekozen voor een dubbel knock-out toernooi in plaats van de standaard groepsfases gevolgd door een knock-out-bracket. Een ander saillant detail was dat alle deelnemende dames deze avond op een gedeelde 5e plaats eindigden.

Het getal om de Mysterie Box te doen openen was deze avond 158 die echter niet werd gefinished. Wel werden 131 en 116 uitgegooid door Davy van der Zande, 110 door Nicole Derx en 107 door Arno. De meeste maximale scores werden ook gegooid door Davy van der Zande (7 stuks) gevolgd Oswin Streden (4x) en Arno (2) stuks.

Zoals eerder vermeld werd het toernooi deze avond in een dubbel knock-out format gespeeld. De rechtstreekse finalist werd Davy van der Zande die op weg naar de finale geen wedstrijd verloor. Tegenstander werd Oswin Streden die zich via de herkansing naar de finale wist te werken. Davy was deze avond echter een maatje te groot voor de aanwezige spelers en dus ook voor Oswin. Met 1-4 trok Davy de dagzege naar zich toe en vindt zichzelf na deze overwinning terug op de tweede plaats in de ranking. De leiding blijft in handen van Oswin die als nummer een geplaatst naar de finaledag gaat.

Uitslag kwalificatie dag 12: 1. Davy van der Zande 2. Oswin Streden 3. Leander Meyer en Arno.

Volgende week dinsdag 15 januari zal de finaledag van de Oranjebar Super Ranking worden gespeeld waarvoor de volgende spelers zijn gekwalificeerd.

Gekwalificeerd voor finaledag 28e OSR
Oswin Streden Tharsissia Werinussa
Davy van der Zande Kathy Geeraerts
Peter van den Broek Dennis Gijsberts
Leander Meyers Rick de Bie
Paul Hendrix Anthony Swinkels
Jermaine Wattimena Erik van Engeland
Mark Giepmans Gian van Veen
Levy Frauenfelder Wouter Vaes

Reserves
Lincy Gloudemans
Nicole Derx

Tevens zal er deze avond voor de aanwezige dartspelers die zich niet voor de finaledag hebben gekwalificeerd vanaf 20:00 uur een extra darttoernooi worden georganiseerd met prijzen in natura. Een extra reden om de dinsdagavond door te brengen in de Oranjebar in Mariahout waar we het niet mooier kunnen maken maar wel gezelliger.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws