Home Regiodarts Davyd Venken wint 10e ZomerRanking Quincy, Streden runner-up

Davyd Venken wint 10e ZomerRanking Quincy, Streden runner-up

Het laatste ranking toernooi van dit seizoen staat op het programma en trekt 33 darters naar Café Quincy

Voor enkele darters zal het er nog om spannen wie zich gaan plaatsen, het kan in de onderste regionen nog alle kanten op.

Tijdens het toernooi word dan ook regelmatig de vraag gesteld hoe het ervoor staat met de ranking. De beste 24 spelers plaatsen zich namelijk voor de finaledag op vrijdag 23 augustus.

Op de finaledag zijn de nummers 1 tm 8 geseed en de nummers 9 tm 24 zullen hiertegen worden geloot. Dus iedereen wil graag bij de nummers 24 horen.

In de winnaarsronde zijn het deze keer Kay Smeets en Oswin Streden die het tot de finale weten te schoppen. Kay Smeets wint op zijn weg hier naartoe van Bob Doelman, Stef Bogers, Koen Hunnekens en KellyDavyd StienenVenken.

Oswin Streden wint op zijn beurt van Michael Dokter, Jeremy Eikelenberg, Kevin Nesselaar en Nick Hendrix.

 

In deze finale weet Oswin Streden de partij naar zich toe te trekken en wint met 5-1 van Kay Smeets door de laatste 3 legs te finishen in 12 darts, waardoor hij al verzekerd is van een finaleplaats aan het eind van de avond.

 

Aan de verliezerskant is het KellyDavyd StienenVenken die zich een weg baant richting een finaleplaats. Nadat hij pas in de 5e ronde door Kay Smeets naar de verliezersronde is gestuurd weet hij terug te komen door te winnen van Koen Hunnekens en Kevin Nesselaar voordat hij zich mag op maken voor de revanche partij tegen Kay Smeets.

In deze partij voor een finaleplaats is het KellyDavyd StienenVenken die de partij naar zich toe trekt en met 5-2 weet te winnen van Kay Smeets.

 

In de finale ( bo11 ) zal Davyd twee keer van Oswin moeten winnen om het toernooi op zijn naam te schrijven.

Oswin wint met bullen en mag de finale beginnen. Deze 1e leg gaat tegen de darts in en het staat 0-1 voor Davyd. De 2e leg gaat met de darts mee, stand 0-2 voor Davyd.

Leg 3 weet Oswin te pakken , stand 1-2. Ook de 4e leg gaat naar Oswin, stand 2-2.

Davyd snoept wederom een leg af van Oswin , stand 2-3. Dan mist Davyd in leg 6 een 101 finish op dubbel 12. Oswin weet hier niet van te profiteren en de leg gaat alsnog naar Davyd, stand 2-4.

Ook Oswin nist een hoge finish op 102. Hij mag deze wederom proberen uit te gooien en raakt hem nu wel in 16 darts, stand 3-4.

In de 8e leg is het weer een hoge finish die er niet in wil bij Davyd. De 101 word niet uitgegooid en Oswin profiteert hiervan en zet de stand gelijk op 4-4.

We krijgen even een fenomenale pot darts te zien in de 9e leg. De triples vliegen in het rond, maar Davyd is de persoon die de dubbel gooit, stand 4-5.

Ook de laatste leg gaat naar Davyd en zo is de 1e finale gespeeld, 4-6.

 

We maken ons op voor een 2e finale en hier mag Davyd beginnen.

Over deze 2e finale kunnen we maar 1 ding zeggen:

Een voortreffelijk wedstrijd maar bij Oswin was helaas de pijp leeg en Davyd was heer en meester aan het dartbord en schrijft hiermee de 10e ZomerRanking op zijn naam met een 6-0 overwinning.

 

Er zijn deze avond 35 180ers gegooid waarvan Davyd Venken wederom hofleverancier is met 15 stuks .

De hoogste finish komt op naam van Jeremy Eikelenberg. Hij gooit een 140 finish en krijgt volgende week een halve liter.

 

De prijzenpot voor de finaledag is uitgekomen op €1625.

Over deze 10 ranking toernooien mochten we 88 verschillende darters verwelkomen, en met een gemiddelde van 39 deelnemers per toernooi hebben we weer een goede editie achter de rug. Rest ons alleen nog de finaledag welke volgende week vrijdag 23 augustus gegooid zal worden.

Dit zijn de mensen die zich geplaatst hebben:

Kay Smeets, Joey Greijn, Colin Philippi, Michael Schuman, Oswin Streden, Koen Hunnekens, KellyDavyd StienenVenken, Mischa Meuter, Nick Hendrix, Glenn Thorne, Tasso Muller, Jeremy Eikelenberg, Michael Van de Ven, Roy Simons, Kevin Nesselaar, Vivian Kraanen Wichard Knoops, Lorenzo V Rossum, Randy Michelle, Michael Dokter, JeePee Hendrix, Bram Den Ouden, Martijn Saes, Gino Franssen en Davy Cardinaal.

Bij uitvallen van een speler, schuiven de namen op de ranking omhoog en zal Stef Bogers 1e reserve zijn.

Graag verzoeken we de 24 geplaatste spelers om uiterlijk om 19.30 aanwezig te zijn in verband met het maken van een groepsfoto.

 

Meer informatie over de finale avond zal deze week op de site van ZomerRanking Café Quincy bekend worden gemaakt.

 

IVM kermis die op zaterdag 24 augustus begint is het centrum afgesloten.
Parkeren kan dan in de buurt van de kerk en de omliggende straten / parkeerplaatsen binnen 5 minuten loopafstand van het cafe.

Supporters zijn van harte welkom op de finale dag alsmede ook 8 vrijwillige schrijvers voor de 1e ronde zodat de spelers zich kunnen voorbereiden op hun partij. Daarna is het de verliezer die schrijft.

 

Tot vrijdag 23 augustus!!

Met vriendelijk dartgroet,

De organisatie.