Davyd Venken wint 9e ZomerRanking Café Quincy, Hendrikx tweede Regiodarts
Regiodarts

Davyd Venken wint 9e ZomerRanking Café Quincy, Hendrikx tweede

Davyd Venken wint 9e ZomerRanking Café Quincy, Hendrikx tweede

Het 9e toernooi trok 49 deelnemers naar Café Quincy. Voor een aantal darters begint het er nu om te spannen. Met nog 1 toernooi te gaan wil iedereen een goed toernooi neerzetten om zijn/haar plaatsing voor de finaledag veilig te stellen. Naast de vaste darters, mochten we ook vandaag weer nieuwe darters verwelkomen die weg naar de Quincy gevonden hebben. Dat de naam ZomerRanking Cafe Quincy de weg over de grens naam heeft gemaakt blijkt wel, behalve Nederlands word er vanavond ook weer Frans, Duits en Engels gesproken.

In de winnaarsronde waren het Koen Hunnekens en Davyd Venken die zich tot de finale wisten te gooien. Koen deed dit door overwinningen te boeken opStef Bogers, Nick Hendrix, Kay Smeets en JeePee Hendrix.

Davyd won op zijn beurt van Gino Franssen, Lorenzo V Rossum, Michael Dokter, Dimitri Triekels en Roy Simons. In deze spannende finale wist Davyd een 4-2 overwinning te boeken en zich hiermee te plaatsen voor de finale aan het eind van de avond.

Aan de verliezerskant was het Jean-Marie Hendrikx die zich een weg baande richting een finaleplaats. Nadat hij in de 2e ronde verloor van Dimitri Triekels herpakte hij zich en vocht hij zich een weg terug door te winnen van Rob Emans, Vivian Kraanen Wichard Knoops, Mischa Meuter, Nick Hendrix, Patrick Opbroek, Dimitri Triekels, Roy Simons , JP Hendrix. Voor een plek in de finale mocht Jean-Marie het opnemen tegen Koen Hunnekens. Na een zeer spannende partij waarbij het beide kanten op kon gaan weet Jean- Marie toch met een 4-3 overwinning zijn plaats in de finale te bemachtigen waarbij hij het mag gaan opnemen tegen Davyd Venken.

In de finale ( bo9 ) zal Jean-Marie twee keer van Davyd moeten winnen om het toernooi op zijn naam te schrijven. Davyd wint het bullen en begint zijn eigen leg met een 11 darter. In de 2e leg begint Jean-Marie met 121. De darts gaan gelijk op maar Davyd weet toch de leg van Jean-Marie af te snoepen.

Leg 3 gaat ook gelijk op voor beide heren maar Davyd weet deze te behouden. Ook leg 4 weet de pijl van Davyd beter de dubbel te vinden dan die van Jean-Marie. Stand is 4-0.

Bij leg 5 krijgen de supporters kippenvel momentje en valt het geroezemoes stil als Davyd 2x 180 gooit. Zal het dan toch eindelijk gaan gebeuren vandaag? Gaat de €250 eruit gesponsord door Dhanesh Misier voor een 9 darter? Helaas gaat de 7e pijl in de triple 1 en wederom word de 9 darter niet gegooid. De dubbel raakt hij naderhand wel en zo wint Davyd de 9e finale van de ZomerRanking met een 5-0 overwinning op Jean-Marie Hendrix.

Er zijn deze avond 41 180ers gegooid waarvan Davyd met 7 stuks er net 1 meer had dan Jean-Marie. De hoogste finish die ging naar Davyd. Hij gooide een 150 finish en mocht een waardebon in ontvangst nemen van Darts en Biljartcenter Ophoven gesponsord door Guy Urlings.

Bij deze willen we onze sponsoren weer bedanken voor hun bijdrage. En Roy Van de Vorst van Locomotion Diner voor het bakken van de , die er volgende week ook weer zal zijn.

Mede dankzij deze sponsoren staat de prijzenpot voor de finaledag na 9 toernooien al op €2445,00.

Volgende week vrijdag 17 augustus is alweer het laatste toernooi waarin de ranking word beslist.

Er is nog alle kans voor degene die zich willen gaan plaatsen voor de finaledag, er zijn namelijk dubbele punten te pakken. Dus alles is nog mogelijk en er zullen zeker verschuivingen op de ranking gaan plaatsvinden. Op de finaledag op 24 augustus is plaats voor de beste 32 van de ranking.

De beste 7 toernooien tellen mee voor de ranking

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws