Home Regiodarts Davyd Venken wint de 9e ZomerRanking Café Quincy Joey Greijn runner up

Davyd Venken wint de 9e ZomerRanking Café Quincy Joey Greijn runner up

Het 9e toernooi trok 32 deelnemers naar Café Quincy.
Voor een aantal darters begint het er nu om te spannen. Met nog 1 toernooi te gaan wil iedereen een goed toernooi neerzetten om zijn/haar plaatsing voor de finaledag veilig te stellen.

In de winnaarsronde zijn het KellyDavyd StienenVenken en Joey Greijn die zich tot de finale weten te gooien. KellyDavyd StienenVenken deed dit door overwinningen te boeken op Lorenzo V Rossum, Koen Hunnekens, Oswin Streden en Colin Philippi. Joey Greijn wint op zijn beurt van Michael Van de Ven, Jeremy Eikelenberg, Michael Schuman en Roy Simons.

In deze spannende finale ( bo9 ) weet KellyDavyd StienenVenken een 5-3 overwinning op Joey Greijn te boeken en zich hiermee te plaatsen voor de finale aan het eind van de avond.

Aan de verliezerskant is het Oswin Streden die zich een weg baant richting een finaleplaats. Nadat hij in de 3e ronde verloor van KellyDavyd StienenVenken herpakt hij zich en vecht hij zich een weg terug door te winnen van Jeremy Eikelenberg, Tasso Muller, Roy Simons en Koen Hunnekens.

Voor een plek in de finale mag Oswin Streden het opnemen tegen Joey Greijn. Na een zeer spannende partij waarbij het beide kanten op kan gaan weet Joey Greijn toch met een 5-4 overwinning zijn plaats in de finale te bemachtigen waarbij hij het mag gaan opnemen tegen KellyDavyd StienenVenken.

 

In de finale ( bo11 ) zal Joey 2x van Davyd moeten winnen om het toernooi op zijn naam te zetten.

De finale zal geschreven worden door Etienne Nelissen.

Davyd wint met bullen en pakt de 1e leg in 17 darts op dubbel 12. Ook de 2e leg gaat naar Davyd in 15 darts als hij 76 uit gooit. Joey laat zien dat hij klaar is voor een rematch en pakt de 3e leg in 18 darts met een dubbel 12 finish.

In de 4e leg is het Joey die de eerste hoge finish mist van de finale. Hij ziet zijn pijl niet in de dubbel 19 gaan als hij 155 uit wilt gooien. Toch weet hij de 4e leg te pakken en zet hiermee de stand op 2-2.

De 5e en 6e leg gaan beide in een 18 darter met de darts mee en de stand komt op 3-3. Joey weet Davyd in leg 7 te pakken en zet de stand op 3-4 in zijn voordeel. Dan mist Davyd in leg 8 dubbel bull om met een uitgooi van 167 de stand weer gelijk te zetten en Joey gaat ook met deze leg aan de haal en zet de stand op 3-5. Het blijft spannend op de dubbel , in de 9e leg word er weer een hoge uitworp van 140 gemist op dubbel 10 door Davyd, maar hij mag er voor terug komen en de stand komt op 4-5.

In de 10e leg is het Joey die dan met 20 darts deze leg uit gooit en de 1e finale wint met 4-6.

 

We maken ons op de voor de 2e finale en we hebben geluk met Etienne Nelissen dat hij ook deze gewoon schrijft.

Davyd wint weer de bull en gooit meteen een 17 darter in de 1e leg door 66 uit te gooien met trippel 10 en dubbel 18. Ook de 2e en 3e leg gaan naar Davyd en voor we het weten staat de stand dan 3-0

.In leg 4 mist Davyd wederom een hoge uitworp doordat zijn pijl niet in de dubbel 20 wil als hij 120 wilt uitgooien. Joey zijn pijl raakt wel de dubbel als hij 85 uitgooit in een 18 darter, 3-1.

We krijgen een mooi staaltje darts te zien als de 5e leg met een 14 darter word uit gegooit door Davyd op dubbel 10.

Deze finale vanavond is er wel een dat er veel hoge uitworpen worden gemist.

Leg 6 word weer de dubbel gemist op 120 door Davyd. Joey raakt zijn dubbel wel en de stand komt op 4-2. Wederom in leg 7 word er een hoge uitworp niet geraakt. Davyd staat op 126 maar zijn pijl weet de dubbel bull niet te raken. Toch komt deze leg ook op zijn naam, stand 5-2.

Leg 8 word meesterlijk gegooid door zowel Joey als Davyd, en word gewonnen door een 13 darter uit te gooien op tops.

Deze pijl komt uit handen van Davyd en hij weet zo het 9e toernooi met 6-2 op zijn naam te schrijven.

 

Er zijn deze avond 46 keer de maximale score van 180 gegooid.

Hofleverancier is Davyd Venken met 15 stuks!!!

Koen Hunnekens volgt op gepaste afstand met 9 stuks.

 

Ook zijn er 11 uitworpen boven de 100 genoteerd. De hoogste uitworp komt op naam van Roy Simons. Hij gooide een match dart 170 finish in de 3e ronde en verdiend hiermee een gratis inschrijving voor volgende week.

 

De prijzenpot voor de finale dag staat na 9 toernooien op €1545.

 

Volgende week vrijdag 16 augustus is alweer het laatste toernooi waarin de ranking word beslist.

Er is nog alle kans voor degene die zich willen gaan plaatsen voor de finaledag. Dus alles is nog mogelijk en er zullen zeker verschuivingen op de ranking gaan plaatsvinden. Op de finaledag op 23 augustus is plaats voor de beste 24 van de ranking.

De beste 7 toernooien tellen mee voor de ranking. Inschrijven kan ter plekke tot 20.00 uur

Tot dan!