Home Regiodarts Davyd Venken wint Finaledag 11 editie Zomer Ranking Café Quincy

Davyd Venken wint Finaledag 11 editie Zomer Ranking Café Quincy

Na 10 weken zwoegen en zweten begonnen we aan de finaledag met de beste 24 darters van de ranking.

Bij de nummers 17 t/m 24 nemen we afscheid van Roy Simons, JeePee Hendrix, Mischa Meuter, Bram Den Ouden, Michael Dokter, Randy Michelle, Vivian Kraanen Wichard Knoops en Martijn Saes. Het was niet hun dag en daarom eindigden zij allen op een gedeelde 17e plaats.

Een ronde later bij de nummers 13 tm 16 waren het Lorenzo V Rossum, Jeremy Eikelenberg, Kevin Nesselaar en Gino Franssen die de strijd moesten staken en eindigde op een gedeelde 13e plaats.

Bij de laatste 12 nemen we helaas ook afscheid van Colin Philippi, Davy Cardinaal, Nick Hendrix en Michael Van de Ven. Deze eindigde op een gedeelde 9e plaats.

Inmiddels zijn we bij de laatste 8 van het toernooi aangekomen. Joey Greijn moet hier nipt zijn meerdere erkennen in Tasso Muller ( 2-3 ) en Glenn Thorne moet zijn meerder erkennen in Michael Schuman ( 1-3).

Bij de laatste 6 vliegen ook Michael Schuman en Tasso Muller uit de ranking.

Er zijn nu nog 4 darters in de race voor de hoofdprijs. KellyDavyd StienenVenken staat al in de finale nadat hij in de winnaarsronde de finale won van Oswin Streden met 5-1 .

Bij de laatste 4 nemen Koen Hunnekens en Kay Smeets het tegen elkaar op om ook een podiumplaats te bemachtigen. In deze partij trekt Koen Hunnekens aan het langste eind waardoor Kay Smeets als 4e eindigt.

Voor een finale plaats tegen KellyDavyd StienenVenken mogen Oswin Streden en Koen Hunnekens het tegen elkaar opnemen. In een zeer spannende wedstrijd weet Koen Hunnekens de triples en de dubbels beter te raken en zo word Oswin Streden nummer 3 van de finale dag.

FINALE
In de finale staan wederom 2 toppers tegenover elkaar. Natuurlijk hebben we het dan over Davyd Venken en Koen Hunnekens.

Ze hebben elkaar al vaker getroffen aan het bord. Zo ook in de 4e ronde waarbij Koen zijn meerdere moet erkennen in Davyd.

Koen Hunnekens weet zijn weg terug te knokken door te winnen van Tasso Muller ( 3-1 ), Kay Smeets ( 3-1 ) en Oswin Streden ( 4-0 ).

Koen zal 2x moeten winnen van Davyd om deze editie op zijn naam te zetten.

Onder leiding van Etienne Nelissen word er gebuld en Davyd mag de partij beginnen.

De 1e leg gaat tegen de darts in en het 1e punt gaat naar koen met een 18 darter. De 2e leg gaat ook tegen de darts in en Davyd zet de stand op 1-1.

Leg 3 gaat met de darts mee in een 17 darter. 2-1 voor Davyd. Ook leg 4 gaat naar Davyd, 3-1.

Koen snoept dan de 5e leg af van Davyd met een finish van 62 in 18 darts. Stand 3-2.

Daar lijkt Davyd niet van onder de indruk en hij pakt de 6e leg in 11 darts, stand 4-2. Ook de 7e leg gaat naar Davyd, stand 5-2.

Dan beginnen we aan leg 8. De heren zijn aan elkaar gewaagd maar het is dan toch Davyd die 73 uitgooit op tops met zijn 15e pijl en zo de 11e editie met een 6-2 overwinning op zijn naam schrijft.

De hoogste finish van vanavond komt op naam van Koen Hunnekens. Hij wist 164 uit te gooien en ontvangt hiervoor een halve liter.

De maximale score van 180 zijn behoorlijk veel gegooid vandaag, 33 in totaal, waarvan Davyd Venken er 7 noteert en Koen Hunnekens volgt met 6.

In totaal zijn er in de 11e editie van de ZomerRanking Café Quincy 408 keer de maximale score van 180 gegooid waarvan Davyd Venken er 62 op zijn naam mag bijschrijven.

De prijzen zijn weer verdeeld en het seizoen zit er weer op.

Daarnaast willen we iedereen bedanken die tijdens de toernooien aanwezig is geweest alsook de vrijwillige schrijvers. Dankzij jullie is de ranking jaar na jaar weer een groot succes!

We willen jullie alvast uitnodigen voor de 12e editie die komend jaar zal plaatsvinden. We zijn al aan het nadenken hoe we het dit keer zullen gaan invullen.

Voor degene die er niet genoeg van kan krijgen, aanstaande zondag 25 augustus hebben we het Open Kermis Darttoernooi. Inschrijven tot 14.00u.