Home Regiodarts Dimitry Holowacky wint 2e zaterdagtoernooi ten koste van Van Pinxteren

Dimitry Holowacky wint 2e zaterdagtoernooi ten koste van Van Pinxteren

Op zaterdagavond 27 oktober was het alweer tijd voor het tweede zaterdagavond single toernooi. Door het grote aantal toernooien in de regio werd het een rustige avond bij CHC; 21 darters hadden zich verzameld en werden verdeeld over drie poules van vier en drie poules van drie.

Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige negen spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde stonden Marcel van Pinxteren en Patrick Paerels tegenover elkaar. De mannen maakten er een mooie wedstrijd van, en alle legs waren nodig voor om een winnaar aan te wijzen. Uiteindelijk won Marcel de partij met 4-3.

In de tweede halve wist Dimitry Holowacky met 4-1 van Edwin Appel te winnen.

De finale ging dus tussen Dimitry Holowacky en Marcel van Pinxteren. Ook deze finale ging tot het gaatje; Marcel nam de voorsprong en kreeg pijlen om met 5-3 te winnen, echter het werd 4-4. Ook in de laatste leg kreeg Marcel kansen, deze werden niet benut, waarop Dimitry de winst binnen harkte.

In de finale van de verliezersronde stonden Eric Vossen en Pedro Klijn tegenover elkaar. Eric won de ronde ervoor met 3-2 nipt van John Pieters, terwijl Pedro met een whitewash van Davy van Rooy.

In de finale was Pedro te sterk voor Eric; Eric pakte nog twee legs, maar kon niet voorkomen dat Pedro met 4-2 de verliezersronde won.

Er werden in totaal dertien keer 180 gegooid! Leo Hendriks had de meeste met 3 stuks, gevolgd door Pedro Kleijn en Edwin Appel die er elk twee gooiden.

Er werden in totaal zes 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Patrick Paerels met 135, en hij heeft hierbij nipt Dimitry Holowacky voor, die 134 uitgooide.

Het volgende toernooi zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 6 oktober. Het is dan de start van de nieuwe dinsdagavond cyclus. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro.