Home Regiodarts Geert Nentjes is winnaar van het kersttoernooi bij Dartclub 208

Geert Nentjes is winnaar van het kersttoernooi bij Dartclub 208

Dat was het dan alweer, ook aan Kersttoernooi 2018 is weer een einde gekomen… maar wat was het weer gezellig en wat hebben we weer een top dag darts gehad!

Elk jaar organiseert dartclub 208 met kerst 2 grote toernooien. Het kerstkoppel toernooi en het Kerstsingle toernooi. Vandaag stond het kerstsingle toernooi op de agenda en elk jaar loopt de voorinschrijving al goed en des te dichter we bij de speeldata kwamen des te meer aanmeldingen kwamen er binnen! Wie heeft er met deze dagen nou geen zin om gezellig bij ons te komen gooien.

We begonnen vandaag het kerstsingle toernooi met 81 deelnemers! Deze deelnemers werden verdeeld over 27 poules en gingen rond de klok van 15:00 van start! Tijdens de poulefase zagen we in verschillende poules al leuke partijen voorbij komen en wisten we al dat het weer een mooi toernooi zou worden met hoge scores, leuke finishes en een hoop gezelligheid!

Na de poules gingen we zoals gewoonlijk over tot de knock-out die werd gespeeld in een winnaarsronde en een verliezersronde. In de winnaarsronde stonden er meteen 2 mooie potten op het programma! Johann Brouwer nam het op tegen Kees de Vries en Henk Snijder speelde meteen 2e ronde tegen Gerrit Snoek. Henk en Johann wonnen allebei hun partijen, maar Henk strandde helaas al in de 3e ronde en verloor van Leroy Nieuwenhuis. 
Johann wist de kwartfinale te halen maar verloor daar helaas van Michael van der Graaf. 
Geert Nentjes daarentegen liep gemakkelijk door de knock-out heen en kwam uiteindelijk in de halve finale tegenover Michael van der Graaf te staan. Geert wint zijn halve finale met 4-0 van Michael en plaatst zich hiermee voor de Finale! 

In de andere halve finale stonden Patrick Jongedijk en Leroy Nieuwenhuis tegenover elkaar. Die partij eindigde uiteindelijk in een 4-1 overwinning voor Patrick!
Toen waren we aan gekomen bij de finale van de winnaarsronde! Die werd gespeeld tussen Geert Nentjes en Patrick Jongedijk. Het begin van de partij was zeker voor Patrick en die ging er dan ook snel van door. Patrick nam een 3-0 voorsprong en ook nog eens een 4-1 voorsprong in een best of 9! Maar toen liet Geert toch weer zijn klasse zien en knockte zich met goed spel terug tot 4-4! In de laatste leg gooide Geert 4 goede beurten en zette zichzelf op een 65 score. Na het wegzetten van Patrick legde Geert aan voor de 65 en wist deze finish met 2 pijlen uit te gooien! De armen gingen de lucht in bij Geert want makkelijk ging het niet! Maar uiteindelijk kon hij toch weer trots terug kijken op een mooi toernooi bij zen cluppie!

Ook in de verliezersronde waren er weer leuke potten te bewonderen! Daarin kwamen dartvrienden Rogert Bosma en Simon Wezelman elkaar in de halve finale tegen en dat beloofde vooraf al een leuke pot te worden en ja hoor dat werd het ook! Na een hoop spanning in deze partij, wist Simon toch aan het langste eind te trekken en won van Rogert met 4-2! Simon plaatste zich met deze overwinning voor de finale!
In de andere halve finale stonden Dirk Weerstand en Selwyn Rietman. Deze halve finale werd gewonnen door Selwyn met 4-1. In de finale van de verliezersronde stonden Selwyn Rietman en Simon Wezelman. Deze finale werd uiteindelijk met 4-1 gewonnen door Selwyn!

Wij als Dartclub 208 kijken terug op 2 geslaagde toernooien! Met 39 koppels op het koppeltoernooi en 81 deelnemers aan het singletoernooi, kunnen wij oprecht zeggen dat het 2 topdagen waren! Alle deelnemers bedankt voor jullie aanwezigheid! En we hopen jullie in het jaar 2019 weer te verwelkomen op onze toernooien!

Dartclub 208 wil alle vrijwiligers, leden en andere bezoekers van onze dartclub bedanken voor al hun inzet en voor alle leuke momenten in 2018! Wij hopen u allen terug te zien in 2019!

Voor nu wenst Dartclub 208 u allen een goed uiteinde en een gezond en gezegend 2019 toe!