Home Regiodarts Gino Blom winnaar 63e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019

Gino Blom winnaar 63e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019

Dinsdagavond 29 januari was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 63e editie van de Café ‘T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de overige prijzen. Met 18 deelnemers kon de organisatie van HW Darts om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

Uiteindelijk waren het Mathieu de Loos en Nigel Dikhoff die wisten door te stromen naar de finale van de verliezersronde. Mathieu kon geen potten breken in een poule met Patrick van den Boogaard en Wesley van Trijp, maar kwam vervolgens langzaam aan op gang. Na een nipte 3-2 overwinning op Maurice Le Grand werd Martin van der Vloed (3-0) zonder legverlies naar het schrijfbord gedirigeerd en was zijn finaleplaats een feit.

 

Nigel won op zijn beurt in de poule van Sheila de Man, maar moest het onderspit delven in de return en de dubbele confrontatie met Robert Krijthe, waardoor hij op legsaldo laatste werd in de poule. Melissa van Puffelen vormde in de kwartfinale geen obstakel (3-0), maar in de halve finale moesten alle zeilen worden bijgezet tegen Sabrina Jongenotter (3-2).

 

In de finale had Nigel wederom te maken met een spannende wedstrijd, waarin Mathieu goed tegengas gaf. Echter slaagde Nigel er nu wel in om een beslissende laatste leg te ontwijken en kon hij met een 4-2 overwinning de verliezersronde voor zich opeisen.

 

Kwartfinale:
Martin van der Vloed – bye

Maurice Le Grand 2-3 Mathieu de Loos

Sabrina Jongenotter – bye

Melissa van Puffelen 0-3 Nigel Dikhoff

Halve finale:
Martin van der Vloed 0-3 Mathieu de Loos

Sabrina Jongenotter 2-3 Nigel Dikhoff

Finale:
Mathieu de Loos 2-4 Nigel Dikhoff

 

 

In de winnaarsronde mochten twee poulegenoten het opnieuw tegen elkaar opnemen. Gino Blom en Raymond van den Ende verspeelden in hun poule geen leg aan Maurice Le Grand, waarna Gino na een bye met sterk spel Zereso Zeverboom (4-1) en Wesley Plaisier (5-2) de baas was, terwijl Raymond na een 4-1 overwinning op Melvin van Hulst tweemaal tot het gaatje moest gaan tegen Ricardo van der Vloed (4-3) en Patrick van den Boogaard (5-4).

 

Waar Gino in de poulefase geen kind had aan Raymond (tweemaal een 3-0 overwinning), bleek de laatstgenoemde ditmaal wel op scherp te staan. Weliswaar nam Gino al snel een 3-1 voorsprong, maar was het Raymond die de break terug wist te plaatsen en de stand gelijk trok. Kansen op nog een break werden zelfs gemist, waarna beide heren de eigen legs wisten te houden en de laatste beslissende leg uitsluitsel moest geven. Hierin bleek Gino de koelbloedigste en kon hij met een 6-5 overwinning zijn tweede eindzege bijboeken op de 63e Café ‘T Hof van Jericho Moneydarts 2019, hetgeen hem de rijkst gevulde enveloppe van de avond met €75,- opleverde.

 

Kwartfinale:
Wesley Plaisier 4-2 Wesley van Trijp

Gino Blom 4-1 Zereso Zeverboom

Jurgen Watson 1-4 Patrick van den Boogaard

Ricardo van der Vloed 3-4 Raymond van den Ende

Halve finale:
Wesley Plaisier 2-5 Gino Blom

Patrick van den Boogaard 4-5 Raymond van den Ende

Finale:
Gino Blom 6-5 Raymond van den Ende

Daarnaast had Patrick van den Boogaard met 6 stuks het grootste aandeel in de 33 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 129 uit handen kwam van Jurgen Watson. Beste dame werd Sheila de Man met een 9e plaats in de winnaarsronde.
 

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.
 

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan