Hendriks en van Zijtveld winnen eerste zaterdag koppeltoernooi CHC Regiodarts
Regiodarts

Hendriks en van Zijtveld winnen eerste zaterdag koppeltoernooi CHC

Hendriks en van Zijtveld winnen eerste zaterdag koppeltoernooi CHC

Op zaterdagavond 22 september was het tijd voor het eerste zaterdagavond koppeltoernooi van deze cyclus. 28 darters hadden zich gemeld in 14 koppels om te bepalen wie het eerste koppeltoernooi op hun naam konden schrijven.

De 14 koppels werden verdeeld over 2 poules van vier, en 2 poules van drie. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 6 koppels mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Richard van Zijtveld en Leo Hendriks tegen de broers Kevin en Peter Stolzenbach. Kevin en Peter hadden de ronde ervoor een nipte overwinning op Ron Schouten en Richard de Bie geboekt (3-2), terwijl Leo en Richard met een whitewash van Sylvano de Bie en Bertie Bodar hadden gewonnen.

In de halve finale namen Leo en Richard een voorsprong, in de tweede leg stonden Peter en Kevin ruim voor en kwamen eerder op een dubbel, maar het wegzetten op dubbel 1 kostte ze de leg. Leo en Richard pakten de break en hielden hun eigen leg om 3-0 te maken. Peter en Kevin hielden vervolgens hun eigen leg, maar konden niet voorkomen dat Leo en Richard hun eigen leg hielden en zo de 4-1 winst pakten.

In de tweede halve finale speelden Kevin Mast en Mark vd Steen tegen Marcel Muijtjens en Patrick Hutten. Kevin en Mark hadden de ronde ervoor met een whitewash van John en Martin Pieters gewonnen, terwijl Marcel en Patrick een nipte 3-2 overwinning boekten op Jeffrey Roos en Peter de Jong.

In de tweede halve finale ging de partij goed gelijk op, echter bij een 3-2 stand wisten Kevin en Mark de break te plaatsen om met een 4-2 overwinning de finale te halen.

De finale ging dus tussen de koppels Leo Hendriks en Richard van Zijtveld die speelden tegen Kevin Mast en Mark van der Steen.

Leo en Richard begonnen, hielden hun eigen leg, en misten vervolgens kansen om de break te plaatsen. De volgende twee legs gingen wederom met de darts mee, maar bij een 2-2 stand mistten Leo en Richard veel dubbels om 3-2 te maken, en kregen direct een break te verwerken. Ze braken echter direct terug en hielden hun eigen leg om 4-3 voor te komen. Richard mistte 1 pijl op een 108 finish om de wedstrijd te pakken, waarop Kevin 4-4 maakte. In de laatste leg namen Leo en Richard een flinke voorsprong, maar mede met de vijfde 180 van de partij kwamen Kevin en Mark langszij en kwamen tegelijk met Leo en Richard op een finish. Echter, Leo en Richard waren begonnen en Leo mocht aanleggen voor de wedstrijd en gooide de beslissende dubbel om de partij met 5-4 naar zich toe te trekken.

In de verliezersronde verloren Eric en Ton hun 2-0 voorsprong en ook hun partij met 3-2 van Nick en Davy. De tweede kwartfinale werd nipt door Rene en Yorick gewonnen van Dennis en Freek.

De eerste halve finale werd gespeeld door Harold Gruijthuijzen en Thom Schretzmeijer, zij speelden tegen het koppel Jan en Roy Chambon. Thom en Harold wonnen deze partij met 3-1.

In de tweede halve finale speelden Rene Trum en Yorick Theijsmeijer tegen Nick Lommers en Davy van Rooy. Hierin wisten Nick en Dave een 2-0 achterstand wederom om te buigen naar een 3-2 overwinning.

De finale in de verliezersronde ging dus tussen de koppels Nick Davy en Thom Harold. De spreekwoordelijke koek leek op te zijn voor Nick en Davy, zij kregen dan ook een whitewash (3-0) te verwerken. Hiermee pakten Thom en Harold de overwinning in de verliezersronde.

Er werden in totaal zestien keer 180 gegooid! Richard van Zijtveld en Leo hendriks gooiden de meeste met 4 stuks, gevolgd door Mark van der Steen en Kevin Mast 2 stuks,

Er werden in totaal zeven 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Leo Hendriks met 150, hij bleef hiermee Martin Pieters voor, die 129 uitgooide.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws