Home Regiodarts Herks en Van Milligen winnaars 3e Open Snookercafé Vlaardingen Koppels

Herks en Van Milligen winnaars 3e Open Snookercafé Vlaardingen Koppels

Helaas een ietwat verlaat verslag van zaterdagavond 10 november, waar de organisatie van HW Darts weer te gast was in Snookercafé Vlaardingen voor een sfeervol koppeltoernooi. Met 29 koppels kon om 20:00 uur het startschot worden gegeven voor de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald welke koppels mee mochten strijden om de 1e plek van €200,- in de winnaarsronde en welke koppels er genoegen moesten nemen met de kleinere enveloppen in de verliezersronde.

Na het voltooien van de loterij zagen we het dameskoppel Fabienne Romelingh / Caitlin Klein doordringen tot de finale van de verliezersronde. In de poulefase boekten zij een overwinning op Marcel Kruijthof / Thomas Klein, maar waren Berry Herks / Nigel van Milligen en Danny de Reus / Victor Stip een maatje te groot. Deze derde plaats bleek echter wel genoeg voor een vrije ronde, waarna zij geen leg meer afstonden aan Wiljan van Hulst / Denise Uyterlinden (3-0) en Michael van Driel / Colin Rath (0-4).

Aan de andere kant van het schema wisten het andere ‘Van Hulst / Uyterlinden’-koppel wel tot de finale door te dringen. Hans en Dimitri wisten in de poulfease één zege te boeken op Melissa Beukers / Stephan van Olffen, waarna zij hun meerdere moesten erkennen in Danny van Trijp / Mitchell von Schukkmann en Patrick van den Boogaard / Freddy de Geus. Na een derde plaats in de poule konden zij even op adem komen dankzij een bye om vervolgens de koppels Niek Braskamp / Mandy Nobel (3-1) en Pascal Kramer / Wesley Montford (4-0) aan de zegekar te binden.

In de finale wisten zij deze lijn goed door te zetten en hadden de dames moeite om het de heren lastig te maken. Zij wisten zichzelf nog wel op het scorebord te zetten, maar dit bleek ook het hoogst haalbare. Zodoende waren het Hans van Hulst / Dimitri Uyterlinden die met een 5-1 overwinning zegevierden over Fabienne Romelingh / Caitlin Klein en daarmee de verliezersronde voor zich konden opeisen.

 

Kwartfinale:

Michael van Driel / Colin Rath 3-1 Angel Coljé / Shirley Geelen

Fabienne Romelingh / Caitlin Klein 3-0 Wiljan van Hulst / Denise Uyterlinden

Hans van Hulst / Dimitri Uyterlinden 3-1 Niek Braskamp / Mandy Nobel

Pascal Kramer / Wesley Montford 3-1 Melvin van Hulst / Maurice Burgemeester

 

Halve finale:

Michael van Driel / Colin Rath 0-4 Fabienne Romelingh / Caitlin Klein

Hans van Hulst / Dimitri Uyterlinden 4-0 Pascal Kramer / Wesley Montford

 

Finale:

Fabienne Romelingh / Caitlin Klein 1-5 Hans van Hulst / Dimitri Uyterlinden

 

In de winnaarsronde lieten de Superleague-spelers van Café Merwehof zich gelden door de finaleplaatsen te bemachtigen. Berry Herks / Nigel van Milligen begonnen direct sterk aan hun poulefase en stonden daarin geen leg af. Vervolgens brachten Nigel Dikhoff / Remco Mak in de knock-outfase de eerste tegenleg toe (4-1), waarna Herks / Van Milligen in een spannende kwartfinale Patrick van den Boogaard / Freddy de Geus versloegen (4-2) om in de halve finale met ruimte cijfers te sterk te zijn voor Mitchell van Gend / Jean-Paul Nettenbreijer (5-1).

Tegenstanders in de finale werden Peter de Bruin / Wesley van Beekum, die ook hun poule als winnaars wisten af te sluiten ten kosten van Nigel Dikhoff / Remco Mak, Pascal Kramer / Wesley Montford en Angel Coljé / Shirley Geelen. Een duidelijke overwinning op Danny de Reus / Victor Stip was het gevolg (4-1), waarna tweemaal een beslissende laatste leg werd overleefd tegen Ferry Wennekes / Peter Klein (4-3) en Danny van Trijp / Mitchell von Schukkmann (5-4).

In de finale was het verzet van De Bruin / Van Beekum dan uiteindelijk gebroken en daar maakten Herks / Van Milligen dankbaar gebruik van. In de problemen kwamen zij dan ook niet en met solide spel konden zij de partij binnen halen. Zodoende waren het Berry Herks / Nigel van Milligen die met een 6-2 overwinning de 3e editie van de Open Snookercafé Vlaardingen Koppels 2018 op hun naam schreven en de rijkst gevulde enveloppe met €200,- in ontvangst mochten nemen.

 

Kwartfinale:

Mitchell van Gend / Jean-Paul Nettenbreijer 4-2 Dave Blok / Janny Boezerooy

Berry Herks / Nigel van Milligen 4-2 Patrick van den Boogaard / Freddy de Geus

Danny van Trijp / Mitchell von Schukkmann 4-2 Jacky Warmerdam / Lars Klement

Peter de Bruin / Wesley van Beekum 4-3 Ferry Wennekes / Peter Klein

 

Halve finale:

Mitchell van Gend / Jean-Paul Nettenbreijer 1-5 Berry Herks / Nigel van Milligen

Danny van Trijp / Mitchell von Schukkmann 4-5 Peter de Bruin / Wesley van Beekum

 

Finale:

Berry Herks / Nigel van Milligen 6-2 Peter de Bruin / Wesley van Beekum

 

Daarnaast had Nigel van Milligen met 5 stuks het grootste aandeel in de 28 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 151 uit handen kwam van Hans van Hulst.