Home Regiodarts Kay Smeets wint 1e ZomerRanking Café Quincy, Ralph Wetzels runner-up

Kay Smeets wint 1e ZomerRanking Café Quincy, Ralph Wetzels runner-up

We zijn weer gestart met alweer het 11e seizoen bij Café Quincy. Het toernooi dat in de regio bekend staat als het toernooi waar de beste darters elkaar opzoeken blijft nog altijd goed bezocht. We starten het 1e toernooi van dit seizoen met 47 deelnemers.

We spelen deze ranking voor het eerst met een poulesysteem. Deze avond worden wij als organisatie begeleid door Aaron de Haas, waarvoor onze dank.

Er word gespeeld in 7 poules van 5 en 3 poules van 4 personen. De nummers 1 & 2 gaan naar de A ronde, de overige spelers naar de B ronde.

In de finale van de A ronde staan Kay Smeets en Ralph Wetzels tegenover elkaar. Deze word gewonnen door Kay met 5-1.

In de B ronde nemen Jan Biermans en Bram Den Ouden het tegen elkaar op in de finale. Hier trekt Jan aan het langste eind en beslist de wedstrijd met 3-2.

Het eerste toernooi zijn er 33 maximale scores van 180 gegooid, waarvan Kay er de meeste heeft namelijk 8 stuks. Joey Greijn volgt op gepaste afstand met 4 stuks.

Ook werden er 10 uitworpen boven de 100 genoteerd. Danique Stroek blijft lang stand houden met haar 138 finish. Helaas voor Danique weet Glenn Thorne deze toch te overtreffen op het einde van de avond met een 158 finish. Glenn verdient hierbij een gratis inschrijving bij een volgend toernooi.

Door een fout van onze kant is de wedstrijd voor de 3e plaats niet gegooid. Deze zou gaan tussen Sybren Gijbels en Glenn Thorne. We hebben besloten dat hun beide bij een volgend toernooi de prijs voor de 3e plaats mogen ontvangen.

De prijzenpot voor de finaledag staat nu op €650,00

Volgende week vrijdag staat het 2e toernooi op de planning, inschrijven kan ter plekke tot 20.00 uur.

Wij als organisatoren van de ZomerRanking lopen toch tegen bepaalde dingen aan met het spelen in poulesysteem, en zijn tot de conclusie gekomen als wij dit 9 weken zelf gaan leiden dit niet de kwaliteit gaat brengen die jullie van ons gewend zijn.

Er is dus ook besloten om het poule systeem te schrappen en weer als vanouds DKO te spelen, zodat we alle volgende ranking toernooien voor iedereen hetzelfde kunnen houden met een goed verloop.

De ranking punten van deze 1e avond blijven van kracht.

 

Voor de rest blijft alles hetzelfde:

Finaledag beste 24 spelers

3 bonuspunten per toernooi

7 beste toernooien tellen mee voor de eind ranking

 

Volgende week vrijdag 21 juni is het 2e toernooi

Tot dan! 🎯🎯