Home Regiodarts Lars Fransen wint zevende Dinsdagavondranking ten koste van Roy van de Griendt

Lars Fransen wint zevende Dinsdagavondranking ten koste van Roy van de Griendt

Afgelopen dinsdagavond was na alle Corona perikelen bouwvak alweer tijd voor de zevende dinsdagavondranking van de 18e rankingcyclus. Nadat er de eerste 6 ranking avonden gemiddeld 34 darters meededen, hadden we nu wederom een goed bezette avond met 38 darters.

De 38 spelers werden verdeeld over 8 poules van vier, en 2 poules van drie. Hierdoor waren alle tien de banen in gebruik voor de ranking. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 18 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn…

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Roy vd Griendt en Ahmet Tümer tegen elkaar. De heren waren goed aan elkaar gewaagd; de zevende en beslissende leg stonden bij de heren na 12 pijlen op een 2 darts finish, echter Roy mocht er als eerste voor aanleggen en verzilverde direct zijn kans. Hij ging dus met een 4-3 overwinning de finale in…

De tweede halve finale ging tussen Lars Fransen en Tammo Kitslaar. Helaas voor Tammo was Lars goed op dreef; met maar liefst 4-0 ging Lars met de overwinning aan de haal.

De finale ging dus tussen Lars Fransen en Roy vd Griendt. Lars trok zijn sterke spel van de halve finale door, en Roy was iets minder sterk dan in de halve finale. Bij een 4-0 achterstand kwam Roy uiteindelijk nog op het bord, maar een leg later was de partij toch echt afgelopen. Met 5-1 won Lars zijn tweede ranking op rij, en hiermee ook zijn vijfde ranking van deze cyclus.

 

In de verliezersronde stonden Tarik Korucu en Alexander Pimenta tegenover elkaar. De ronde ervoor hadden beide heren van respectievelijk Jan Chambon en Mark de Jong gewonnen.

De finale ging net als de finale van de winnaarsronde 1 kant op; Tarik boekte een comfortabele 4-1 overwinning.

Er werd in totaal zevendertig keer 180 gegooid. Roy van de Griendt gooide de meeste met 7 stuks, gevolgd door Lars Fransen met 6 stuks.

Er werden in totaal zestien 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Richard van Zijtveld met 170, die ook 130 finishte voor de nummer twee positie. Saillant detail is dat hij beide finishes gooide in zijn 3-2 nederlaag tegen Lars Fransen…

De mystery finish was niet gegooid! Nadat er bij de laatste rankingavonden in totaal ongeveer 100 euro was uitgekeerd, gaat de mystery pot weer richting de 40 euro.

De negendarter was niet gegooid! Deze pot gaat de volgende rankingavond alweer richting de 1100 euro.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 9 september. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.