Leo Hendriks wint 4e dinsdagranking ten koste van Sylvano de Bie Regiodarts
Regiodarts

Leo Hendriks wint 4e dinsdagranking ten koste van Sylvano de Bie

Leo Hendriks wint 4e dinsdagranking ten koste van Sylvano de Bie

Afgelopen dinsdagavond was het alweer tijd voor de vierde dinsdagavondranking van de zeventiende rankingcyclus. 24 spelers hadden zich gemeld voor een gezellige avond darts.

De 21 spelers werden verdeeld over 6 poules van vier. Hierdoor waren er vier van de 10 banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 12 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden vader en zoon tegen elkaar; Richard en Sylvano de Bie mochten het tegen elkaar opnemen. Richard kon in het begin zijn dubbels niet vinden, waar Sylvano dan ook dankbaar gebruik van maakte en een 3-0 voorsprong pakte. Vervolgens kwam Richard helemaal terug en in de beslissende zevende leg kregen beide heren meerdere darts voor de winst, uiteindelijk was het zoonlief Sylvano die de gewenste dubbel wist te raken en zo de partij met 4-3 naar zich toe trok.

De tweede halve finale ging tussen Leo Hendriks en Richard van Zijtveld. Bij een 2-1 voorsprong wist Leo de break te plaatsen om 3-1 voor te komen, en hij hield vervolgens zijn eigen leg om de partij met 4-1 te winnen.

De finale werd dus gespeeld door Sylvano de Bie en Leo Hendriks. Sylvano mocht hierbij beginnen en de eerste 4 legs gingen met de darts mee. Bij een 2-2 stand wist Leo Sylvano te breken en hield vervolgens zijn eigen leg om 4-2 voor te komen. In zowel de zevende als achtste leg mistte Leo meerdere matchdarts om de partij te winnen, hierdoor was er een beslissende negende leg nodig. Leo mistte vervolgens 148 voor de wedstrijd, waarop Sylvano 130 miste en Leo uiteindelijk uitgooide en zo de vierde dinsdagavond ranking wist te winnen.

In de verliezersronde stonden Peter de Jong en Peter Heinsius tegenover elkaar. Beide heren hadden de ronde ervoor et een whitewash gewonnen van respectievelijk Kevin Stolzenbach en Rene Trum.

De finale zelf was ook eenzijdig; Peter de Jong plaatste de break en kwam niet meer in gevaar en pakte de partij met een comfortabele 4-1 overwinning.

Er werd in totaal vierwintig keer 180 gegooid. Ramon van der Heijden had de meeste met 5 stuks, gevolgd door Leo Hendriks met 4 stuks.

Er werden in totaal twaalf 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Ramon van der Heijden met een 149 finish, gevolgd door Richard van Zijtveld die 132 uitgooide.

De mystery finish was gegooid. Nadat er bij de laatste mystery finish 151 euro was uitgekeerd, ging mysterypot deze rankingavond naar Ramon van der Heijden die hiermee 126 euro won.

De negendarter was niet gegooid. Deze pot staat de volgende rankingavond al boven de 980 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 10 december. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws