Leo Hendriks wint 6e dinsdagranking ten koste van Richard van Zijtveld Regiodarts
Regiodarts

Leo Hendriks wint 6e dinsdagranking ten koste van Richard van Zijtveld

Leo Hendriks wint 6e dinsdagranking ten koste van Richard van Zijtveld

Op dinsdagavond 25 september was het alweer tijd voor de zesde ranking van het elfde seizoen, voor deze rankingavond waren 29 spelers bijeengekomen.

De 29 spelers werden verdeeld over 5 poules van vier, en 3 poules van drie. Hierdoor was er nog 1 van de 10 banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 13 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Leo Hendriks en Dennis Engelen tegen elkaar. Leo komt 1-0 voor, mist een 108 finish voor de 2-0, Dennis houdt zijn eigen leg. Leo komt 2-1 voor en profiteert als Dennis 3 pijlen mist voor de 2-2. Bij een 3-1 stand in het voordeel van Leo, hebben beide heren moeite met de dubbel, maar is het uiteindelijk Leo die hem uitgooit en zich met een 4-1 overwinning voor de finale plaatst.

De tweede halve finale ging tussen Richard van Zijtveld en Remco van Gool. Richard kwam rap 2-0 en 3-1 voor, echter Remco beet zich vast in de partij en maakte 2-3. Echter, verzuimde hij het om 3-3 te maken, waardoor Richard met 4-2 de partij naar zich toe trok.

De finale werd dus gespeeld tussen Leo Hendriks en Richard van Zijtveld. Leo startte goed en pakte mede door een 180'er de eerste leg. De tweede leg mist Leo 3 pijlen om te breken, maar de volgende drie legs pakt hij wel om 4-1 voor te komen. De volgende twee legs zakt Leo iets in en komt Richard terug. Bij een 4-3 stand lijkt Richard zijn eigen leg te behouden en een beslissende negende leg af te dwingen. Echter Leo gooit een 180 en vervolgens een 118 finish om de partij naar zich toe te trekken en zo de Zesde dinsdagavond Ranking te winnen.

Ook in de verliezersronde werd er gestreden voor wat men waard was. In de finale stonden nieuwkomer Frank Spijkers en good old Jan Chambon. Jan had de ronde ervoor een 2-0 achterstand tegen Jeroen vd Elzen omgebogen naar een 3-2 overwinning. Tegelijktijdig boekte Frank een nipte 3-2 overwinning op Niels Veldhuizen. In de finale kon Jan in het begin nog goed meekomen, maar hij kon niet voorkomen dat Frank uiteindelijk de partij met 4-1 naar zich toe trok, en zo de overwinning van de verliezersronde opeiste.

Er werden in totaal eenentwintig keer 180 gegooid. Leo Hendriks had de meeste met 5 stuks, gevolgd door Ron Schouten, Richard van Zijtveld, Peter de Jong en Tim Pennings die er elk 2 gooiden.

Er werden in totaal vijftien100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Frank Spijkers met 164, hij bleef hiermee Jeffrey Roos voor, die 152 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid. De mystery pot, van meer dan 165 euro, gaat dan ook mee naar de volgende rankingavond.

De negendarter was ook niet gegooid! Deze pot bedraagt op dit moment al meer dan 675 euro en zal ook mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 2 oktober. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws