Home Regiodarts Leo Hendriks wint achtste dinsdagavondranking van Lars Fransen

Leo Hendriks wint achtste dinsdagavondranking van Lars Fransen

Afgelopen dinsdagavond was het alweer tijd voor de achtste rankingavond van de zestiende cyclus. 22 spelers hadden zich gemeld voor een gezellige avond darts.

De 22 spelers werden verdeeld over vier poules van vier, en twee poules van drie. Hierdoor waren er vier van de tien banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 10 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn…

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Danny Klerks en Leo Hendriks tegen elkaar. Leo leek vroeg het initiatief te pakken en de partij met 4-1 te beslissen, maar zowel in de vijfde als zesde leg waren matchdarts niet aan hem besteed. Uiteindelijk wist hij de partij toch nog met 4-3 te winnen.

De tweede halve finale was vergelijkbaar: Richard de Bie kwam snel 3-1 voor, maar daar haperde de machine. Lars Fransen kwam langszij en pakte de uiteindelijke 4-3 overwinning.

De finale werd dus gespeeld door Leo Hendriks en Lars Fransen. Beide heren hadden in de poule ook al tegen elkaar gespeeld, deze partij was door Leo gewonnen. Lars kwam in de finale beter uit de startblokken, maar kon de gewenste dubbel niet vinden. Leo profiteerde optimaal en kwam 3-0 voor, maar kreeg zelf de dubbel niet meer gegooid. Uiteindelijk leek Lars terug te komen, maar een sterke zevende leg bracht, nadat beide heren de dubbels miste, de uiteindelijke winst voor Leo.

In de verliezersronde stonden Ron Schouten en Peter de Jong tegen elkaar. Beide heren zaten ook al samen in de poule met Leo en Lars, dus er kon met recht over een poule des doods gesproken worden…

Ron wist de finale te halen door Annemarie van Pouderooijen op een white-wash te trakteren, terwijl Peter met 3-1 te sterk was voor Dimitry Holowacky.

In de finale kwam Peter snel 3-0 voor, maar miste hij pijlen voor een 4-0 overwinning. Ron wist nog op het scorebord te komen, maar moest de leg daarna toch een 4-1 nederlaag incasseren. Hierdoor wist Peter voor de tweede keer op rij de verliezersronde op zijn naam te schrijven.

Er werden in totaal achtentwintig keer 180 gegooid. Leo Hendriks had de meeste met 5 stuks, gevolgd door Ramon van der Heijden en Lars Fransen die er elk 4 gooiden.

Er werden in totaal acht 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Richard de Bie met 154, gevolgd door Danny Klerks die 145 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid! Nadat er een maand geleden 151 euro was uitgekeerd, zal de mysterypot volgende ranking waarschijnlijk weer boven de 60 euro uitkomen.

De negendarter was niet gegooid! Deze pot gaat de volgende dinsdagavondranking alweer naar de 950 euro.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 22 oktober. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.