Maikel Verberk 1e winnaar H&S Zwaantje Masters ranking Regiodarts
Regiodarts

Maikel Verberk 1e winnaar H&S Zwaantje Masters ranking

Maikel Verberk 1e winnaar H&S Zwaantje Masters ranking

Maikel Verberk 1e gekwalificeerde H&S Zwaantje Masters na wints op Paul Out. 49 deelnemers vonden zaterdagavond hun weg naar dartscafé ’t Zwaantje in Eindhoven om deel te nemen aan het nieuwe seizoen. Uiteraard met als doel om plaatsing af te dwingen voor de H&S Zwaantje Masters 2019, op 10 augustus.

Onder de deelnemers vonden een aantal nieuwe gezichten. Zo wist de Fanatics uit Weert met 3 man af te reizen: Davy Cardinaal, Joey Greijn en Paul Waccano kwamen hun geluk beproeven. Rankingwinnaar van vorig jaar Carlo van Peer was ook van de partij. Evenals runner-up Robbie van Eijndhoven top 10 spelers van afgelopen editie Michael van de Ven en André de Wit. Verder zagen we na een middagje Superleague ook Jeffrey van de Pas, Alexander Merkx en Mario Caris. Dat de Michaels goed vertegenwoordigd waren toonde Maikel Verberk, Michael van de Ven, Michael Schuman, Jos Fleurkens en Michael Dokter aan. Lokale jeugdhelden Thomas Wilkes, Mike Jansen, Lorenzo Broks, Lorenzo Doeze en Rick van Kemenade kwamen het ook proberen. Evenals Ron Willemsen en Royke Hammertime Hamers. World Masters deelnemer Dennis van der Steen behoorde ook tot de favorieten. Al met al een mooi deelnemersveld, waarvan het van te voren lastig was om aan te geven wie er zou gaan winnen.

Verliezersronde kwartfinale
B.L – Marcel Walschots 0-2
Lorenzo Doeze – Stefan Fabrie 2-0
Dennis van der Steen – Jos Fleurkens 0-2
Jordy Baeten – Remco Pluym 2-0

Halve finale verliezersronde
Marcel Walschots – Lorenzo Doeze 3-0
Jos Fleurkens – Jordy Baeten

Finale verliezersronde
Marcel Walschots – Jos Fleurkens 3-4

Zoals we van Jos gewend zijn, kondigde hij vooraf al aan dat hij zou gaan winnen, helaas voor hem niet in de winnaarsronde. Een spannende pot tussen beide mannen die tot het beslissende gaatje ging.

Winnaarsronde laatste 16
Roy Hamers – Mike Jansen 0-3
Toon van Peer – Niels Das 0-3
Joey Greijn – Paul Waccano 0-3
Paul Out- Davy Cardinaal 3-2
Michael Dokter – Edje Schellings 2-3
Michael Schuman – Maikel Verberk 1-3
Jeffrey van de Pas – Martijn van de Pol 3-2
Davy Verkooijen – Alexander Merkx 0-3

Kwartfinale
Mike Jansen – Niels Das 3-1
Paul Waccano – Paul Out 1-3
Edje Schellings – Maikel Verberk 1-3
Jeffrey van de Pas – Alexander Merkx 0-3

Halve finale
Mike Jansen – Paul Out 2-4
Maikel Verberk – Alexander Merkx 4-3

Op papier twee mooie wedstrijden in de halve finale. Het aanwezige publiek werd getrakteerd op een aantal mooie legs. Mike Jansen was bezig aan een sterk toernooi, maar moest helaas voor hem zijn meerdere erkennen in de taaie Paul Out. Paul kende een sterk toernooi waarin hij al vanaf de eerste wedstrijd in de poule liet zijn in vorm te zijn met veel hoge scores en sterke finishes. Dit trok hij door in de halve finale. Maikel Verberk tegen Alexander Merkx was een mooie wedstrijd, waarbij beide mannen kansen hadden om bij elkaar weg te lopen, maar verzaakte. In de beslissende leg leek Alexander aan het langste eind te trekken, maar met een schitterende 90 finish op de bull besliste Verberk , die de wedstrijd al opgegeven leek te hebben, de pot alsnog in zijn voordeel.

Finale
Paul Out – Maikel Verberk 0-5

Bij Paul was de koek op waardoor Maikel relatief eenvoudig naar een whitewash uit kon lopen. Maikel plaatst zich met zijn winst direct voor het hooftoernooi, terwijl Paul hele goede zaken doet voor de ranking.

Bedankt aan alle deelnemers die er een sportieve en gezellige avond van hebben gemaakt en hopelijk tot het volgende toernooi op 23 maart!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws