Mareno Michels winnaar 51e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 Regiodarts
Regiodarts

Mareno Michels winnaar 51e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018

Mareno Michels winnaar 51e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018

Dinsdagavond 6 november was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 50e edtie van de Café 'T Hof van Jericho Moneydarts 2018, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de overige prijzen. Met 12 deelnemers konden we om 20:00 uur van start gaan met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

Uiteindelijk slaagden poulegenoten Dennis Zijdemans en Maurice Burgemeester erin om zich als beste te herstellen van het ritje naar de verliezersronde. In de poule moesten zij nog Nigel van Milligen en Mareno Michels voor zich dulden, waarna Maurice verrassenderwijs te sterk bleek voor zowel Jean-Paul Nettenbreijer (3-0) als Ferry Wennekes (4-3) en Dennis na een bye een einde wist te maken aan de aspiraties van Martin van der Vloed (4-2).

Waar Dennis in de poulfase nog met 3-1 te sterk bleek voor Maurice, leken de rollen nu omgedraaid. Maurice wist zijn goede vorm van de knock-outfase door te zetten en speelde zich al snel naar een comfortabele voorsprong van 4-1. Echter had hij de nodige problemen om de winnende dubbel te vinden en greep Dennis deze mogelijkheid met beide handen aan. Een beslissende laatste leg was het gevolg, waarin beide heren kansen kregen om de wedstrijd als nog naar hun toe trekken. Uiteindelijk was het Dennis die de verlossende dubbel wist te raken en met een 5-4 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Ferry Wennekes – Bye

Jean-Paul Nettenbreijer 0-3 Maurice Burgemeester

Dennis Zijdemans – Bye

Martin van der Vloed 3-1 Melissa van Puffelen

Halve finale:
Ferry Wennekes 3-4 Maurice Burgemeester

Dennis Zijdemans 4-2 Martin van der Vloed

Finale:
Maurice Burgemeester 4-5 Dennis Zijdemans

Dat de poule van Maurice en Dennis een sterke was, bleek wel uit het feit dat ook Nigel van Milligen en Mareno Michels de finaleplaatsen wisten te bemachtigen, al deden zij dat in de winnaarsronde. Waar Mareno in twee sterke partijen te sterk was voor Stefano van Engelen (4-0) en Berry Herks (5-3), overwon Nigel na een bye een spannende wedstrijd tegen Patrick van den Boogaard (5-4).

In de poulefase leed Mareno nog een 3-1 nederlaag tegen Nigel en was hij vastberaden om hier zijn revanche te pakken. Met sterk spel maakte hij al snel het verschil, al werd hij in het begin van de wedstrijd nog redelijk in het zadel geholpen door gemiste kansen van Nigel. Hier wist Mareno dan ook dankbaar gebruik van te maken en speelde de wedstrijd zakelijk uit. Zodoende kon Mareno met een klinkende 6-1 overwinning zijn vijfde eindzege bijboeken op de 51e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 en mocht hij de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst nemen.

Kwartfinale:
Berry Herks – Bye

Stefano van Engelen 0-4 Mareno Michels

Nigel van Milligen – Bye

Ricardo van der Vloed 0-4 Patrick van den Boogaard

Halve finale:
Berry Herks 3-5 Mareno Michels

Nigel van Milligen 5-4 Patrick van den Boogaard

Finale:
Mareno Michels 6-1 Nigel van Milligen

Daarnaast had Mareno Michels met 7 stuks het grootste aandeel in de 26 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 144 uit handen kwam van Patrick van den Boogaard. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 5e plaats in de verliezersronde.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws