Home Regiodarts Michels winnaar 37e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts, Zeverboom runner-up

Michels winnaar 37e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts, Zeverboom runner-up

Dinsdagavond 31 juli was de organisatie van HW Darts weer aanwezig in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor het wekelijkse moneydartstoernooi, waarbij men de strijd aan ging om de 1e plek van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 28 deelnemers konden we om klokslag 20:00 uur van start met de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald wie het toernooi mocht vervolgen in de winnaars- of verliezersronde.

In de finale van de verliezersronde kregen we een onderonsje tussen twee spelers die ook niet zouden hebben misstaan in de finale van de winnaarsronde. Echter leed Ricardo van der Vloed drie nederlagen in de poulefase door toedoen van Patrick van den Boogaard, Wesley Plaisier en Brian Rufi waardoor hij veroordeeld was tot de verliezersronde. Hij slaagde er daarentegen wel in om dit recht te zetten en gaf geen leg meer af aan Ferry Wennekes (3-0), Bram de Jong (3-0) en Brent Plaisier (4-0), waarna Peter Klein wachtte in de finale.

Peter boekte in zijn poule een overwinning op Mickey Rakhorst, maar moest zijn meerdere erkennen in Danny van Trijp en Wesley van Beekum. Ook hij kreeg vervolgens geen leg tegen van Lesley van Schijndel (3-0) en Anouk Lokum (3-0), waarna Ricardo Hofman niet verder kwam dan 1 leg (4-1).

In de finale slaagde Peter erin om de eerste legs van Ricardo in de verliezersronde te pakken, waarna hij al snel het eerste gat geslagen had. Ricardo was vervolgens niet bij machten om de spanning terug te brengen, waardoor Peter met een 5-2 overwinning de verliezersronde in de wacht kon slepen.  

 

Kwartfinale:

Brent Plaisier 3-0 Kevin Wiersma

Bram de Jong 0-3 Ricardo van der Vloed

Brian Rufi 1-3 Ricardo Hofman

Peter Klein 3-0 Anouk Lokum

 

Halve finale:

Brent Plaisier 0-4 Ricardo van der Vloed

Ricardo Hofman 1-4 Peter Klein

 

Finale:

Ricardo van der Vloed 2-5 Peter Klein

 

In de winnaarsronde was Mareno Michels vastberaden om zijn revanche te nemen op zijn verloren finale van vorige week (6-3 Danny van Trijp). Een goed begin in de poulefase, waarin hij Berry Herks, Caitlin Klein en Melvin van Hulst onder zich wist te houden, bleek een goede voorbode voor de rest van de avond. Achtereenvolgens werden Jack Vermaat (3-1), Patrick van den Boogaard (4-2) en Danny van Trijp (5-3) met sterk spel verslagen en wachtte ditmaal Zereso Zeverboom in de finale.

Ook Zereso begon direct sterk aan het toernooi door in de poulefase geen leg af te staan aan Patrick Schot, Bram de Jong en Anouk Lokum, waarna hij Wesley van Beekum met minimaal aan de kant zette (3-2). Vervolgens boekte hij twee duidelijke overwinningen op Wesley Plaisier (4-1) en Wesley van Trijp (5-2) en was zijn derde finaleplaats een feit.

Waar Mareno vorige week in de halve finale nog alle zeilen moest bijzetten tegen Zereso (5-4 winst), kreeg hij ditmaal een stuk minder tegengas te verwerken. Zereso, runner-up van de 3e (6-4 Danny van Trijp) en 27e editie (6-4 Nigel van Milligen), kon het niet bolwerken en moest toezien hoe Mareno zijn sterk vertoonde spel wist voort te zetten. Zodoende was het ook Mareno die na zijn nederlaag van vorige week nu wel de finale met een 6-2 overwinning in zijn voordeel wist te besluiten en zijn derde eindzege kon bijboeken op de 37e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 en goedgevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.  

 

Kwartfinale:

Wesley van Trijp 4-0 Lars Plaisier

Zereso Zeverboom 4-1 Wesley Plaisier

Patrick van den Boogaard 2-4 Mareno Michels

Danny van Trijp 4-1 Gino Blom

 

Halve finale:

Wesley van Trijp 2-5 Zereso Zeverboom

Mareno Michels 5-3 Danny van Trijp

 

Finale:

Zereso Zeverboom 2-6 Mareno Michels

Daarnaast had Mareno Michels met 6 stuks het grootste aandeel in de 34 gegooide 180’ers, terwijl ook de hoogste finish van 140 uit handen kwam van Mareno. Beste dame werd Anouk Lokum met een 5e plaats in de verliezersronde.