Nicky van Houtum wint vijfde dinsdagranking ten koste van Ron Schouten Regiodarts
Regiodarts

Nicky van Houtum wint vijfde dinsdagranking ten koste van Ron Schouten

Nicky van Houtum wint vijfde dinsdagranking ten koste van Ron Schouten

Afgelopen dinsdagavond was het alweer tijd voor de vierde dinsdagavondranking van de zeventiende rankingcyclus. 22 spelers hadden zich gemeld voor een gezellige avond darts.

De 22 spelers werden verdeeld over 4 poules van vier en 2 poules van drie. Hierdoor waren er vier van de 10 banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 10 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Ron Schouten en Tammo Kitslaar tegen elkaar. Ron wist al vroeg de break te plaatsen, om deze ook niet meer los te laten. Hij won de partij dan ook met 4-1.

De tweede halve finale ging tussen Leo Hendriks en Nicky van Houtum. Ondanks een 180 van Leo, brak Nicky direct om ook deze voorsprong niet meer weg te geven. Leo mistte nog wat dubbels in het verdere verloop van de partij, waarna Nicky een comfortabele 4-1 overwinning boekte.

De finale werd gespeeld door Ron Schouten en Nicky van Houtum. Beide heren gaven elkaar niet veel cadeau; De break werd geplaatst om vervolgens direct terug gebroken te worden. Uiteindelijk kwam het op een beslissende leg aan. Nicky miste eerst 1 wedstrijdpijl om Ron er vervolgens drie te zien missen. Uiteindelijk pakte Nicky zijn eerste overwinning op de dinsdagavond (5-4).

In de verliezersronde stonden Rob Awater en Dimitry Holowacky tegen elkaar. Rob had de ronde ervoor nipt van Roy Bouwman gewonnen (3-2), terwijl Dimitry Roy Chambon op een whitewash trakteerde (3-0).

In de finale wist Dimitry de belangrijke break te plaatsen en te verzilveren, hij won de partij dan ook met 4-2.

Er werd in totaal dertien keer 180 gegooid. Leo Hendriks Had de meeste met 4 stuks, gevolgd door Ron Schouten met 3 stuks.

Er werden in totaal zeven 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Ron Schoutenn met een 123 finish, gevolgd door Ramon van der Heijden die 116 uitgooide.

De mystery finish niet was gegooid! Nadat er bij de vorige rankingavond 126 euro was uitgekeerd, gaat de nieuwe mysterypot door naar de volgende avond.

De negendarter was niet gegooid! Deze pot staat de volgende rankingavond al boven de 990 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 17 december. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws