Home Regiodarts Niels Veldhuizen wint 1e dinsdaganking ten koste van Toon Greebe

Niels Veldhuizen wint 1e dinsdaganking ten koste van Toon Greebe

Op dinsdagavond 5 februari was het de start van de veertiende cyclus, maar liefst 35 darters hadden zich verzameld voor deze eerste rankingavond. Onder hen veel bekenden, maar ook een aantal nieuwe gezichten.

De 35 spelers werden verdeeld over 8 poules van vier, en 1 poule van drie.  Hierdoor was er nog een van de 10 banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 17 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn…

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Toon Greebe en Remy van Alebeek tegen elkaar. Remy wist Toon direct te breken, maar Toon brak direct terug en Remy kon zijn niveau niet vast houden, hierdoor kon Toon de partij met 4-1 naar zich toe trekken.

In de tweede halve finale kwam Niels Veldhuizen rap 3-0 voor, maar Nicky van Houtum knokte zich terug tot 3-2, maar kon niet voorkomen dat de zesde leg, en hiermee de partij met 4-2 naar Niels ging.

De finale werd dus gespeeld tussen Toon Greebe en Niels Veldhuizen. Niels brak Toon direct, maar wet zelf teruggebroken. Een aantal breaks verder stond het uiteindelijk 4-2 in het voordeel van Niels, maar Toon knokte zich goed terug, met een 11 en 15 darter maakte hij 4-4. In de laatste leg was Niels weer de boveliggende partij, maar hij mistte een aantal pijlen waar op Toon de bullseye mistte voor een 135 finish. Niels weet vervolgens te finishes waarmee hij zijn eerste winst op de dinsdagavond ranking binnenhaalde.                                                                                                 

Ook in de verliezersronde werd er gestreden voor wat men waard was. In de finale stonden Kevin den Ouden en Dennis Engelen tegenover elkaar. Kevin had de ronde met 3-0 van Roy Muurmans gewonnen, terwijl Dennis met dezelfde cijfers van Robert Roeters won.

De finale was net zo eenzijdig als de halve finales, Kevin kwam net te kort waardoor Dennis de finale met 4-0 wist te winnen en zo best of the rest werd.

Er werden in totaal tweeëndertig keer 180 gegooid.  Dennis Engelen gooide de meeste met vijf stuks, gevolgd door Toon Greebe, Peter de Jong, Nicky van Houtum en Leo Hendriks die er elk drie gooiden.

Er werden in totaal acht 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Remy van Alebeek met 158, gevolgd door Dimitry van Boxel en Nicky van Houtum die ieder 150 uitgooiden.

De mystery finish was niet gegooid. De mysterypot zal de volgende ranking met meer dan 100 euro starten.

De negendarter was niet gegooid! Deze pot gaat al richting de 800 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 12 februari. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook of de website www.svchc.nl (kopje darts).