Home Regiodarts Noijens, Van Milligen en het koppel Raman/De Decker winnaars Open MC Darts...

Noijens, Van Milligen en het koppel Raman/De Decker winnaars Open MC Darts Kaatsheuvel

Zaterdag 24 november werd in de sfeervolle ambiance van Biljartcentrum ’T Snooker te Kaatsheuvel aangevangen met de 1e editie van de Open ‘MC Darts’ Kaatsheuvel Koppels & Singles 2018. Met wat lastminute af- en aanmeldingen mocht de organisatie van HW Darts uiteindelijk 46 koppels, 10 dames en 92 heren verwelkomen die met elkaar de strijd aangingen om de totale prijzenpot van €2700,-. Op de 28 aanwezige banen werden alle onderdelen gestart in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde, waarbij het startschot van het koppeltoernooi om 14:00 uur gegeven werd.

Uiteindelijk wisten de koppels William Leijten/Timo van den Elshout en Viggo van der Kuijl/Viani van den Bergh zich als beste te revancheren van hun ritje naar de verliezersronde door daar de finaleplaatsen te bemachtigen. Beide koppels werden nipt derde in hun poule, waarna Leijten/Van den Elshout geen leg meer afstonden aan Patrick Kivits/Ramon Verhagen (3-0), Ricardo Ham/Wesley Rus Hartland (3-0) en Michael Cohen/Nigel Dikhoff (3-0), terwijl Van der Kuijl/Van den Bergh na twee duidelijke overwinningen op Dominique Kudret/Marco Buyks (3-0) en Sjef Laurijsen/Dennis van Strien (3-0) in de halve finale tegen Danny Django/Mike van Duivenbode tot het gaatje moesten gaan, maar wel aan de juiste kant van de score wisten te blijven (3-2).

In de finale verloren Leijten/Van den Elshout dan eindelijk hun eerste leg in de knock-outfase, maar desondanks hadden zij het beste van het spel. Van der Kuijl/Van den Bergh slaagden er niet meer in om de spanning in de wedstrijd terug te brengen en moesten de overwinning overlaten aan hun tegenstanders. Zodoende waren het William Leijten en Timo van den Elshout die met een 4-1 overwinning de verliezersronde voor zich opeisten.

Verliezersronde koppels:
Kwartfinale:
William Leijten / Timo van den Elshout 3-0 Ricardo Ham / Wesley Rus Hartland
Arno Ebbing / Jean Coussaert 1-3 Michael Cohen / Nigel Dikhoff
Sjef Laurijsen / Dennis van Strien 0-3 Viggo van der Kuijl / Viani van den Bergh
Danny Django / Mike van Duivenbode 3-1 Maurice Burgemeester / Mike de Kruijff

Halve finale:
William Leijten / Timo van den Elshout 3-0 Michael Cohen / Nigel Dikhoff
Viggo van der Kuijl / Viani van den Bergh 3-2 Danny Django / Mike van Duivenbode

Finale:
William Leijten / Timo van den Elshout 4-1 Viggo van der Kuijl / Viani van den Bergh

In de winnaarsronde leverde de poule van Van der Kuijl/Van den Bergh met Brian Raman/Mike de Decker nog een finalist af. Zij zagen een eerste plaats in de poule beloond worden met vrije ronde, waarna zij in drie spannende wedstrijden het hoofd koel wisten te houden tegen Benny Camps/Tom Verpoote (3-1), Elvin Geerlof/Thom van den Herik (4-2) en Wesley van Trijp/Damian Mol (5-4).

Aan de andere kant van het schema lieten Kevin Lens/Willy van de Wiel zich gelden. Ook zij mochten genieten van een bye nadat zij hun poule als winnaar hadden afgesloten, waarna zij een overtuigende zegereeks wisten neer te zetten. Achtereenvolgens werden Carlo van Cleef/Danny Bosch (3-0), Ralph Wetzels/Eddy Rayer (4-1) en Pim van Bijnen/Jerry Hendriks (5-2) verslagen en mochten zij proberen deze lijn door te trekken in de finale.

In de finale lieten beide koppels goed spel zien, wat er in resulteerde dat het koppels Lens/Van de Wiel zich ditmaal niet relatief probleemloos naar de winst konden spelen. Raman/De Decker zaten er kort op en wisten als eerste het gat te slaan. Dit gaven zij dan ook niet meer uit handen en zo konden Brian Raman en Mike de Decker met een 6-3 overwinning de 1e editie van de Open ‘MC Darts’ Kaatsheuvel Koppels 2018 op hun naam schrijven en mochten zij de goedgevulde enveloppe met €240,- in ontvangst nemen.

Winnaarsronde koppels:
Laatste 16:

Jimmy van Schie / Chiel Withagen 3-2 Wesley Plaisier / Berry Herks
Pim van Bijnen / Jerry Hendriks 3-1 Zereso Zeverboom / Jan Huiskes
Carlo van Cleef / Danny Bosch 0-3 Kevin Lens / Willy van de Wiel
Jan-Willem van Hout / Teun Derks 2-3 Ralph Wetzels / Eddy Rayer
Kenny Neyens / Mario Robbe 1-3 Elvin Geerlof / Thom van den Herik
Brian Raman / Mike de Decker 3-1 Benny Camps / Tom Verpoote
Danny van Trijp / Patrick van den Boogaard 0-3 Wesley van Trijp / Damian Mol
Dean de Wulf / Bjorn Vervloet 2-3 Owen Roelofs / Tonny Veenhof

Kwartfinale:
Jimmy van Schie / Chiel Withagen 1-4 Pim van Bijnen / Jerry Hendriks
Kevin Lens / Willy van de Wiel 4-1 Ralph Wetzels / Eddy Rayer
Elvin Geerlof / Thom van den Herik 2-4 Brian Raman / Mike de Decker
Wesley van Trijp / Damian Mol 4-3 Owen Roelofs / Tonny Veenhof

Halve finale:
Pim van Bijnen / Jerry Hendriks 2-5 Kevin Lens / Willy van de Wiel
Brian Raman / Mike de Decker 5-4 Wesley van Trijp / Damian Mol

Finale:
Kevin Lens / Willy van de Wiel 3-6 Brian Raman / Mike de Decker

Na het voltrekken van de loterij konden we van start met het dames en heren singletoernooi, waar er in totaal €2000,- werd verdeeld onder 26 enveloppen. Te beginnen met de dames, waarbij er in het bijzonder één poule bovenuit sprong en deze maar liefst drie finalisten voortbracht. Zo moest Lindy van Gorp in deze poule haar meerdere erkennen in Marjolein Noijens en Marly van den Heuvel, maar mocht zij zich na een 3-0 overwinning op Claudia van Driel opmaken voor de finale van de verliezersronde.

Hierin wachtte Sabrina Jongenotter, die in haar poule Natasja Berenschot en Caroline Timmermans voor zich moest dulden, maar in de halve finale wel op het juiste moment wist toe te slaan tegen Melissa van Puffelen (3-2).

In de finale bleek Lindy dan toch een maatje te groot voor Sabrina, al gaf Sabrina goed tegengas. Ze wist zichzelf op het scorebord te zetten, maar dit bleek dan toch het hoogst haalbare. Zodoende was het Lindy die met een 4-1 overwinning de verliezersronde in de wacht wist te slepen.

Verliezersronde dames:
Halve finale:
Melissa van Puffelen 2-3 Sabrina Jongenotter
Lindy van Gorp 3-0 Claudia van Driel

Finale:
Sabrina Jongenotter 1-4 Lindy van Gorp

In de winnaarsronde bemachtigden Lindy’s poulegenoten, Marjolein Noijens en Marly van den Heuvel, de finaleplaatsen. Waar Marjolein na een eerste plaats in de poule mocht genieten van een bye, moest Marly direct aan de oche verschijnen. Echter ging dit haar prima af en na twee overwinningen op Natasja Berenschot (4-2) en Melany Oerlemans (4-0) mocht ze het wederom opnemen tegen Marjolein, die in de halve finale te sterk bleek voor Suus Konings (4-1).

In de poulefase wisten beide dames één keer van elkaar te winnen, waarbij Marjolein de eerste ontmoeting met 3-1 won en Marly de return met 3-2. De verwachtingen waren dan ook dat ook deze finale dicht bij elkaar zou liggen. Beide dames lieten prima spel aantekenen, maar ditmaal wist Marjolein tijdig weg te lopen bij Marly. Dit gat wist Marly niet meer te dichten en zo kon Marjolein Noijens de de 1e editie Open ‘MC Darts’ Kaatsheuvel Dames Singles 2018 op haar naam schrijven en de goedgevulde enveloppe met €100,- in ontvangst mocht nemen.

Winnaarsronde dames:
Kwartfinale:

Melany Oerlemans – Bye
Natasja Berenschot 2-4 Marly van den heuvel
Marjolein Noijens – Bye
Suus Konings 4-0 Caroline Timmermans

Halve finale:
Melany Oerlemans 0-4 Marly van den Heuvel
Marjolein Noijens 4-1 Suus Konings

Finale:
Marly van den Heuvel 2-5 Marjolein Noijens

Dan door naar de heren singles waar enkele winnaarsrondegangers al snel genoegen moesten nemen met een plaats in de verliezersronde, waarvan Kay Smeets en Rohan Brouwers zich als beste wisten te revancheren.

Kay hield in zijn poule Maurice Burgemeester onder zich, maar kon niet voorkomen dat Mike van Duivenbode en Berry Herks zich naar de winnaasronde wisten te spelen. Deze derde plaats bleek echter wel genoeg voor een vrije ronde, waarna hij geen mededogen kende met Jelle Feytel (3-0), Xander Sebrechts (3-0), Davey Dienjes (3-1) en Hans van de Hoek (4-0).

Ook voor Rohan bleek een derde plaats in de poulefase het hoogst haalbare; hij eindigde boven Francois van den Dungen, maar onder Damian Mol en Kevin Lens. Net als Kay mocht hij de eerste ronde nog even op adem komen, waarna hij Maurice Burgemeester (3-0) en Djowy Verhagen (3-0) legloos achterliet om vervolgens in twee spannende wedstrijden aan de juiste kant van de score te blijven tegen Viggo van der Kuijl (3-2) en Oswin Streden (4-2).

In de finale had Rohan de nodige moeite om zijn daarvoor getoonde niveau te halen en daar maakte Kay dankbaar gebruik van. Met solide spel gaf hij Rohan geen ruimte om in de wedstrijd te komen en kon hij met een duidelijke 5-1 overwinning de verliezersronde voor zich opeisen wat als nog goed was voor een mooie enveloppe gevuld met €150,-.

Verliezersronde heren:
Laatste 16:
Oswin Streden 3-0 Sil Boons
Patrick Kivits 3-1 Vincent van der Zwan
Viggo van der Kuijl 3-2 Jean Coussaert
Djowy Verhagen 0-3 Rohan Brouwers
Timo van Wanrooij 0-3 Hans van de Hoek
Rob Gielle 0-3 Eddy Rayer
Davey Dienjes 3-2 Francois van den Dungen
Kay Smeets 3-0 Xander Sebrechts

Kwartfinale:
Oswin Streden 3-2 Patrick Kivits
Viggo van der Kuijl 2-3 Rohan Brouwers
Hans van de Hoek 3-1 Eddy Rayer
Davey Dienjes 1-3 Kay Smeets

Halve finale:
Oswin Streden 2-4 Rohan Brouwers
Hans van de Hoek 0-4 Kay Smeets

Finale:
Rohan Brouwers 1-5 Kay Smeets

In de winnaarsronde was het niveau ronduit hoog te noemen en dat leverde al vroeg een paar verrassingen op. Zo konden spelers als Willem Mandigers, Wesley Plaisier, Yoeri Duijster, Kevin Lens en Berry van Peer al na de eerste ronde hun spullen pakken en mochten zij toekijken hoe Nigel van Milligen en Marvin van Velzen zich door het deelnemersveld heen sloegen en de finaleplaatsen bemachtigden.

Nigel begon direct sterk aan het toernooi door al zijn poulewedstrijden te winnen ten koste van Wesley van Trijp, Vincent van der Zwan en Jelle Feytel, waarna hij in de eerste ronde nog even aan de bar mocht plaatsnemen. Vervolgens werden achtereenvolgens Mike de Kruijff (3-1), Ricardo Ham (4-2) en Owen Roelofs (4-1) verslagen om in de halve finale het werk van Mastcaller Stuart Clarke te verlichten door binnen vijf legs af te rekenen met Damian Mol (5-0), die even daarvoor nog te sterk was voor Berry Herks (3-1), Davy van der Zande (4-0) en Brian Raman (4-1).

Voor Marvin lag eenzelfde scenario klaar. Ook hij sloot zijn poule met Mike de Decker, Davey Dienjes en Thom van den Herik winnend af en zo mocht hij na een eerste plaats genieten van een bye. Twee duidelijke overwinningen op Tonny Veenhof (3-0) en Mitchell von Schukkmann (4-1) volgde, waarna hij Danny van Trijp ternauwernood van zich af wist te schudden (4-3). In de halve finale trof hij Koen Hunnekens, die daarvoor Jimmy van Mol (3-0), Wesley Schols (4-1) en Jan Huiskes (4-3) wist te verschalken. Echter kon Koen zijn goede lijn niet meer doortrekken en was het Marvin die zijn sterke spel mocht proberen door te trekken in de finale (5-1).

De finale tussen Nigel en Marvin, onder leiding van Mastercaller Stuart Clarke, ging hard tegen hard en dat leverde dus een mooie strijd op voor het overgebleven publiek. Waar Marvin tweemaal een maximale score liet aantekenen, zette Nigel er daar drie tegenover met een belangrijke 120 finish ernaast. Het was dan ook Nigel die na een gelijkopgaand begin wist weg te lopen bij Marvin, die daarentegen bleef vechten voor wat hij waard was. Echter zette Nigel sterk door en maakte hij het karwei kundig af, waardoor hij met een 6-3 overwinning de 1e editie van de Open ‘MC Darts’ Kaatsheuvel Singles 2018 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €500,- in ontvangst mocht nemen.

Winnaarsronde heren:
Laatste 32:
Ralph Wetzels 2-3 Jimmy van Schie
Joey van Vlimmeren 2-3 Owen Roelofs
Ricardo Ham 3-0 Ferry Beijleveld
Nigel van Milligen 3-1 Mike de Kruijff
Carlo van Peer 0-3 Brian Raman
Elvin Geerlof 1-3 Mike de Decker
Davy van der Zande 3-1 Zereso Zeverboom
Damian Mol 3-1 Berry Herks
Koen Hunnekens 3-0 Jimmy van Mol
Richard van Zijtveld 0-3 Wesley Schols
Martijn Treffers 0-3 Timo van den Elshout
Jan Huiskes 3-0 Rene Janssens
Marvin van Velzen 3-0 Tonny Veenhof
Mitchell von Schukkmann 3-1 Moreno Blom
Mike van Duivenbode 3-1 Wesley van Trijp
Jerry Hendriks 2-3 Danny van Trijp

Laatste 16:
Jimmy van Schie 3-4 Owen Roelofs
Ricardo Ham 2-4 Nigel van Milligen
Brian Raman 4-3 Mike de Decker
Davy van der Zande 0-4 Damian Mol
Koen Hunnekens 4-1 Wesley Schols
Timo van den Elshout 3-4 Jan Huiskes
Marvin van Velzen 4-1 Mitchell von Schukkmann
Mike van Duivenbode 3-4 Danny van Trijp

Kwartfinale:
Owen Roelofs 1-4 Nigel van Milligen
Brian Raman 1-4 Damian Mol
Koen Hunnekens 4-3 Jan Huiskes
Marvin van Velzen 4-3 Danny van Trijp

Halve finale:
Nigel van Milligen 5-0 Damian Mol
Koen Hunnekens 1-5 Marvin van Velzen

Finale:
Nigel van Milligen 6-3 Marvin van Velzen

Daarnaast had Marvin van Velzen met 9 stuks het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish bij zowel het koppeltoernooi als het heren singletoernooi door twee man werd gegooid. Bij de koppels slaagden Timo van den Elshout en Mike van Duivenbode er in om een 160 finish uit te gooien, terwijl ditzelfde werd bewerkstelligd door Rene Janssens en Owen Roelofs bij de heren singles. Bij de dames was Marly van den Heuvel met een 120 finish verantwoordelijk voor de hoogste van de avond.

Tot slot willen we onze hieronder vernoemde sponsoren bedanken voor het mede mogelijk maken van een geslaagde dag met een mooie prijzenpot, alle darters voor de sportieve en sfeervolle inbreng, Stuart Clarke voor het mastercallen en in het bijzonder alle vrijwillige schrijvers voor het bijspringen aan het schrijfbord.

~ MC Dartshop ~ Studio Zon ~ Eethuis Tolgahan ~ Biljartcentrum ’T Snooker ~ Martin in het Groen ~ Ed van den berg ~ Roy Soeterboek ~ Peter Dekkers ~ Groeneveld Tegelwerken ~ Antobouw ~ Care4Health ~ Rico Cars ~ Damu ~ AJ de Beer Auto’s ~

Vanzelfsprekend zal dit toernooi een vervolg krijgen in Biljartcentrum ’T Snooker te Kaatsheuvel. Houd de Facebookpagina HW Darts dan ook goed in de gaten voor de toekomstige informatie.