Noud Custers boekt knappe overwinning bij de Musketiers Regiodarts
Regiodarts

Noud Custers boekt knappe overwinning bij de Musketiers

Noud Custers boekt knappe overwinning bij de Musketiers

Het dartsseizoen loopt al enkele weken en dus wordt het stilaan ook tijd voor ons eerste kwalificatietoernooi. De Musketierskoorts loopt dus alweer aardig op en de Musketiers hadden gedacht met een ietwat andere opzet het toernooi aantrekkelijker te maken voor de mindere goden. Nadat we ons oor goed te luister hadden gelegd kwamen we vanavond tot de conclusie dat de meeste darters meer dan tevreden zijn met de oude opzet van gezamenlijke poules en dan een winnaars en verliezersronde waardoor er besloten wordt om toch slechts 1 toernooi te spelen. Dus geen apart B-toernooi voor de 2e en 3e divisie darters en de eerlijkheid gebied ons te zeggen dat de mensen die dit plan toejuichten ook maar in kleine getalen aanwezig zijn vanavond. Kortom, alles blijft bij het oude en we gaan van start met 76 darters die allemaal weer veel zin hebben in een nieuwe cyclus. Opvallende afwezigen vandaag is de kampioen van 2018 Davyd Venken en verder missen we de Fanatics Jean-Marie Hendrikx, Patrick Opbroek en Patrick van Veldhoven. Martijn Soentjens en Davy Cardinaal zijn wel weer van de partij in de hoop dit jaar weer wel op de finaledag te kunnen staan.

Van onze finalisten van het vorig jaar missen we toch nog wel een aantal darters. Koen Hunnekens, Hans Lommen, Maurice Moons, Jean-Pierre Hendrix, Stephan Bernaerts, Mark Stultiens, Eddy Janssen en Kevin Nesselaar zijn vanavond allen niet aanwezig. Maar ondanks al deze afwezigen is het deelnemersveld toch weer sterk bezet.

Poule 1: De eerste poule van de avond is een sterkte poule met daarin Jan Martens, Wichard Knoops, Ashley Verspaget en Nick Hendrix. Jan is zijn pijlen al enkele weken kwijt en heeft een 2e rang setje van stal gehaald. Het lijkt hem echter weinig te deren want alle potten worden in winst omgezet zonder legverlies. Voor Ashley is er weinig te winnen in deze poule want hij weet maar 1 leg te pakken. Nick Hendrix en Wichard knokken in de laatste wedstrijd om een plek in de winnaarsronde. Nick blijkt de beste en pakt met 3-2 de winst en extra punten via de winnaarsronde.
1. Jan Martens 9 180
2. Nick Hendrix 6 180,137F
3. Wichard Knoops 5 138F
4. Ashley Verspaget 1

Poule 2: Glenn Thorne blijft in welke hoedanigheid dan ook een getalenteerde darter. Vanavond laat hij dat weer zien met 2 highscores en een mooie finish. De eerste 2 potten gaan nog wat moeizaam met een nipte overwinning maar met 9 gewonnen legs wordt hij poulewinnaar. Patrick Creemers volgt in het kielzog met 8 gewonnen legs en duidelijk is dat Patrick inmiddels een stabiele factor is in het circuit waar je niet zomaar even van wint. Paul Antonis is vanavond samen met zijn zoon van de partij als opleider van mogelijk een nieuw talentje en gooit onderwijl natuurlijk zelf ook mee. Paul klopt Rene Metsemakers om plek 3 in de poule.
1. Glenn Thorne 9 180,180,126F
2. Patrick Creemers 8
3. Paul Antonis 3
4. Rene Metsemakers 3 140F

Poule 3: Brian Stultiens is ook een talentvolle speler die inmiddels net als zijn vader speler is van de Hook 2. Brian maakt een stormachtige ontwikkeling door en wist beide singles in de Eredivisie te winnen tot dusver. Ook vanavond loopt alles op rolletjes want Brian wint 3 poulewedstrijden en gaat soeverein door naar de knock-out fase. Peter Knoops is een knokker en zoals altijd bijt hij zich vast om in ieder geval plek 2 te bemachtigen. Daarvoor moet hij langs clubgenoot Ron Smeets en Bryan Saanen die vorig jaar nog op onze finaledag stond. Laatstgenoemde heeft niet helemaal zijn dag en wordt 4e in de poule. Peter wint twee maal en wordt ten koste van Ron 2e in poule 3.
1. Brian Stultiens 9
2. Peter Knoops 7
3. Ron Smeets 6
4. Bryan Saanen 2

Poule 4: Brian Meering opent de poule met een krappe overwinning op Rob Vossen. Joey Greijn doet dit juist met een klinkende 3-0 winst op Frans Raaymakers. Partij 3 wordt door Rob gewonnen van Frans en zo houdt hij zijn kansen in leven daar waar Joey Greijn in het mes loopt bij Brian Meering. Joey verliest met 3-1 en zal in de laatste partij tegen Rob moeten winnen. Hetzelfde geldt overigens voor Rob want Brian Meering heeft inmiddels met 3-2 verloren van Frans maar wel 2 legs weten te pakken waardoor hij op een veilige marge van 8 gewonnen legs komt. Joey gebruikt al zijn ervaring om Rob te kloppen met minimaal verschil. Dit is genoeg voor een plek aan de winnaarskant en zo gaan Meering en Greijn door. Rob en Frans gaan verder in de verliezersronde.
1. Brian Meering 8180,114F
2. Joey Greijn 7 180,180
3. Rob Vossen 7 180
4. Frans Raaymakers 4

Poule 5: Gert Wevers weet na het horen van zijn poulegenoten dat de winnaarsronde hem niet mag ontlopen. Op papier zijn Marco Knapen, Ritchie van de Rieth en Sandra Verheggen normaal gezien niet opgewassen tegen Gert. In de praktijk blijkt dit ook zo te zijn al komt Marco nog enigszins in de buurt. Marco weet te winnen van Ritchie en Sandra en bereikt zo de winnaarsronde. Iets wat lang niet altijd gebeurt en hiermee komen er wenselijke punten binnen op het conto van Marco. Zou hij dan misschien de finaledag een keer gaan bereiken. Ritchie wint de laatste poulewedstijd van Sandra en wordt daarmee 3e.
1. Gert Wevers 9
2. Marco Knapen 7
3. Ritchie van de Rieth 4
4. Sandra Verheggen 1

Poule 6: Nick Stroek heeft de gehaktmolen aangezet en draait er lustig op los. Gino Franssen gaat als eerste door de molen en niet veel later volgt Jorden Antonis. Nick gooit 2 highscores en liefst 3 100+ uitworpen waarvan 156 zeker de vermelding waard is. In de laatste pot gaat ook Martien van Kuijk door de molen al begin deze dan al wat minder vlotjes te draaien aangezien het “slechts” 3-2 wordt voor Nick. Voor Martien zijn dit 2 zeer welkome legs want ook 2 legs tegen Gino en winst op Jorden brengen hem op 7 daar waar Gino blijft steken op 6. Jorden Antonis komt niet verder dan 3 legs maar is met zijn 13 jaar de jongste deelnemer vanavond. Hij boekt zienderogen progressie en is vooral ook een sympathieke darter die de komende jaren zeker nog van zich laat horen.
1. Nick Stroek 9 180,180,156F,104F,105F
2. Martien van Kuijk 7
3. Gino Franssen 6 180
4. Jorden Antonis 3

Poule 7: Davy Cardinaal liet halverwege vorig seizoen alles schieten en mistte zo zijn eerste finaledag. Achteraf was dit een goede beslissing. Even resetten en vanaf nul weer beginnen en dit lijkt zijn vruchten af te werpen. In de competitie wist Davy 3 singles te winnen en prijkt zijn naam bovenaan op de 100% lijst en vanavond wint hij 3 poulewedstrijden. Dus is hij als nummer 1 door. Achter hem weet David Vaes te winnen van Ruud van Cuijk en Enrico Kuklok die er ook weer eens bij is. David zien we stilaan ook stappen maken en hij gaat dus samen met Davy in de winnaarsronde zijn geluk beproeven.
1. Davy Cardinaal 9 180,180
2. David Vaes 6
3. Ruud van Cuijk 5 180
4. Enrico Kuklok 1

Poule 8: Kjell Pols treft een poule met perspectief. Hij opent met een 3-0 overwinning op Hanny van Kuijk en zijn dag kan helemaal niet meer kapot als ook maatje Remco Salmans over de knie gaat met 3-1. Die zal Remco nog wel een paar keer onder zijn neus gesmeerd krijgen. Kjell wint dan ook met 3-0 van Guido Dierkx en zo gaat hij moeiteloos naar de winnaarsronde. Gelukkig gaat maatje Remco met hem mee want Hannie en Guido worden geklopt door Remco. Hanny verslaat op haar beurt Guido en zo is de stand bekend in poule 8.
1. Kjell Pols 9 180
2. Remco Salmans 7
3. Hanny van Kuijk 3
4. Guido Dierkx 2

Poule 9: Hai Bos opent met 2 eenvoudige overwinningen tegen Roel Beeren en Tasso Muller. Tasso had zijn eerste pot gewonnen van Lorenzo van Rossum met minimaal verschil en wint ook de laatste pot van Roel Beeren maar verliest dus met 3-0 van Hai. Dit blijkt een pijnlijke nederlaag want Lorenzo is wel in staat om 2 legs te pakken tegen Hai en wint ook van Roel. Hierdoor komt Lorenzo op 7 gewonnen legs met slechts 1 winstpartij. Tasso wint 2 maal maar blijft op 6 legs steken en zo gaat Lorenzo samen met poulewinnaar Hai door in de WR. Roel Beeren zou alle lof ontvangen van zijn voetbaltrainer als hij 3 wedstrijden op rij de nul zou houden maar vanavond heeft hij hier vrij weinig aan.
1. Hai Bos 9
2. Lorenzo van Rossum 7
3. Tasso Muller 6 180
4. Roel Beeren 0

Poule 10: Mandy Moonen neemt het op tegen 3 sterke heren in haar poule. Rene Hillen is de eerste die haar weinig kans laat en later volgen nog Ralph Wetzels en Joop de Vries. Wetzels loopt tegen Joop direct averij op en verliest met 3-1. Met Rene Hillen nog in je poule kan je dit beter niet overkomen want Rene wint al zijn potten en zo gaat Ralph toch wel verrassend naar de verliezersronde. Voor hem duurt de dag inmiddels al even want om 13.00 uur vlogen de eerste wedstrijdpijlen al naar het bord bij de Meierij cup. Joop de Vries doet goede zaken in deze sterke poule door plek 2 op te eisen.
1. Rene Hillen 9 180
2. Joop de Vries 7
3. Ralph Wetzels 4 180
4. Mandy Moonen 0

Poule 11: Ook poule 11 is een stevige poule. Rick Veugelers wordt poulewinnaar al gaat dit niet zo eenvoudig als gehoopt. Bas Manders weet een leg af te snoepen en Dennis Beeren van Jonas 3 weet Rick zelfs tot 2-2 te dwingen. Rick wint zijn wedstrijden uiteindelijk allemaal. Serge Duysters is de enige die geen leg pakt tegen Rick en heeft hierdoor al een achterstand op de 2 andere heren om plek 2 in de stand. Hij doet er overigens wel alles aan want Bas Manders wordt verslagen en hierdoor heeft Dennis Beeren in de laatste poulewedstrijd tegen Bas genoeg aan 2 legs. Op een 2-1 stand voor Bas komt dan ook de finale leg voor zowel Bas als Dennis want deze leg beslist wie 2e wordt. Dennis weet 2-2 te maken en Bas pakt uiteindelijk de partij. Voor Dennis dus alle lof want hij overleefd deze sterke poule en dit zal zijn vertrouwen een boost geven.
1. Rick Veugelers 9 180,180
2. Dennis Beeren 7 180
3. Bas Manders 6
4. Serge Duysters 4 180

Poule 12: De volgende poule is helemaal van een hoog kaliber. Martijn Soentjens, Bart de Leeuw, Jannick Vankan en Noud Custers geven elkaar geen strobreed toe. Tinus wint van Noud en Bart klopt Jannick. Vervolgens draaien de rollen om en winnen Jannick en Noud van respectievelijk Tinus en Bart. Noud wint met 3-0 van Bart en wellicht kan dit beslissend zijn. In partij 5 verliest Martijn met 1-3 van Bart waardoor Beide heren op 6 legs komen en Bart het onderling treffen wist te winnen en dus in het voordeel is. Jannick en Noud staan voor de laatste pot beide op 4 legs. Tinus weet dat hij enkel nog kans heeft als Jannick wint en Noud op 6 legs eindigt waardoor een shoot-out tussen Noud, Bart en hem nog uitkomst biedt. Het loopt natuurlijk totaal anders. Noud wint met 3-2 en stelt de eerste plaats veilig. De anderen heren komen alle op 6 gewonnen legs maar Bart, ondanks een 3-0 nederlaag tegen Noud, gaat door omdat hij zowel Tinus als Jannick wist te kloppen.
1. Noud Custers 7
2. Bart de Leeuw 6
3. Jannick Vankan 6 180
4. Martijn Soentjens 6 180

Poule 13: Roel van Bilzen gooit in zijn eerste 2 wedstrijden zowel Jordy Vleeshouwers als Michael Timmermans van de Hook 8 met 3-0 naar huis. In de laatste poulewedstijd klopt hij ook Paulus van de Ven en zo is Roel niet voor het eerst eenvoudig door naar de winnaarsronde. Paulus volgt in zijn kielzog met een 3-2 overwinning op Michael en 3-1 winst op Jordy. Jordy en Michael hebben beide double trouble en Jordy omschrijft dit Hook 8 probleem als volgt. “Wij hebben gewoon de Cholera op de dubbels”. Michael is minder vatbaar en onderdrukt zijn “ziekte” door Jordy te kloppen met 3-1.
1. Roel van Bilzen 9 106F
2. Paulus van de Ven 8
3. Michael Timmermans 5
4. Jordy Vleeshouwers 2

Poule 14: Paul Wacanno is de favoriet in poule 14. Paul Wijnen en Dhanesh Misier weten dus ook dan hun eerste pot in de poule al meteen van groot belang kan zijn. Dhanesh wint deze niet al te hoogstaande partij en vervolgens maakt Wacanno zijn naam waar door Tom Reemers en Pollewop te kloppen. Dhanesh komt vervolgens goed weg tegen Tom Reemers die wedstrijdpijlen onbenut laat en zo de mooie uitgangspositie van Dhanesh op de tocht kon zetten. Paul Wijnen wint zijn laatste pot en komt op 6 legs en weet dat het boek gesloten is. Dhanesh staat immers al op 6 legs en weet tegen Wacanno knap 2 legs te bemachtigen.
1. Paul Wacanno 9 180,160F,104F
2. Dhanesh Misier 8
3. Paul Wijnen 6
4. Tom Reemers 2

Poule 15: Johan Stals moet vanaf leg 1 aan de bak want tegen Martijn Huijerjans krijgt hij het niet cadeau. Middels een nipte overwinning weet Johan gelijke tred te houden met Dimitri Triekels die al won van Marco Geurts. Partij 3 in poule 15 is de clash tegen Dimi. Wederom weet Johan met minimaal verschil te winnen waardoor hij op 6 legs staat en enkel nog tegen Marco Geurts dient te spelen. Martijn heeft dan ook zijn eerste overwinning binnen tegen diezelfde Marco en zo gaan Martijn en Dimi nu de strijd met elkaar aan om de 2e plaats in de poule. Ook nu komt het op een beslissende 5e leg aan en andermaal legt Martijn het af. Wellicht komt de ervaring van de andere 2 heren dus goed van pas en zal Martijn nog wat bagage in zijn rugzak moeten verzamelen. Anderzijds weet hij het deze eredivisiespelers knap lastig te maken en dat is een goed teken. Johan wint de laatste wedstrijd zoals verwacht van Marco en pakt de poulewinst.
1. Johan Stals 9
2. Dimitri Triekels 8 180,101F
3. Martijn Huijerjans 7
4. Marco Geurts 0

Poule 16: Kerstien de Vries en Anneke Houben lijken onafscheidelijk en niet heel verrassend staan zij voor de zoveelste maal bij elkaar in de poule. Kerstien laat maar weer eens zien dat zij de sterkste dame is in dit deelnemersveld. Anneke moet in staat zijn om plek 2 op te eisen maar verliest verrassend van Phil Corstjens van de Pegelpikkers. Phil wint ook van Dennis Rayer die sinds lange tijd weer eens aanwezig is op ons toernooi en hiermee komt Phil op 6 gewonnen legs. Kerstien maakt geen fouten in haar overige poulewedstrijden en zo gaat zij samen met Phil naar de winnaarsronde. Anneke wint wel nog van Dennis en komt hiermee op plek 3.
1. Kerstien de Vries 9 100F
2. Phil Corstjens 6
3. Anneke Houben 5 100F
4. Dennis Rayer 2

Poule 17: De Meierij cup dames worden met z’n drieën in 1 poule geloot en krijgen Peter Linders van Prins als mannelijk gezelschap. Yvon “Famous” Graus doet waar ze goed in is en rijgt de gewonnen legs aan elkaar. Ze opent met winst op Manita. Tegen Danique komt ze 0-2 achter maar herstelt dit en wint nog en ook Peter wordt met 3-1 opzij gezet. Danique die meteen tegen een 3-0 nederlaag aan wist te lopen tegen Peter had dus kans tegen Yvon maar door de nederlaag tegen haar teamgenote is ze na 2 poulewedstrijden al uitgeschakeld net als Manita. Hun onderling treffen gaat dus om de eer en plek 3. Danique weet nu wel te winnen.
1. Yvon Graus 9
2. Peter Linders 7 180,120F
3. Danique Stroek 5
4. Manita Schmitz 1

Poule 18: Martijn Saes gaat pogen zijn 2e finaledag te bereiken. Na er aan geproefd te hebben in 2017 was hij er afgelopen jaar net niet bij. Vanavond wordt het een moeilijk verhaal in een sterke poule. Colin Philippi, Michael Schuman en Michael Dokter zijn de poulegenoten en Martijn komt niet tot winst tegen deze toppers die onderling allemaal een nederlaag incasseren. Dit betekend dat het legsaldo van groot belang wordt. Colin Philippi won zijn eerste poulewedstrijd met 3-1 van Dokter en dit blijkt uiteindelijk beslissend. Schuman weet namelijk in de laatste partij tegen Dokter 2 legs mee te krijgen waardoor de stand in het nadeel van Michael Dokter uitvalt.
1. Michael Schuman 8 180,180
2. Colin Philippi 7
3. Michael Dokter 7
4. Martijn Saes 2

Poule 19: Johan van Lier, met bril, lijkt geïnspireerd door Gary Anderson want Joep geeft geen enkele leg af. Eric Smits en Martijn Lemmen moeten toch redelijk in staat zijn om Joep aan het wankelen te brengen maar vanavond dus niet. Ricardo Muller is de 4e poulegenoot. Hij komt niet in de buurt van de heren want met slechts 1 leg eindigt hij op plek 4. Martijn Lemmen rekent ongenadig hard af met Eric Smits en pakt hiermee de 2e plek in de poule. Hierdoor zijn alle 19 poules beslist en houden we 38 darters over die nog kans maken op de winst in MM1.
1. Johan van Lier 9
2. Martijn Lemmen 6
3. Eric Smits 3
4. Ricardo Muller 1

Tussenronde verliezerskant: Tom Reemers gaat zich spitsen op de wedstrijdleiding en verdwijnt van het toernooiformulier. Martijn Soentjens voegt zich hierdoor bij de laatste 32. Er blijven nog 5 wedstrijden staan in de verliezersronde alvorens wij 32 spelers overhouden.
Geen verassende uitslagen in deze eerste ronde. Mandy Moonen versus Martijn Saes is op papier het meest aan elkaar gewaagd en Martijn weet te winnen. Naast Mandy nemen we ook afscheid van Guido Dierkx, Marco Geurts, Ricardo Muller en Roel Beeren.
Mandy Moonen – Martijn Saes 1-2
Guido Dierkx – Dennis Rayer 1-2
Serge Duysters – Ricardo Muller 2-0
Roel Beeren – Manita Schmitz 0-2
Jordy Vleeshouwers – Marco Geurts 2-0

In de winnaarsronde geen uitvallers en dus hebben we daar 6 wedstrijden in de tussenronde. Ook hier winnen de favorieten al wil dit niet zeggen dat er geen opvallende namen al vroeg uit het toernooi liggen. Joop de Vries en Dhanesh Misier geraken dus niet tot de laatste 32. De 3-0 nederlaag van Martijn Lemmen is ook opvallend te noemen al moet gezegd dat Dennis Beeren al een prima avond achter de rug heeft.
Joop de Vries – Colin Philippi 0-3
Remco Salmans – Phil Corstjens 3-0
Bart de Leeuw – Dhanesh Misier 3-0
Dennis Beeren – Martijn Lemmen 3-0
Lorenzo van Rossum – Peter Linders 1-3
Paulus van de Ven – Dimitri Triekels 0-3

Laatste 32 verliezersronde: Wat een namen in deze verliezersronde. Wichard Knoops, Eric Smits, Bas Manders, Martijn Soentjens, Michael Dokter, Ralph Wetzels, Gino Fransen, Paul Wijnen, Jannick Vankan en Serge Duysters wisten al vaker ver te geraken op onze toernooien en brengen en karrevracht aan ervaring mee. Van al deze heren gaat alleen Serge Duysters niet door aangezien hij Paul Wijnen treft. Voor de rest geen opvallende uitslagen.

We nemen wel afscheid van enkele dames want Danique Stroek, Anneke Houben, Sandra Verheggen en Manita Schmitz verdwijnen van het toneel.

Wichard Knoops – Danique Stroek 2-1
Tasso Muller – Jorden Antonis 2-1
Ritchie van de Rieth – Rene Metsemakers 0-2
Michael Timmermans – Martijn Saes 2-0
Ron Smeets –Eric Smits 0-2
Bas Manders – Dennis Rayer 2-0
Ruud van Cuijk – Frans Raaymakers 0-2
Martijn Huijerjans – Martijn Soentjens 0-2
Paul Antonis – Michael Dokter 0-2
Ralph Wetzels 180 – Enrico Kuklok 2-0
Gino Franssen – Bryan Saanen 2-0
Paul Wijnen – Serge Duysters 2-0
Rob Vossen – Ashley Verspaget 2-1
Jannick Vankan 180 – Manita Schmitz 2-0
Hanny van Kuijk – Sandra Verheggen 2-0
Anneke Houben – Jordy Vleeshouwers 0-2

Aan de winnaarskant gaan ook 2 dames uit het toernooi en dit zijn niet de minste. Yvon Graus en Kerstien de Vries stonden vorig jaar samen op de finaledag maar verliezen nu van Jan Martens en Dimitri Triekels.

Opvallend in deze ronde is de nederlaag van Nick Stroek tegen Peter Knoops en ook de winst van Martien van Kuijk op Hai Bos. Op een 2-2 stand zet Hai zich weg op 40. Martien gooit op dat moment een fenomenale 147 finish en plaatst zich voor de laatste 16.

Gert Wevers knikkert teammaatje Patrick Creemers uit het toernooi met 2 hoge uitworpen en Johan van Lier heeft het maar wat moeilijk tegen Brian Stultiens die een goed toernooi heeft gespeeld. Favorieten als Wacanno, Veugelers, Greijn en Philippi overleven deze ronde eenvoudig. We nemen afscheid van mannen als Dennis Beeren, Remco Salmans en Marco Knapen die best tevreden kunnen zijn met het puntenaantal wat zij vanavond vergaarden.

Winnaarsronde laatste 32:
Jan Martens – Yvon Graus 3-1
Hai Bos 100F – Martien van Kuijk 147F 2-3
Gert Wevers 130F,114F – Patrick Creemers 3-0
Roel van Bilzen – Colin Philippi 0-3
Brian Stultiens – Johan van Lier 2-3
Rick Veugelers 180,110F,107F – Remco Salmans 3-1
Davy Cardinaal – Joey Greijn 0-3
Johan Stals – Bart de Leeuw 180 3-1
Glenn Thorne 180 – Michael Schuman 2-3
Rene Hillen 180 – David Vaes 3-0
Nick Stroek – Peter Knoops 2-3
Paul Wacanno 180 – Dennis Beeren 3-0
Brian Meering – Nick Hendrix 3-2
Noud Custers – Peter Linders 3-0
Kjell Pols – Marco Knapen 180 3-2
Kerstien de Vries – Dimitri Triekels 180 1-3

Bij de laatste 16 in de verliezersronde gaan Wichard Knoops, Eric Smits, Michael Dokter en Gino Franssen uit het toernooi. Ook Frans Raaymakers, Rene Metsemakers, Rob Vossen en Hannie van Kuijk zullen de verliezersronde dus niet gaan winnen. Onbekende Tasso Muller zorgt voor de uitschakeling van Wichard. Jordy Vleeshouwers elimineert de laatste dame uit ons toernooi.

Verliezersronde laatste 16:
Wichard Knoops – Tasso Muller 1-2
Rene Metsemakers – Michael Timmermans 1-2
Eric Smits – Bas Manders 180 0-2
Frans Raaymakers – Martijn Soentjens 180 0-2
Michael Dokter – Ralph Wetzels 180 1-2
Gino Franssen – Paul Wijnen 1-2
Rob Vossen – Jannick Vankan 1-2
Hanny van Kuijk – Jordy Vleeshouwers 1-2

In de winnaarsronde gaan Peter Knoops, Martien van Kuijk en Kjell Pols uit het toernooi. Deze heren doen uitstekende zaken op weg naar een mogelijke finaledag. Gert Wevers gooit een sterke pot tegen Colin Philippi door o.a. een 12 darter te produceren. Exit voor Colin dus. Johan van Lier, Michael Schuman, en Johan Stals gaan ook over de knie. Noud Custers zorgt voor een klinkende 3-0 overwinning op Brian Meering. Rene Hillen, die nog wat onbekend is bij het grote publiek, schiet Michael Schuman met 3-0 huiswaarts.

Winnaarsronde laatste 16:
Jan Martens – Martien van Kuijk 3-0
Gert Wevers 180 – Colin Philippi 101F 3-1
Johan van Lier – Rick Veugelers 116F 0-3
Joey Greijn – Johan Stals 3-1
Michael Schuman – Rene Hillen 180 0-3
Peter Knoops – Paul Wacanno 0-3
Brian Meering – Noud Custers 0-3
Kjell Pols – Dimitri Triekels 180 1-3

Kwartfinale verliezersronde en we hebben nog een paar mooie namen over. Bas Manders zorgt ervoor dat ook Martijn Soentjens zijn biezen kan pakken. Ralph Wetzels is na een zwakkere poulefase opgekrabbeld en lijkt weer helemaal boven Jan te zijn. Paul Wijnen ondervind dit en verliest met 2-0 van Ralph. Jannick Vankan gaat dansend een rondje verder en dit kan Jordy Vleeshouwers niet bepaald waarderen. Tasso Muller overleefd ook de kwartfinale door Michael Timmermans te kloppen.

Verliezersronde laatste 8:
Tasso Muller – Michael Timmermans 2-0
Bas Manders – Martijn Soentjens 2-1
Ralph Wetzels – Paul Wijnen – 2-0
Jannick Vankan – Jordy Vleeshouwers 2-0

Jan Martens doet oude tijden herleven. Hij rijgt Gert Wevers aan het spit. Jan is een leg zelfs 7 pijlen onderweg naar een 9-darter maar de triple 19 wordt jammerlijk gemist. Jan maakt grote indruk en etaleert zijn talent op zijn oude dag nog altijd.

Rick Veugelers overleefd een wedstrijdpijl van personeelslid Joey Greijn. Lowieke mist dubbel 7 en Rick verzilverd dan 1 van zijn 3 pijlen op 32.

Rene Hillen maakt Musketier Wacanno duidelijk dat ook in de omgeving Helden goede darters rondlopen. Als Rene er voor gaat dan verwachten we een zeker ticket voor de finaledag dit seizoen. Paul bekend dat Rene scorend sterk was en op de dubbels uiterst effectief.

Noud Custers is ook op stoom gekomen en dat na een lange dag darten. Bij de Meierij was hij al sterk aan het spelen en teamgenoot Dimitri Triekels ondervind dit aan den lijve.
Jan Martens 180,180,180,180 – Gert Wevers 180 3-1
Rick Veugelers 180 – Joey Greijn 3-2
Rene Hillen – Paul Wacanno 3-1
Noud Custers 180,180 – Dimitri Triekels 3-0

Tasso Muller heeft een prima toernooi achter de rug maar tegen Bas Manders is de tank leeg. Bas plaatst zich als eerste voor de finale. Ralph Wetzels lijkt zijn opponent te worden in de finale na een 2-0 voorsprong op Jannick Vankan maar laatstgenoemde geeft niet toe en vecht terug. Uiteindelijk wint Jannick en wordt hij de uitdager van Bas in de finale.

Verliezersronde halve finales:
Tasso Muller – Bas Manders 0-3
Ralph Wetzels – Jannick Vankan 2-3

Jan Martens staat al de hele avond sterk te gooien en hij weet ook tegen Rick Veugelers prima spel te noteren. Rick komt niet met zijn beste spel op de proppen en dat kun je tegen Jan in vorm niet slikken. Jan is met name finishend erg goed en straft de missers van Rick hard af. Het wordt 4-1 en daarmee is Jan finalist.
Rene Hillen lijkt favoriet tegen Noud nadat hij eerder al won van Wacanno, Schuman, Wetzels en Joop de Vries maar het lijstje van Noud doet niet bepaald onder voor dat van Rene. Noud wist vanavond te winnen van Triekels, Meering, de Leeuw en Vankan. Noud bewijst nog lang niet opgebrand te zijn en verslaat ook Rene in de halve finale. Niet voor het eerst staat Noud dus in een finale bij ons.

Winnaarsronde halve finales:
Jan Martens – Rick Veugelers 4-1
Rene Hillen – Noud Custers 2-4

In de finale van de verliezersronde neemt Jannick direct een voorsprong die uitgebreid wordt naar 0-2. Bas pakt leg 3 maar uiteindelijk weet Jannick het maximale aantal punten te pakken in deze verliezersronde door Bas met 1-3 te verslaan. Jannick pakt 15 punten voor de ranking en kan uiteindelijk nog tevreden zijn.

Verliezersronde finale:
Bas Manders – Jannick Vankan 1-3

In de finale aan de winnaarskant is Noud wederom niet de favoriet al zou hij inmiddels wel meer krediet verdienen. Maar uiteindelijk is het ook helemaal niet belangrijk hoe de bookmakers over je denken. Noud neemt gewoon het heft in handen en komt 0-3 voor tegen Jan. Jan maakt 1-3 en lijkt ook 2-3 te gaan maken maar net op tijd is Noud weer bij de les om 1-4 te maken. Nu lijkt de partij wel gespeeld en nadat beide heren vervolgens hun eigen leg weten te behouden is het Noud die dus in de 7e leg zijn eerste toernooiwinst weet te pakken op een Musketiers toernooi. Hij voert fier de ranking aan tot het volgende toernooi en vestigt definitief naam op onze toernooien.

Winnaarsronde finale:
Jan Martens 180 – Noud Custers 180 2-5

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd eerste toernooi. De sfeer was als vanouds en het toernooi verliep vlotjes. Om 00.45 uur waren alle partijen gespeeld. Ons volgende toernooi is op zaterdag 24 november. We hopen dan iedereen weer te mogen begroeten voor een gezellige avond darts.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws