Home Regiodarts Plaisier winnaar 5e Winners Nieuwjaarstoernooi 2019, Huiskes runner-up

Plaisier winnaar 5e Winners Nieuwjaarstoernooi 2019, Huiskes runner-up

Zondag 13 januari was Winners Café te Numansdorp traditiegetrouw weer het sfeervolle decor van de jaarlijkse editie van het Winners Nieuwjaarstoernooi 2019. Dit jaar mocht de organisatie van HW Darts 28 deelnemers ontvangen die met elkaar de strijd aan gingen in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

 

Na het rondbrengen van de gebruikelijke dienbladen met shotjes wisten Mathieu de Loos en Bas Koolen zich als beste te revancheren van hun ritje naar de verliezersronde en speelden zij zich hierin naar de finale. Mathieu pakte in zijn poule geen leg tegen Patrick van den Boogaard, Brian Rufi en Danny Haverkorn en begon ook de knock-outfase met de nodige moeite. Met minimaal verschil werd Inge van den Herik verslagen (3-2), waarna hij met beter spel Tim van den Berg (3-1) en Melvin van Hulst (4-1) naar het schrijfbord wist te dirigeren.

 

Bas boekte op zijn beurt in de poulefase een overwinning op Melvin van Hulst, maar kon niet voorkomen dat Wesley Plaisier en Jamai van den Herik zich naar de winnaarsronde wisten te spelen. In de verliezersronde tekende hij vervolgens prima spel aan en zonder mededogen wist hij zich te ontdoen van achtereenvolgens Vin Dordt (3-0), Marco Buyks (3-0) en Bjorn van Gastel (4-1).

 

In de finale slaagde Bas er in om deze lijn voort te zetten en moest Mathieu een flink tandje bijschakelen. Enkele legs gebeurde dat ook, maar wat betreft het scoreverloop kon Mathieu het niet meer spannend maken. Bas speelde de wedstrijd zonder problemen uit en kon met een 5-2 overwinning de verliezersronde voor zich opeisen.

 

Kwartfinale:
Nigel Dikhoff 0-3 Melvin van Hulst

Mathieu de Loos 3-1 Tim van den Berg

Marco Buyks 0-3 Bas Koolen

Bjorn van Gastel 3-0 Michel Bunk

Halve finale:
Melvin van Hulst 1-4 Mathieu de Loos

Bas Koolen 4-1 Bjorn van Gastel

Finale:
Mathieu de Loos 2-5 Bas Koolen

 

 

In de winnaarsronde behaalde Wesley Plaisier net als op 3e editie een finaleplaats. Ook nu begon hij direct sterk aan het toernooi door in zijn poule geen leg af te staan, waarna hij in de knock-outfase koelbloedig bleef op de spannende momenten tegen Nick Buyks (4-2), Kevin Lens (4-2) en Patrick van den Boogaard (5-3).

 

In de finale trof hij Jan Huiskes die zich met sterk spel door het deelnemersveld wist heen te slaan. Ondanks een nederlaag in de poulefase tegen Kevin Lens, kende hij geen problemen met Marco Buyks en Ingmar Dolaard, waarna hij in de winnaarsronde nog maar 1 leg afstond na overwinningen op Corne van Dijke (4-0), Brian Rufi (4-1) en Hans van de Hoek (5-0).

 

Waar Wesley in 2017 nog met ruime cijfers wist af te rekenen in de finale met Patrick van den Boogaard (6-1), had hij nu een zwaardere kluif aan Jan. Beide heren speelden een sterke wedstrijd, waarbij de wedstrijd zeer gelijk op liep. Hierbij moest er zelfs een beslissende laatste leg aan te pas komen, maar ook nu slaagde Wesley erin om het hoofd koel te houden en de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zodoende was het voor de tweede maal Wesley Plaisier die het Winners Nieuwjaarstoernooi op zijn naam wist te schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €100,- in ontvangst mocht nemen.

 

Kwartfinale:
Arne Spee 1-4 Hans van de Hoek

Brian Rufi 1-4 Jan Huiskes

Kevin Lens 2-4 Wesley Plaisier

Patrick van den Boogaard 4-1 Charif

Halve finale:
Hans van de Hoek 0-5 Jan Huiskes

Wesley Plaisier 5-3 Patrick van den Boogaard

Finale:
Jan Huiskes 5-6 Wesley Plaisier  
 

Daarnaast had Jan Huiskes met 6 stuks het grootste aandeel in de 29 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 156 uit handen kwam van Patrick van den Boogaard. Beste dame werd Inge van den Herik met een 9e plaats in de verliezersronde.
 

Zondagmiddag 10 februari staat ons volgende weekendtoernooi weer op de planning. Op deze dag zullen we aanwezig zijn in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor ditmaal een sfeervol mixkoppeltoernooi met een hoofdprijs van minimaal €100,- en naast de overige enveloppen extra valentijnsprijzen.
 

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!