Home Regiodarts Remy van Albeek wint 5e dinsdagranking ten koste van Ron Schouten

Remy van Albeek wint 5e dinsdagranking ten koste van Ron Schouten

Op dinsdagavond 4 december hadden 27 spelers de weg gevonden naar de vijfde Dinsdagavondranking van het seizoen. Deze spelers werden verdeeld in zes poules van vier en een poule van drie.

Zoals gewoonlijk plaatsten de eerste twee spelers van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige spelers mochten plaats nemen in de verliezersronde.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Ron Schouten en Niels Veldhuizen tegen elkaar, Ron speelde op niveau, terwijl Niels die van he kwijt was. Gevolg was een gemakkelijke 4-0 overwinning voor Ron.

De tweede halve finale ging tussen Richard van Zijtveld en Remy van Alebeek. Ook deze partij was er een van uiterste; Remy stonc goed te spelen, terwijl Richard een schim was van zijn wedstrijden ervoor, gevolg was een gemakkelijke 4-0 overwinning voor Remy.

De finale werd dus gespeeld tussen Ron Schouten en Remy van Alebeek. De eerste vier legs gingen allemaal tegen de darts, maar bij een 2-2 stand wist Remy zijn eigen leg te houden om 3-2 voor te komen.

Ron mistte vervolgens in zijn eigen leg weer dubbels, Remy profiteerde optimaal en won vervolgens ook nog zijn eigen leg om zo met 5-2 zijn eerste overwinning op de Dinsdagavond op te eisen.

Ook in de verliezersronde werd er gestreden voor wat men waard was. In de finale stonden nieuwkomer Dimitry Holowacky en Axel Goverde tegenover elkaar. Dimitry had de ronde ervoor met 3-2 nipt van Leo Hendriks geboren, terwijl Axel met 3-1 van Roy Chambon won.

De finale was echter eenzijdig en met een 4-0 overwinning claimde Dimitry de overwinning in de verliezersronde.

Er werden in totaal dertig keer 180 gegooid,  Ron Schouten gooide de meeste met 6 stuks. Gevolgd door Remy van Albeek die er vier gooide.

Er werden in totaal negen 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Ron Schouten met 130, hij bleef hiermee Sylvano voor, die 120 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid. De mystery pot gaat dan ook met meer dan 60 euro mee naar de volgende dinsdagavond ranking en wordt dan weer verder aangevuld.

De negendarter was ook niet gegooid. Deze pot bedraagt op dit moment al meer dan 725 euro en zal ook mee gaan naar de volgende dinsdagranking.