Home Regiodarts Richard de Bie wint zesde Dinsdagavond Ranking van Ron Schouten

Richard de Bie wint zesde Dinsdagavond Ranking van Ron Schouten

Afgelopen dinsdagavond was het alweer tijd voor de zesde rankingavond van de zestiende cyclus. 26 spelers hadden zich gemeld voor een gezellige avond darts.

De 26 spelers werden verdeeld over 5 poules van vier, en 2 poules van drie. Hierdoor waren er drie van de 10 banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 12 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn…

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Jan vd Broek en Richard de Bie tegen elkaar. In een spannende wedstrijd was Richard de meest constante en won zo de partij.

De tweede halve finale ging tussen Ron Schouten en Danny Klerks. Ron kon in het begin het verschil maken, en kon zo met een ruime voorsprong de partij naar zich toe trekken (4-1).

De finale werd dus gespeeld door Ron Schouten en Richard de Bie. Scorend was het een goede wedstrijd om na te kijken en hielden beide heren elkaar in evenwicht, echter op de dubbel lieten beide mannen het afweten. Uiteindelijk was Richard scherper op de dubbel en kon hij Ron er mee afstraffen. Gevolg was een 5-2 overwinning voor Richard die hiermee zijn eerste dinsdagtitel opeiste van deze cyclus.

 

In de finale van de verliezersronde stonden Kevin Stolzenbach en Dave Gersjens tegenover elkaar. Kevin had de ronde ervoor nipt van teamgenoot Vincent Lamers gewonnen (3-2), terwijl Dave met 3-1 te sterk was voor Jan Chambon.

De finale zelf was eenzijdig te noemen; leg na leg ging naar Kevin, die Dave heirdoor op een whitewash trakteerde (4-0).

Er werden in totaal vierendertig keer 180 gegooid. Ron Schouten had de meeste met acht stuks, gevolgd door Leo hendriks die er vijf gooide.

Er werden in totaal twaalf 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Ron Schouten met 140, gevolgd door Danny Klerks die 120 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid! Nadat er drie weken geleden 151 euro was uitgekeerd, zal de mysterypot volgende ranking waarschijnlijk weer boven de 40 euro uitkomen.

De negendarter was niet gegooid! Deze pot staat al boven de 925 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 8 oktober. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.