Home Regiodarts Richard de Bie wint zevende Dinsdagavond Ranking ten koste van Leo Hendriks

Richard de Bie wint zevende Dinsdagavond Ranking ten koste van Leo Hendriks

Afgelopen dinsdagavond was het alweer tijd voor de zevende rankingavond van de zestiende cyclus. 22 spelers hadden zich gemeld voor een gezellige avond darts.

De 22 spelers werden verdeeld over 4 poules van vier, en 2 poules van drie. Hierdoor waren er vier van de 10 banen beschikbaar om in te gooien, waarvan 6 recreanten dan ook gebruik maakten om op te trainen. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 10 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn…

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Leo hendriks en Ramon van der Heijden tegen elkaar. Beide heren hielden hun eigen legs waardoor het 3-3 stond in de beslissende leg, hierbij kwamen beide heren na 12 pijlen op tops te staan, echter zowel Ramon als Leo kon de dubbel niet vinden, waarop Leo met zijn tweede bordbezoek de bevrijdende dubbel kon gooien.

De tweede halve finale ging tussen Richard de Bie en Dimitry Holowacky. Richard is de laatste weken goe in vorm en dat bewees hij hier maar weer; met constant spel strafte hij de slippertjes van Dimitry af en kon zo makkelijk de partij binnen halen (4-1).

De finale werd dus gespeeld door Leo Hendriks en Richard de Bie. Scorend en op de dubbels begon Richard sterker en kwam rap 3-0 voor. Leo knokte terug en maakte 3-3, vervolgens hielden beide heren hun eigen leg en stond het 4-4. De laatste leg mocht Richard starten en met een 15 darter pakte hij de beslissende leg. Gevolg was een 5-4 overwinning voor Richard die hiermee zijn tweede dinsdagtitel op rij opeiste.

 

In de finale van de verliezersronde stonden Peter de Jong en Rene Trum tegenover elkaar. Rene had de ronde ervoor nipt van Dave Gersjens gewonnen (3-2), terwijl Peter veel te sterk was voor Stefan Burgers (3-0).

In de finale kon Rene het ook niet meer bolwerken, er werd nog wel een leg gepakt voor de eer, maar met een 4-1 nederlaag moest hij de verliezersronde aan Peter laten…

Er werden in totaal vierentwintig keer 180 gegooid. Toon Greebe en Leo hendriks hadden de meeste met elk vijf stuks.

Er werden in totaal zes 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Sylvano de Bie met een mooie 170, gevolgd door Bram Jongejeugd die 154 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid! Nadat er vier weken geleden 151 euro was uitgekeerd, zal de mysterypot volgende ranking waarschijnlijk weer boven de 50 euro uitkomen.

De negendarter was niet gegooid! Deze pot staat al boven de 935 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 15 oktober. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.