Home Regiodarts Richard van Zijtveld wint finaledag van 17e cyclus CHC dinsdagranking

Richard van Zijtveld wint finaledag van 17e cyclus CHC dinsdagranking

Op dinsdagavond 4 februari was het alweer tijd voor de zeventiende finaledag van de Dinsdagavondranking. In totaal wagen er 49 verschillende darters op de afgelopen cyclus geweest en waren er gemiddeld 23 darters per rankingavond. Zowel de top 16, als de darters die 9 of 10 keer waren geweest, waren automatisch geplaatst en door de afmelding van Ron Schouten waren er 17 darters die uiteindelijk voor de zeventiende titel zouden strijden.

De 17 spelers werden verdeeld over drie poules van vier en 1 poule van 5. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule van vier zich voor de winnaarsronde, dit gold ook voor de nummer 3 in de poule van 5. De overige 8 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn.

De eindstanden in de poules waren als volgt:

 

Poule A:

Richard van Zijtveld

Annemarie van Pouderooijen

Bram Jongejeugd

Rene Trum

Stephan Burgers

 

Poule B:

Richard de Bie

Dimitry Holowacky

Danny Klerks

Roy Chambon

 

Poule C:

Sylvano de Bie

Peter Hensius

Remon van der Heijden

Yorick Theijsmeijer

 

Poule D:

Leo Hendriks

Tammo Kitslaar

Peter de Jong

Jan Chambon

Dit leverde de volgende wedstrijden in de winnaarsronde op:

L16: Bram Jongejeugd – Dimitry Holowacky 2-3.

L8: Richard van Zijtveld – Tammo Kitslaar 4-1.

L8: Richard de Bie – Peter Hensius: 4-0

L8: Dimitry Holowacky – Sylvano de Bie 4-3.

L8: Leo Hendriks – Annemarie van Pouderooijen: 4-0

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Richard van Zijtveld en Richard de Bie tegen elkaar. De bie nam snel een 2-0 voorsprong, maar verzuimde om 3-1 te maken. Hierop pakte Zijtveld het initiatief en kwam, mede door een 170 finish, 4-3 voor, maar de Bie knokte terug tot 4-4. De laatste leg gooiden beide heren goed, maar had Zijtveld het voordeel dat hij deze was begonnen en gooide hij deze ook uit om 5-4 te winnen.

De tweede halve finale ging tussen Leo Hendriks en Dimitry Holowacky. Leo kon in het begin zijn dubbel niet raken en Dimitry profiteerde optimaal en kwam 3-0 voor, maar daarna kwam Leo op stoom en mede door een 13 en 15 darter kwam Leo 4-3 voor. Daarna leek het bij deide heren moeilijker te gaan; Dimitry maakte 4-4 en kreeg meerdere wedstrijdpijlen, maar uiteindelijk was het Leo die er met de 5-4 winst vandoor ging.

De finale van de 17e cyclus werd dus gespeeld door Richard van Zijtveld en Leo Hendriks, de nummer een en drie van de ranking. Leo startte scorend goed, maar had weer veel moeite met de dubbels. Bij een 4-1 achterstand was het verzet van Leo gebroken en kon Richard met gemak de finale met 6-1 naar zich toe trekken om zo de titel te claimen.

In de verliezersronde stonden ook een aantal mooie partijen op de rol;

L8: Rene Trum – Jan Chambon: 3-1.

L8: Danny Klerks – Yorick Theijsmeijer: 3-0.

L8: Remon van der Heijden – Roy Chambon: 3-0.

L8: Peter de Jong – Stephan Burgers: 3-0.

L4: Danny Klerks – Rene Trum: 4-1.

L4: Remon van der Heijden – Peter de Jong: 4-1

In de finale van de verliezersronde stonden Remon van der Heijden en Danny Klerks, de nummers 2 en 4 van de ranking, tegenover elkaar. Dit was een affiche die een paar weken geleden nog de finale was voor de winnaarsronde, dus het was uitzonderlijk te noemen dat beide heren elkaar nu troffen in de finale van de verliezersronde (ze bleken beide in een zware poule te zitten).

In de finale startte Danny sterk en bleef hij de break voorstaan, beide heren hadden her en der kansen op de dubbels om het scoreverloop te veranderen, maar uiteindelijk bleef het bij een verzilverde break waardoor Danny de verliezersronde met 5-3 won.

Er werd in totaal elf keer 180 gegooid op de finaleavond. Leo Hendriks had de meeste met 3 stuks (in twee legs tegen Annemarie) en werd gevolgd door Richard de Bie die er 2 gooide.

Er werden in totaal acht 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Richard van Zijtveld met een mooie 170 finish, gevolgd door Richard de Bie die 130 uitgooide.

De mystery finish was de laatste rankingavond al door Richard de Bie gegooid, hierdoor zal de mysterypot de volgende rankingavond weer opnieuw gaan starten.

De negendarter was niet gegooid. Deze pot staat de volgende rankingavond rond de 1000 euro.

Hierbij nog wat feitjes van de afgelopen rankingcyclus:

In totaal waren er 225 deelnames op de 10 rankingavonden en er deden 49 verschillende darters mee.

De drukste rankingavond trok 28 deelnemers, het laagste aantal was 19 man en dit werd gehaald op de avond voor de finaledag.

Er werd in totaal 230 keer 180 gegooid, Leo Hendriks gooide de meeste met 30 stuks, gevolgd door Ramon van der Heijden met 26.

De hoogste finish 170 werd 3x gegooid; Danny Klerks, Richard van Zijtveld en Dennis Engelen wisten deze allemaal een keer te gooien.

Er werden in totaal 114 finishes gegooid van 100 of hoger. Leo Hendriks had de meesten met 16 stuks, gevolgd door Richard de Bie en Richard van Zijtveld die er elk 13 gooiden.

De mystery finish is 2x gegooid deze cyclus, de eerste keer door Remon van der Heijden voor €126,- en de tweede keer door Richard de Bie voor €67,75.

De negendarter is ook deze cyclus niet gegooid waardoor deze de volgende cyclus boven de €1000,- uit zal komen.

Voor de  jaarfinalepot is deze cyclus weer €170,25 gespaard en staat het totaal nu al op €348,75.

De volgende rankingcyclus zal volgende week weer starten op dinsdagavond 11 februari. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.