Richard van Zijtveld wint vijfde dinsdagranking ten koste van Richard de Bie Regiodarts
Regiodarts

Richard van Zijtveld wint vijfde dinsdagranking ten koste van Richard de Bie

Richard van Zijtveld wint vijfde dinsdagranking ten koste van Richard de Bie

Op dinsdagavond 18 september stond al weer de vijfde rankingavond van de twaalfde cyclus op het programma, hiervoor hadden 34 darters zich gemeld.

De 34 spelers werden verdeeld over 7 poules van vier, en 2 poules van drie. Hierdoor was er no1 van de 10 aanwezige banen over om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 16 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Richard de Bie en Tammo Kitslaar tegenover elkaar. Richard startte sterk en kwam rap 3-0 voor, maar plots haperde de machine; de tripples en dubbels vielen niet meer en Tammo excelleerde in finishen. Bij een 3-3 stand wist Richard toch weer een tandje bij te zetten om zo 4-3 te winnen.

De tweede halve finale ging tussen Richard van Zijtveld en Toon Greebe. Richard kwam rap 2-0 voor, in de derde leg verzuimde Toon om zijn dubbel te gooien, waardoor Richard 3-0 maakte. De vierde leg kwam Richard niet meer in de problemen en pakte hij de partij met een whitewash 4-0.

De finale werd dus gespeeld tussen Richard van Zijtveld en Richard de Bie. Zijtveld trapte het gas direct vol in, maar mistte in de tweede leg meerdere dubbels waardoor de schade voor de Bie beperkt bleef 1-1. Zijtveld kwam uiteindelijk middels een 11 darter op een 3-1 voorsprong terwijl de Bie na 12 pijlen op een dubbel stond. De bie brak terug om 4-2 te maken en in de zevende leg mistten beide darters meerdere volle handen op de dubbels. Van zijtveld gooide uiteindelijk uit en claimde zo met een 5-2 overwinning de titel van de vijfde dinsdagavondranking.

Ook in de verliezersronde werd er gestreden voor wat men waard was. In de finale stonden Remco van Gool en Bram Jongejeugd tegenover elkaar. Beide heren hadden de ronde ervoor met een whitewash gewonnen van respectievelijk Vincent Lamers en Damien vd Wielen. Bram had daarbij in 3 legs ook nog 3x180 gegooid.

De finale bleek echter de andere kant op te gaan; met een 4-1 overwinning was Remco van Gool de beste in de verliezersronde.

Er werden in totaal negenentwintig keer 180 gegooid! Richard van Zijtveld gooide de meeste met 4 stuks, gevolgd door Bertie Bodar, Ron Schouten en Bram Jongejeugd die er elk 3 gooiden.

Er werden in totaal tien 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Damien vd Wielen met 148, hij bleef hiermee Richard Kroon voor, die 134 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid! Dat betekend dat de Mystery pot de volgende ranking weer boven de €150,- uit gaan komen.

De negendarter was ook niet gegooid. Deze pot bedraagt op dit moment al meer dan 660 euro en zal ook mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws