Home Nederland Hoofdnieuws Ron Meulenkamp prolongeert Open Urk titel, Woord runner-up

Ron Meulenkamp prolongeert Open Urk titel, Woord runner-up

De 18e editie van het Open Urk was weer een groot dartspektakel. Al viel de opkomst iets tegen dit jaar, er waren stuk voor stuk weer mooie wedstrijden te bewonderen. Het toernooi waaraan 60 darters meededen werd, net als vorig jaar, gewonnen door Ron Meulenkamp. De verliezersronde was een prooi voor Daniel Brouwer.

Er werd om 13:15 uur gestart in poule-vorm. Op 15 banen was een poule van 4 te bewonderen. In deze poule fase lieten Meulenkamp en Van Duijvenbode zich gelijk zien. De darters gooiden bijna gelijktijdig in verschillende poules de maximale uitgooi van 170, waardoor ze bij de prijsuitreiking 50 euro mochten verdelen.

In de winnaarsronde werd gelijk een kraker uitgevochten bij de laatste 16. Van Duivenbode trof Meulenkamp. Twee eerdere winnaars van het Open Urk vochten een spannende strijd uit. Meulenkamp trof aan het langste eind door 3-1 te winnen. Bij de laatste 8 waren veel Urkers te vinden. Marco Hoorn gooide een sterk toernooi door van Dany Mazereeuw te winnen. Mazereeuw kon een ruime voorsprong niet verdedigen en verloor met 4-3. De wedstrijd tussen Pieter Romkes en Maartendirk Woord ging ook tot het gaatje. Woord won met 4-3. Geert Hemlrijk trof de goed gooiende Teun Korf. Korf rekende eerder af met outsider Henk Post. Tegen Hemelrijk was de koek op en hij verloor met 4-0. Meulenkamp won vrij eenvoudig van Michel van Dijk met 4-0.

In de halve finale trom Meulenkamp Hemelrijk. Hemelrijk wist geen leg te bemachtigen en moest met 5-0 zijn meerdere erkennen. Maartendirk Woord voelde dat het toernooi kon winnen. Hij walste over Marco Hoorn heen met 5-0. In de finale leek al het kruid verschoten en moest hij Ron Meulenkamp ervandoor laten gaan. In de poule troffen de twee elkaar ook al. Toen verzilverde Woord niet de drie wedstrijdpijlen die hij kreeg. Meulenkamp gooide sterk en liet in de finale niet echt spannend worden. Het werd uiteindelijk 6-2 voor de darter uit Almere. Na vorig jaar pakt hij de dubbel en hiermee de eeuwige roem en de hoofdprijs van 350 euro. Woord verdiende met plek twee 140 euro, terwijl voor de plekken drie 50 euro was weggelegd.

In de verliezersronde was het Herald Franken die in de halve finale Rudolf Timmermans versloeg met 4-1. De andere finale werd gewonnen door Daniel Brouwer. Hij wist zich in de poule niet te plaatsen voor de winnaarsronde doordat Danny Mazereeuw en Dirk van Duijvenbode te sterk bleken. In de finale was hij echter gebrand om deze ronde te winnen. Hij versloeg Rudolf Timmermans met 4-2 en won hiermee 50 euro. Timmermans mocht 30 euro in ontvangst nemen, terwijl de nummers drie 15 euro toebedeeld kregen.

Om 18:15 uur werd het toernooi beëindigd met de prijsuitreiking. We willen iedereen bedanken voor de komst en het doen slagen van deze editie van het Open Urk! Hieronder de foto met winnaar Ron Meulenkamp.