Home Regiodarts Ron Schouten wint 8e dinsdagranking na een spannende finale van Roy van...

Ron Schouten wint 8e dinsdagranking na een spannende finale van Roy van de Griendt

Afgelopen dinsdagavond was het alweer tijd voor de negende rankingavond van de zestiende cyclus. 26 spelers hadden zich gemeld voor een gezellige avond darts.

De 26 spelers werden verdeeld over 5 poules van vier, en 2 poules van drie.  Hierdoor waren er drie van de 10 banen beschikbaar om in te gooien, waarvan 6 recreanten dan ook gebruik maakten om op te trainen. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 12 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn…

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Roy van de Griendt en Richard de Bie tegen elkaar. Richard had moeite met zijn dubbel, en Roy niet. Gevolg was een comfortabele 4-1 overwinning voor Roy.

De tweede halve finale ging tussen Ron Schouten en Ramon van der Heijden. Dit was een partij die alle kanten op kon gaan, en het bleef tot het eind spannend. Uiteindelijk was het Ron die de zevende en beslissende leg won (4-3).

De finale werd dus gespeeld door Ron Schouten en Roy vd Griendt. Ook deze partij had een beslissende leg nodig, Roy kon eerdere matchdarts niet verzilveren. Uiteindelijk kwam Roy in de beslissende leg wederom eerder op een dubbel, maar kon hij deze niet verzilveren. Ron benutte zijn kans en claimde zo de negende rankingavond (5-4).                                                                                                                              

In de finale van de verliezersronde stonden Dimitry Holowacky en Jordy Waalboer tegen elkaar. Jordy won de ronde ervoor met 3-1 van Roy Bouwman, terwijl DImitry Roy Chambon op een whitewash trakteerde; 3-0.

De finale zelf had een beslissende leg nodig; Dimitry had meer kansen op de dubbel nodig, maar kreeg uiteindelijk de beslissende dubbel wel geraakt.

Er werden in totaal vijfentwintig keer 180 gegooid. Ron Schouten had de meeste met 7 stuks, gevolgd door Roy vd Griendt met 6 stuks.

Er werden in totaal zeven 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Ramon vd Heijden met 145, gevolgd door Ron Schouten die 138 uitgooide.

De negendarter was niet gegooid! Deze pot gaat boven de 950 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 12 oktober. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.