Ron Schouten wint finaleavond 13e cyclus ten koste van Dimitry Holowacky Regiodarts
Regiodarts

Ron Schouten wint finaleavond 13e cyclus ten koste van Dimitry Holowacky

Op dinsdagavond 29 januari was het tijd voor de finaleavond van de dertiende cyclus. De top 16 had zich voor de finaleavond geplaatst, evenals 4 andere spelers die voldaan hadden aan het criterium van de bonus plaatsing (9 van de 10 rankings meespelen). Hierdoor waren er dus 20 spelers geplaatst voor de finaleavond en deze werden verdeelt in 4 poules van 5. Uit de poule ging de top 3 naar de winnaarsronde, de overige 8 spelers mochten in de verliezersronde uit gaan maken wie er best of the rest werd.

Peter de Jong – Niels Veldhuizen: 4-3

In de eerste halve finale in de winnaarsronde ging de partij tot het uiterste; bij een 3-3 stand kregen zowel Dimitry als Richard meerdere pijlen voor de winst, Dimitry was uiteindelijk degene die de verlossende dubbel gooide.

De tweede halve finale was net zo spannend; Peter kreeg matchdarts voor de 4-2, maar kon deze niet verzilveren. Ron dwong een beslissende leg af en trok uiteindelijk aan het langste eind met een 4-3 overwinning.

De finale was helaas minder spannend; bij een 3-0 voor sprong van Ron kon Dimitry eindelijk een leg pakken om op het bord te komen. Helaas bleef het ook bij dit enkel wapenfeit, waarop Ron met 5-1 de finaleavond van de dertiende cyclus op zijn naam schreef.

In de verliezersronde werden bij de laatste 8 de volgende wedstrijden gespeeld:

Roy Chambon – Yorick Theijsmeijer: 3-0

Jeffrey Roos – Stefan Burgers: 3-1

Tammo Kitslaar – Annemarie van Pouderooijen: 3-0

Leo Hendriks – Jeroen vd Elzen: 3-1

In de eerste halve finale won Roy met 3-1 van Jeffrey, terwijl Tammo met dezelfde cijfers van Leo won. Hierdoor werd de finale dus tussen Tammo en Roy gespeeld. Roy startte voortvarend en kwam 2-0 voor. Maar vervolgens was het Tammo wat de klok sloeg; leg naar leg pakte hij om met 4-2 de verliezersronde te winnen.

Hierbij nog wat statistieken van de afgelopen dinsdagavond cyclus:

In totaal deden er 57 verschillende darters mee verdeeld over 10 rankings. Er deden gemiddeld 26 spelers mee per rankingavond. Dimitry Holowacky was ranking kampioen geworden, gevolgd door Ron Schouten en Niels Veldhuizen.