Ron Schouten wint negende dinsdagranking ten koste van Richard de Bie Regiodarts
Regiodarts

Ron Schouten wint negende dinsdagranking ten koste van Richard de Bie

Ron Schouten wint negende dinsdagranking ten koste van Richard de Bie

Op dinsdagavond 16 oktober was het alweer tijd voor de negende ranking van het twaalfde seizoen, voor deze rankingavond waren 35 spelers bijeengekomen.

De 30 spelers werden verdeeld over 8 poules van vier, en 1 poule van drie. Hierdoor was er nog 1 van de 10 banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 17 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde had Ron Schouten geen kind aan Richard van Zijtveld. Ron scoorde goed, en Richard bleef achter. Ron kwam rap 3-0 voor, waarna Richard zijn eigen leg hield. Vervolgens pakte Ron met 4-1 de winst.

De tweede halve finale ging tussen Remco van Gool en Richard de Bie. De partij ging in eerste instantie gelijk op, maar Richard wist de belangrijke break te plaatsen om zo 4-2 te winnen.

De finale werd dus gespeeld tussen Richard de Bie en Ron Schouten. Beide heren mistten her en der een dubbel, maar Ron kon hier het meest van profiteren. Bij een 3-1 voorsprong speelde hij de wedstrijd beheerst uit om zo 5-3 te winnen en zo zijn eerste dinsdagavond toernooi te winnen van deze cyclus.

Ook in de verliezersronde werd er gestreden voor wat men waard was. In de finale stonden Roy Kivit en Tammo Kitselaar. Roy had de ronde ervoor met een white wash van Bram Jongejeugd gewonnen, terwijl Tammo nipt nieuwkomer Wessel Koks achter zich liet met 3-2.

Ook in de finale van de verliezersronde gaf de break de doorslag. Roy wist deze bij Tammo te plaatsen en pakte zo de voorsprong om deze vervolgens niet meer uit handen te geven. Met 4-2 won hij dan ook de verliezersronde.

Er werden in totaal tweeëndertig keer 180 gegooid. Richard de Bie gooide de meeste met 6 stuks, gevolgd door Richard van Zijtveld en Ron Schouten die er elk 4 gooiden.

Er werden in totaal achtien 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Leo Hendriks met een mooie 170, gevolgd door Joey Jansen die 135 uitgooide.

De mystery finish was gegooid. Drie man hadden een 120 finish gegooid en mochten elk 70 euro ophalen bij de wedstrijdleiding. De volgende rankingavond zal de pot weer vanaf 0 euro gevuld moeten gaan worden.

De negendarter was niet gegooid. Deze pot gaat al over de 700 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 23 oktober. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws