Home Regiodarts Ron Schouten wint tweede Dinsdagavond Ranking nieuwe cyclus ten koste van Toon...

Ron Schouten wint tweede Dinsdagavond Ranking nieuwe cyclus ten koste van Toon Greebe

Na de start van de ranking, op de zomerse dinsdagavond van 27 augustus, was op dinsdag 3 september alweer tijd voor de tweede rankingavond. De temperaturen waren weer wat aangenamer, en dit was ook terug te zien in het aantal deelnemers; 26 spelers hadden zich nu gemeld voor een gezellige avond darts, hieronder waren ook spelers die de week ervoor voor de eerste keer aanwezig waren.

De 26 spelers werden verdeeld over 5 poules van vier, en 2 poules van drie.  Hierdoor waren er drie van de 10 banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 12 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Ron Schouten en Lars Fransen tegen elkaar. Ron was duidelijk de bovenliggende partij en won dan ook met 4-1.

De tweede halve finale gaf hetzelfde spelbeeld weer; Toon Greebe trad aan tegen Ramon vd Heijden, en ook hij iwist zijn partij met 4-1 te winnen.

De finale werd wederom gespeeld tussen Ron Schouten en Toon Greebe. Toon bleek alleen iets minder in vorm dan de week ervoor, en Ron stond heel de avond al goed te gooien. Bij een 4-1 voorsprong kreeg Ron al matchdarts, echter Toon kon de leg nog binnenhalen. De leg erop was echter wel voor Ron, waardoor hij de finale dus wist te winnen met een 5-2 stand.

In de verliezersronde waren ook een paar verrassende namen te vinden, maar ook dit zorgde ook voor een paar leuke wedstrijden. In de finale stonden Leo Hendriks en Martin Pieters tegenover elkaar, Leo had de ronde ervoor met 3-1 van Dimitry Holowacky gewonnen, terwijl Martin een whitewash uitdeelde aan Yorick Theijsmeijer.

In de finale kwam Leo, mede door een 124 finish om te breken, op een 3-0 voorsprong. Martin pakte de vierde leg nog, maar kon niet voorkomen dat Leo de leg erna een 4-1 overwinning liet noteren.

Er werden in totaal drieentwintig keer 180 gegooid.  Ron Schouten gooide de meeste met acht stuks, gevolgd door Lars Fransen die er vier gooide.

Er werden in totaal twaalf 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Peter Heinsius met 140, gevolgd door Jordy Waalboer, die 129 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid. De mysterypot zal de volgende ranking met meer dan 135 euro starten.

De negendarter was niet gegooid! Deze pot staat al boven de 900 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 10 september. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook of de website www.svchc.nl (kopje darts).