Home Regiodarts Roy van de Griendt wint 3e dinsdaganking ten koste van Kevin Mast

Roy van de Griendt wint 3e dinsdaganking ten koste van Kevin Mast

Op dinsdagavond 19 februari was het alweer tijd voor de derde rankingavond van de veertiende cyclus. Nadat er bij de eerste twee rankings van deze cyclus 35 en 30 darters hadden zich verzameld, waren er nu 37 spelers aanwezig voor de derde rankingavond.

De 37 spelers werden verdeeld over 7 poules van vier, en 3 poules van drie.  Hierdoor geen een van de 10 banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 17 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn…

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Roy van de Griendt en Dimitry Holowacky tegen elkaar. Net als in de finale van verleden week was Roy scorend de betere, en gunde hij Dimitry geen leg. Gevolg was een 4-0 overwinning voor Roy.

In de tweede halve finale speelden Kevin Mast en nieuwkomer Peter Heinsius tegen elkaar. Peter kon zijn sterke spel van eerder op de avond niet meer opbrengen en kreeg dan ook geen leg op het bord tegen Kevin, die met een 4-0 overwinning de finale instroomde.

De finale werd dus gespeeld tussen Roy van de Griendt en Kevin Mast. Kevin kwam op een 2-1 voorsprong, maar Roy wist direct terug te breken en, mede door een 120 finish, zelf de break te plaatsen. Kevin kreeg vervolgens bij een 4-2 achterstand de kans om terug te breken, maar miste een volle hand op de dubbel. Roy pakte hiermee de leg en een 5-2 overwinning om zo zijn tweede ranking op rij op te eisen.

Ook in de verliezersronde werd er gestreden voor wat men waard was. In de finale stonden Lorenzo van den Bergh en Mario van Zuilichem. Lorenzo had de ronde ervoor met een whitewash van Roy Meyer gewonnen, terwijl Mario meerdere matchdarts van Leo Hendriks overleefde (3-2).

In de finale pakte Mario een 2-0 voorsprong, maar daarna kwam Lorenzo beter op gang en haperde de machine bij Mario. Lorenzo pakte vier legs op rij en met een 4-2 overwinning dan ook de verliezersronde.

Er werden in totaal vierendertig keer 180 gegooid.  Richard de Bie had de meeste met 5 stuks gevolgd door Ron Schouten, Toon Greebe, Jordy Waalboer en Leo Hendriks  met elk 3 stuks.

Er werden in totaal zes 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Niels Veldhuizen met 146, gevolgd door Ron Schouten die 124 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid. De mysterypot zal de volgende dinsdagavond met meer dan 140 euro starten.

De negendarter was niet gegooid. Deze pot staat al boven de 800 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagavond.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 26 februari. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook of de website www.svchc.nl (kopje darts).