Home Regiodarts Roy van de Griendt wint 8e dinsdagranking ten koste van Richard van...

Roy van de Griendt wint 8e dinsdagranking ten koste van Richard van Zijtveld

Op dinsdagavond 2 april maart was het alweer tijd voor de achtste rankingavond van de veertiende cyclus. Nadat er bij de eerste zeven avonden gemiddeld 33 darters zich hadden verzameld, waren er nu 27 spelers aanwezig voor de vijfde rankingavond, dus hadden we iets minder dan een gemiddelde bezetting.

De 27 spelers werden verdeeld over 6 poules van vier, en 1 poule van drie.  Hierdoor waren er drie van de tien banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 13 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde stonden Roy van de Griendt en Dimitry Holowacky tegenover elkaar. Roy wist deze partij te winnen en plaatste zich zo wederom voor de finale.

In de tweede halve finale speelden Richard van Zijtveld en Kevin Stolzenbach tegen elkaar, Richard kwam beter uit de startblokken en strafte alles af. Gevolg was een 4-0 overwinning voor Richard.

De finale werd dus gespeeld tussen Richard van Zijtveld en Roy van de Griendt. Roy bleek zoals gewoonlijk goed in vorm en gunde Richard maar 1 leg. Gevolg was dat Roy alweer de zoveelste dinsdagranking van deze cyclus op zijn naam schreef.

Ook in de verliezersronde werd er gestreden voor wat men waard was. In de finale wist Tammo Kitslaar van Bertie Bodar te winnen. Tammo had de ronde ervoor Mario van Zuilichem verslagen, terwijl Bertie van Bram Jongejeugd won.

Er werden in totaal zevenentwintig keer 180 gegooid.  Sylvano de bie had de meeste met 6 stuks, gevolgd door Tammo Kitslaar met 5 stuks.

Er werden in totaal zeven 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Bram Jongejeugd met 134, gevolgd door Roy Muurmans die 112 uitgooide.

De mystery finish was gegooid. Bram Jongejeugd had de gedraaide 103 finish gegooid en mocht de envelop van €218,50 op komen halen. De mysterypot zal de volgende dinsdagavond weer vanaf het startpunt gevuld moeten gaan worden.

De negendarter was niet gegooid! Deze pot gaat al richting de 850 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagavond.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 9 april.

Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook of de website www.svchc.nl (kopje darts).