Home Regiodarts Roy van de Griendt wint dinsdagavondranking CHC ten koste van Dimitri Holowacki

Roy van de Griendt wint dinsdagavondranking CHC ten koste van Dimitri Holowacki

Op dinsdagavond 12 februari was het alweer tijd voor de tweede rankingavond van de veertiende cyclus. Nadat er bij de start van de rankingcyclus 35 darters hadden zich verzameld, waren er nu 30 spelers aanwezig voor de tweede rankingavond.

De 30 spelers werden verdeeld over 6 poules van vier, en 2 poules van drie. Hierdoor waren er nog twee van de 10 banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 14 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn…

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Sylvano de Bie en Dimitri Holowacki tegen elkaar. Sylvano kwam scorend duidelijk tekort, maar door het missen van Dimitri kwam hij toch nog op het bord. Dit was echter wel de enige leg die hij won, waardoor Dimitri met een 4-1 winst de finale in wandelde.

In de tweede halve finale speelden Roy van de Griendt en Remy van Alebeek tegen elkaar. Beide mannen startten goed met beide een 15 darter. Roy hield dit niveau vast, alleen Remy kon niet bijbenen, waardoor Roy een comfortabele 4-1 overwinning kon boeken.

De finale werd dus gespeeld tussen Roy van de Griendt en Dimitri Holowacki, er bleek op Roy geen maat te staan in deze partij; de spaarzame kansen die Dimitri kreeg waren niet aan hem besteed, waardoor Roy met 5-0 de tweede rankingavond voor zich opeiste.

Ook in de verliezersronde werd er gestreden voor wat men waard was. In de finale stonden Kevin den Ouden en Tammo Kitslaar tegenover elkaar. Tammo had de ronde ervoor nipt van Peter de Jong gewonnen (3-2), terwijl Kevin met 3-1 te sterk was voor Bram Jongejeugd.

De finale zelf was eenzijdig, Kevin pakte zijn kansjes niet en Tammo gooide scorend beter, gevolg was een 4-0 overwinning voor Tammo Kitslaar.

Er werden in totaal tweeëntwintig keer 180 gegooid. Roy van de Griendt, Toon Greebe, Dennis Engelen en Dimitri Holowacki hadden de meeste met elk 3 stuks.

Er werden in totaal elf 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Roy vd Griendt met 150, gevolgd door Tammo Kitslaar die 138 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid. De mysterypot zal de volgende dinsdagavond met meer dan 120 euro starten.

De negendarter was niet gegooid! Deze pot gaat al richting de 800 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagavond.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 19 februari. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook of de website www.svchc.nl (kopje darts).