Home Regiodarts Smees/ten Hagen/Hankamp /Terschegget plaatsen zich via laatste voorronde voor de Krembassy

Smees/ten Hagen/Hankamp /Terschegget plaatsen zich via laatste voorronde voor de Krembassy

dartsbord

Op vrijdagavond 21 juni werd de laatste voorronde afgewerkt van het langstlopende darttoernooi van Nederland de Krembassy. Er waren weer een aantal goeie darters aanwezig die de strijdt aangingen voor de 4 felbegeerde plekken. En ze kwamen weer overal vandaan en dat maakt het toernooi ook zo mooi, Winterswijk, Groenlo, Almelo,Borne, Geesteren, Zwolle, Coevorden, Dalen, Nijkerk, Punthorst, Oldenzaal, Hardenberg, Ommen e.e. Wedstrijdleiding en organisator van het toernooi Dinand liet de 32(max = 35 ,maar helaas kwamen er weer 3 niet opdagen ,maar ze weten dat ze het inleggeld wel kwijt zijn) aanwezige darters spelen in 3 poules van 4 waarin best of 7 gespeeld werd en 4 poules van 5, 501/5.  We begonnen om 19.30 en iets na 0.00 uur was het afgelopen. De hoogste uitgooi werd gegooid door Stefan Stam met 154. Rhandy Drees 132 en Robin Smees 130 . Op woensdag 26 juni volgt er nog een playoff avond voor 6 spelers die uitgekozen zijn door de organisatie. Deze zullen voor 1 plek gaan strijden(Arjan Konterman moest zich helaas terugtrekken i.v.m verplichtingen bij de PDC) Hier volgen de uitslagen:

12 voorrondes:
M Brouwer-B Boezelman 3-1, R Hankamp- M Geurts 3-1, T ten Hagen- M Calot 3-0, Y Stoevelaar- C Hofkamp 3-0, J Pots- G Meeklenkamp 3-0, K Hoop- M Millekamp 3-1, D v Renselaar- R Drees 3-2, I Mulders- D de Jong 3-1, A Ardesch- J Sceper 3-1, J Meier- S Stam 3-1, S Dekker- J Ballast 3-2, R Horsman- P Knol 3-2

Laatste 16:
I Terschegget- I Mulders 4-0, K Hoop- N Schuldink 4-1, M Brouwer- S Dekker 4-0, T ten Hagen- J Pots 4-1, R Hankamp- Y Stoevelaar 4-1, J Bekema- R Horsman 4-3(Jeffrey stond 3-0 achter), J Meier- A Ardesch 4-0, R Smees- D v Renselaar 4-2
Kwartfinales:

I Terschegget- K Hoop 5-2
Voor Iwan was het de 2e x dat hij zich wist te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Hij wist 1e te worden in zijn poule D en aangezien de nrs 1 van de poules D/E/F en G een bye hadden mocht hij al instromen bij de L16. Deze won hij gemakkelijk om daarna in deze kwartfinale Kevin te ontmoeten. Iwan nam een 3-0 voorsprong , Kevin maakte er nog 3-1 en 4-2 van , maar daarna was het Iwan die de overwinning pakte met 5-2. Kevin mag het nog proberen a.s woensdag tijdens een playoff avond waar 6 spelers de kans krijgen voor 1 plek.

T ten Hagen- M Brouwer 5-3
In deze wedstrijd was het Thijs die snel met 4-0 voorkwam en daarna nog 1 leg nodig had voor de overwinning. Maarten wist nog tot 4-3 terug te komen, omdat Thijs het maar niet lukte om het af te maken. Uiteindelijk wist Thijs de dubbel te gooien voor de overwinning en zodoende wist hij zich te plaatsen voor deze Krembassy. 

R Smees- J Meier  5-2
Jordie trof in deze wedstrijd een zeer goede Robin die de kansen die hij kreeg direkt benutte. Robin wist ook 1e te worden in zijn poule F en zodoende ook al te beginnen bij de L16. Hierin won hij van Diderik van Renselaar en in deze kwartfinale nam hij een 3-1 voorsprong , Jordie wist er 3-2 van te maken , maar daarna wist Robin leg 6 en 7 te pakken en zo ook zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi, net als vorig jaar. 

R Hankamp- J Bekema 5-4
Dit werd een kraker van jewelste, wat een wedstrijd van beide darters. Jeffrey deed voor het eerst mee aan een voorronde en wist zich vorig jaar ook zo te plaatsen. Hij had bij de L16 veel kansen nodig om te winnen van Reinold die daar met 3-0 voorkwam. Ruud daarentegen wist met 2 goede overwinningen op 2 geduchte spelers de kwartfinale te bereiken. Hierin nam hij een 1-0 en 2-1 voorsprong. Jeffrey kwam goed terug en op zijn beurt nam hij een voorsprong van 3-2. Daarna ging het gelijk op 3-3, 4-3, 4-4. In de laatste leg liet Jeffrey 2 matchpijlen liggen en hiervan profiteerde Ruud die op tops stond te wachten, met zijn 2e pijl gooide hij tops en liet een teleurgestelde Jeffrey achter. Voor Ruud was het de 1e keer dat hij zich wist te plaatsen. 

Halve finales:
T ten Hagen- I Terschegget 4-2
R Smees- R Hankamp 4-0

3e/4e plaats: 
R Hankamp- I Terschegget 3-1

Finale:
R Smees- T ten Hagen 4-3
1 Robin Smees (Winterswijk)
2 Thijs ten Hagen (Winterswijk)
3 Ruud Hankamp (Geesteren )
4 Iwan Terschegget (Nijkerk)